Contact
Mijn UnitedConsumers

Verstandskiezen trekken: wat kost dat?

| Laatste update: 1-1-2024 |

Verstandskiezen laten trekken is best spannend, en al helemaal als je naar de kaakchirurg moet. Maar naast dat je een beetje nerveus bent, maak je je misschien ook wel zorgen over de prijs. Want wat zijn de kosten van verstandskiezen trekken? En wat vergoedt jouw zorgverzekering? Wij leggen het aan je uit!

Verstandskiezen trekken banner


 

Verstandskiezen trekken

In de meeste gevallen moeten verstandskiezen worden getrokken. Zeker als de verstandskiezen scheef doorkomen en het doet het veel pijn. Heb je bovendien last van ontstekingen en/of heb je moeite met je mond openen? Dan kan de tandarts, vaak na het maken van een röntgenfoto, toch bepalen dat het verstandig is om je verstandskiezen te trekken.


 

Verstandskies trekken bij de tandarts of kaakchirurg?

Als de verstandkies netjes recht is doorgekomen en er verder geen complicaties zijn, kan de tandarts je verstandskies trekken. Ook kan je tandarts je doorverwijzen naar de kaakchirurg. Bijvoorbeeld wanneer de verstandskiezen nog niet helemaal zijn doorgekomen, ze scheef zijn gegroeid of als er een ernstige ontsteking is ontstaan. Dit zal je tandarts op dat moment samen met jou bespreken. 


 

Hoeveel kost een verstandskies trekken bij de tandarts?

Meestal kost een verstandskiestrekken bij de tandarts tussen de € 50,- en € 100,-. Bij de tandarts zijn de kosten voor het verwijderen van een verstandskies lager dan bij een kaakchirurg. Al kunnen er bij complicaties natuurlijk extra kosten in rekening worden gebracht.

Verstandskies trekken verzekering

Laat je de verstandskies trekken bij de tandarts en ben je boven de 18 jaar? Dan krijg je de kosten voor een verstandskies trekken bij de tandarts alleen vergoed als je een tandartsverzekering hebt.

Goed om te weten: kinderen onder de 18 jaar zijn verzekerd voor de tandarts vanuit de basisverzekering.


 

Kies trekken kaakchirurg kosten

De kosten van verstandskiezen trekken bij een kaakchirurg worden meestal vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor heb je wel een doorverwijzing van je tandarts nodig. Vraag bij je kaakchirurg naar de exacte kosten voor jouw situatie. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

Kies trekken basisverzekering

Met een doorverwijzing wordt het trekken van jouw verstandskiezen vergoed vanuit de basisverzekering. Personen boven de 18 jaar betalen hiervoor wel eerst het eigen risico - mits deze nog niet verbruikt is.


 

Verstandskiezen trekken en je zorgverzekering

Moeten binnenkort je verstandskiezen worden getrokken? Dan kan het dus verstandig zijn om een tandartsverzekering af te sluiten. Een verstandskies trekken bij de tandarts kan namelijk best prijzig zijn. Wij bieden drie verschillende tandartsverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat aansluit op jouw wensen.

Bekijk tandartsverzekeringen


Ook interessant
 

angst tandarts

Welke tandartsverzekeringen zijn er allemaal?

> Lees meer

 

tandartskosten

Kosten tandarts: welke tandartskosten zijn er?

> Lees meer

 

basisverzekering vergoeding

Dit zijn de vergoedingen van de basisverzekering

> Lees meer

 

Blog homepage