UnitedConsumers
Achtergrond

Gezinslid bijschrijven: jouw kind bijschrijven op de zorgverzekering

Is je kindje geboren? Gefeliciteerd! Je geeft je kindje aan in de gemeente waar het is geboren. Hier heb je 3 werkdagen de tijd voor. Daarnaast is het belangrijk dat jouw kindje bijgeschreven wordt op de zorgverzekering. Naast een geboorte kun je ook een andere reden hebben om een gezinslid bij te schrijven.

Baby bijschrijven op de zorgverzekering

Tot vier maanden na de geboorte kun je jouw baby bijschrijven op jouw zorgverzekering of die van je partner. Schrijf je jouw kind niet binnen vier maanden bij? Dan betaal je zelf de gemaakte zorgkosten voor het kind, indien van toepassing. Je kunt de geboorte van je kindje doorgeven in Mijn UnitedConsumers. Je baby wordt vervolgens op jouw polis bijgeschreven.

Geboorte doorgeven

Je kunt de geboorte van je kind doorgeven in Mijn UnitedConsumers. Hiervoor hebben wij de volgende gegevens van jouw kindje nodig: voorletter(s), achternaam, geslacht, geboortedatum en BSN nummer.

uc-contact-medium

Gezinslid bijschrijven

Meestal kun je enkel aan het einde van het jaar een gezinslid bijschrijven. Het nieuwe gezinslid is dan vanaf 1 januari meeverzekerd. In de volgende gevallen kun je tussentijds een gezinslid bijschrijven op de polis:

  • Je wil samen met je partner op één polis.
  • Je hebt een kindje gekregen en wil de geboorte doorgeven.
  • Je gezinslid is nog niet verzekerd, bijvoorbeeld wanneer deze uit het buitenland komt.

Goed om te weten: enkel de hoofdverzekerde kan een gezinslid bijschrijven op de polis. Daarnaast heb je altijd het burgerservicenummer (BSN) van het gezinslid nodig dat je bij wil schrijven op de polis. Het gezinslid kun je eenvoudig bijschrijven in Mijn UnitedConsumers.

Kinderen zijn gratis meeverzekerd

Tot 18 jaar zijn kinderen gratis meeverzekerd met een van de ouders. Jouw kind heeft dezelfde zorgverzekering als de best verzekerde ouder op de polis. Er hoeft bovendien geen eigen risico betaald te worden over zorg voor kinderen tot 18 jaar.


Wil je een goede service?

Een goede service, daar staan wij voor. Om je dit te kunnen bieden gebruiken wij cookies. Door op 'Ja, dat wil ik' te klikken ga je hier mee akkoord. Bekijk hier onze privacy statement voor meer uitleg.

Nee, ik wil alleen minimale cookies