Contact
Mijn UnitedConsumers

Zorgverzekering voor het hele gezin

Veel gezinnen kiezen voor één zorgverzekeraar voor het hele gezin. Dat is overzichtelijk en gemakkelijk, want zo heb je alle zorgverzekeringen in een overzicht bij elkaar. Maar, soms kan het wel slim zijn om een eigen pakket te kiezen. Wij vertellen je alles over de zorgverzekering voor jouw gezin.

zorgverzekering gezin


 

Zorgverzekering gezin of apart?

Dat ligt helemaal aan de persoonlijke situatie en zorgwensen van jou en je gezin. Als jouw zorgwensen die van je gezin veel verschillen, kan het een goed idee zijn om een eigen zorgverzekering te kiezen. Zo voorkom je dat je jezelf of jouw gezin onder- of oververzekert. In sommige gevallen kun je wel op één polis verzekerd zijn.

Zijn jullie zorgwensen gelijk? Dan kun je overwegen om samen een zorgverzekering af te sluiten. Dat is handig, want zo heb je alle zorginformatie in één overzicht.


 

Zorgverzekering gezin kiezen: onze tips

Als je besloten hebt dat je voor een gezin zorgverzekering wilt gaan, is het slim om op een aantal dingen te letten. Zo is ieder gezinslid uitstekend verzekerd en bespaar je ook nog eens op de vaste lasten. Dit zijn onze tips:

Tip 1: Bepaal per gezinslid de zorgbehoeften

Om het beste en voordeligst verzekerd te zijn, is het verstandig om te kijken naar jouw persoonlijke situatie. Dit doe je door op een rijtje te zetten welke zorg je nodig denkt te hebben het aankomende jaar. Wil je bijvoorbeeld gebruikmaken van fysiotherapie? Dan is het slim om hier een extra vergoeding voor te hebben.

Tip 2: Eigen pakket kiezen bij 1 zorgverzekeraar

Verschillen jullie zorgbehoeften te veel van elkaar? Dan is het slim om een gezin zorgverzekering af te sluiten bij een zorgverzekeraar waar je per gezinslid een ander pakket kan kiezen. Zo sluit de zorgverzekering perfect aan op ieders wensen!

Tip 3: Kies een collectieve zorgverzekering

Als een gezinslid een collectieve zorgverzekering heeft, kun je bekijken of het voordelig is om je gezin bij diegene bij te schrijven. Bij ons kies je voor een collectieve zorgverzekering met korting op onze aanvullende verzekeringen. Zo ben je niet alleen uitstekend, maar ook voordelig verzekerd.  


 

Gezin zorgverzekering: één polis, eigen pakketten

Wil je profiteren van één zorgverzekering voor het gezin, aangepast op ieders zorgwensen? Dan is het goed om te weten dat je bij ons ieder de zorgverzekering helemaal naar wens kunt samenstellen. Terwijl jij en je gezinsleden toch op dezelfde zorgpolis verzekerd zijn. Zo kun je toch profiteren van één gezin zorgverzekering, is er niemand over- of onderverzekerd én betaal je niet teveel.

Bekijk zorgverzekeringen


 

Gezinsuitbreiding en je zorgverzekering

Is er gezinsuitbreiding op komst? Allereerst gefeliciteerd! Er komt een leuke én spannende tijd aan, en daarbij is het belangrijk om extra te letten op je zorgverzekering als je zwanger bent. Je krijgt namelijk te maken met zorg als echo's, kraamzorg en natuurlijk de bevalling. En dan is het slim om hier goed voor verzekerd te zijn.

Kind bijschrijven

Zodra je kind geboren is, dien je jouw kind binnen vier maanden na de geboorte bij te schrijven bij jouw gezin zorgverzekering. Je kind is tot 18 jaar meeverzekerd bij één van de ouders. Tip: Je kunt het beste je kind bijschrijven op de polis van de best verzekerde ouder. Op deze manier profiteert jouw kind van de meest complete dekking.


 

Beste zorgverzekering gezin

Er is geen één beste zorgverzekering voor het gezin. Per gezinslid kunnen er namelijk andere zorgwensen en -behoeften zijn. De een kan het beste gaan voor de goedkoopste zorgverzekering voor het gezin. En de ander kan wellicht beter kiezen voor de meest uitgebreide ziektekostenverzekering voor het gezin. Met onze voordelige zorgverzekeringen is er altijd een pakket dat aansluit op ieders zorgbehoeften.


 

Gezin zorgverzekering vergelijken bij UnitedConsumers

Het is slim om jaarlijks jouw gezin zorgverzekering te vergelijken. Zo weet je dat jouw zorgverzekering nog steeds bij je past. Wij bieden uitgebreide en voordelige zorgverzekeringen voor het gezin aan. Bovendien krijg je bij onze aanvullende zorgverzekering 20% korting + een gratis tandongevallenverzekering.


Ook interessant
 

Welke zorgverzekering past bij mij

Welke zorgverzekering past het beste bij mij?

> Lees meer

 

bewegen gezond

Hoe kan ik mijn kind aanmelden bij mijn zorgverzekering?

> Lees meer

 

gezond leven

Zorgverzekering samen met mijn partner afsluiten

> Lees meer

 

Blog homepage