Contact
Mijn UnitedConsumers

Welkomstbonus energie: uitleg over uw energie welkomstkorting

Een energie welkomstkorting wordt ook wel een welkomstpremie of welkomstbonus genoemd. Deze krijgt u soms wanneer u een nieuw energiecontract afsluit. Maar hoe werkt dat precies, wanneer krijgt u de welkomstkorting en welke energieleverancier biedt de hoogste korting? Wij helpen u!

welkomstkorting energie

 

info

Welkomstpremie energie: zo werkt het


Gaat u overstappen van energieleverancier? Dan komt u er al snel achter dat sommige energieleveranciers een welkomstkorting op uw energiecontract aanbieden. Deze welkomstkorting - ook wel cashback genoemd - is eigenlijk een bedankje van de leverancier dat u ervoor kiest om klant te worden. De welkomstkorting wordt door de energieleverancier bepaald. Het kan dus zo zijn dat er vandaag een lage welkomstkorting wordt aangeboden en volgende week de energie welkomstkorting een stuk hoger is. Wanneer u een energiecontract afsluit met een welkomstkorting, dan staat dit bedrag vast, gedurende de looptijd van het energiecontract.


1 jaar vast én voordelig
bij UnitedConsumers

Profiteer nu 1 jaar lang van een vaste tarieven onder het prijsplafond. Bereken uw voordeel en start direct met besparen!

  • 100% Nederlandse groene stroom
  • Ontvang € 120,00 extra korting
  • 1 jaar lang zekerheid
     
Postcode
Huisnr.
 

 

uitbetaling

Betaling van de energie welkomstkorting


Vanaf 1 juni 2023 dient u de welkomstbonus binnen 3 maanden na afsluiten van uw energiecontract te ontvangen. Wanneer u de welkomstpremie van uw energiecontract ontvangt, staat altijd beschreven in de voorwaarden. Het is daarom aan te raden om altijd de voorwaarden goed te lezen, voordat u een energiecontract afsluit. Dit om teleurstelling of misverstanden te voorkomen.  

voorwaarden

Welkomstbonus energie: wat zijn de voorwaarden?


U komt in aanmerking voor een welkomstkorting wanneer u overstapt van energieleverancier. Wanneer u een nieuw contract aangaat bij uw huidige energieleverancier, kan het zijn dat u geen nieuwe welkomstkorting ontvangt. Het kan wel zo zijn dat uw huidige energieleverancier een mooi aanbod doet voor een contractverlenging, waarbij u toch een welkomstpremie ontvangt. Bij twijfel of u in aanmerking komt voor een energie welkomstkorting bij verlenging van uw energiecontract, kunt u het beste contract opnemen met uw huidige energieleverancier.

munt

Welkomstpremie energie en uw termijnbedrag


Uw welkomstkorting en uw termijnbedrag staan los van elkaar. Uw termijnbedrag betaalt u maandelijks aan uw energieleverancier en de welkomstkorting ontvangt u aan het einde van uw contract terug van uw energieleverancier. U kunt de welkomstkorting dus niet gebruiken om uw termijnbedrag mee te betalen. 

beste deal

Energie welkomstkorting: waar vind ik de hoogste?


Het lijkt misschien interessant om voor de hoogste welkomstkorting te kiezen, maar dat is in de praktijk niet altijd de meest voordelige keuze. Bij een extreem hoge welkomstkorting liggen de tarieven vaak ook hoger. Kijk daarom naar de beste deal op het gebied van de energietarieven, looptijd van het contract, service en het soort energie - bijvoorbeeld groene energie - dat u geleverd krijgt. 


munten

Goedkope energie van UnitedConsumers

Bij UnitedConsumers kiest u niet voor een welkomstkorting, maar voor een vaste korting. Kies nu voor vaste tarieven onder het prijsplafond met 100% Nederlandse groene streoom. Goed voor het milieu en uw portemonnee! Benieuwd hoeveel u kunt besparen?

Bereken mijn voordeel


Ook interessant voor u
 

Zonneboiler of warmtepomp

Eenvoudig energie vergelijken met deze tips

> Lees meer

 

Zonneboiler of warmtepomp

Wanneer overstappen van energieleverancier?

> Lees meer

 

Auto polijsten

Energieleverancier kiezen? Let hier dan op

> Lees meer

 

Blog homepage