Welkomstpremie energie: uitleg over uw energie welkomstkorting

Een energie welkomstkorting krijgt u vaak wanneer u een nieuw energiecontract afsluit. Maar hoe werkt dat precies, wanneer krijgt u de welkomstkorting en welke leverancier biedt de beste welkomstkorting voor energie aan? Wij helpen u!

welkomstkorting energie

 

info

Welkomstpremie energie: zo werkt het


Gaat u overstappen van energieleverancier? Dan komt u er al snel achter dat veel energieleveranciers een welkomstkorting op uw energiecontract aanbieden. Deze welkomstkorting - ook wel cashback genoemd - is eigenlijk een bedankje van de leverancier dat u ervoor kiest om klant te worden. De welkomstkorting wordt door de energieleverancier bepaald. Het kan dus zo zijn dat er vandaag een lage welkomstkorting wordt aangeboden en volgende week de energie welkomstkorting een stuk hoger is. Wanneer u een energiecontract afsluit met een welkomstkorting, dan staat dit bedrag vast, gedurende de looptijd van het energiecontract. 

uitbetaling

Betaling van de energie welkomstkorting


Uw energie welkomstkorting ontvangt u meestal - in één keer - aan het einde van uw contract, bijvoorbeeld wanneer u de jaarrekening ontvangt. Wanneer u de welkomstpremie van uw energiecontract ontvangt, staat altijd beschreven in de voorwaarden. Het is daarom aan te raden om altijd de voorwaarden goed te lezen, voordat u een energiecontract afsluit. Dit om teleurstelling of misverstanden te voorkomen.  

voorwaarden

Welkomstkorting energie: wat zijn de voorwaarden?


U komt in aanmerking voor een welkomstkorting wanneer u overstapt van energieleverancier. Wanneer u een nieuw contract aangaat bij uw huidige energieleverancier, kan het zijn dat u geen nieuwe welkomstkorting ontvangt. Het kan wel zo zijn dat uw huidige energieleverancier een mooi aanbod doet voor een contractverlenging, waarbij u toch een welkomstpremie ontvangt. Bij twijfel of u in aanmerking komt voor een energie welkomstkorting bij verlenging van uw energiecontract, kunt u het beste contract opnemen met uw huidige energieleverancier.

munt

Welkomstpremie energie en uw termijnbedrag


Uw welkomstkorting en uw termijnbedrag staan los van elkaar. Uw termijnbedrag betaalt u maandelijks aan uw energieleverancier en de welkomstkorting ontvangt u aan het einde van uw contract terug van uw energieleverancier. U kunt de welkomstkorting dus niet gebruiken om uw termijnbedrag mee te betalen. 

beste deal

Energie welkomstkorting: waar vind ik de hoogste?


Het lijkt misschien interessant om voor de hoogste welkomstkorting te kiezen, maar dat is in de praktijk niet altijd de meest voordelige keuze. Bij een extreem hoge welkomstkorting liggen de tarieven vaak ook hoger. Kijk daarom naar de beste deal op het gebied van de energietarieven, looptijd van het contract, service en het soort energie - bijvoorbeeld groene energie - dat u geleverd krijgt. 

Ik wil lage energietarieven


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage