Waar bent u naar op zoek?

4G internet: hoe snel is 4G internet?

Met 4G internet profiteert u van snel en stabiel internet op uw smartphone. Inmiddels is 4G de standaard geworden voor iedere smartphone. Maar, wat is 4G nou eigenlijk en hoe snel is 4G werkelijk?

4G internet

 

Wat is 4G?

4G is de opvolger van 3G internet. Met 4G profiteert u van snel en stabiel internet. Het 4G internet haalt namelijk downloadsnelheden van meer dan 100 Mbits per seconde. Ter vergelijking: met 7 Mbits per seconde steekt 3G daar wel heel erg schraal bij af. 


 

4G internet voordelen

Het 4G netwerk levert u de volgende voordelen op:

  • Het downloaden van grote bestanden gaat gemakkelijk en snel. 
  • Audio en video in HD-kwaliteit streamen zonder te haperen. 
  • Videobellen met HD-beeld en HD-geluidskwaliteit. 
  • Stabieler internet – ook binnen gebouwen. 
  • Landelijke dekking 4G snelheid. 

Via een 4G verbinding is het mogelijk om downloadsnelheden van meer dan 100 Mbits per seconde te halen, maar in de praktijk zal de snelheid van 4G heel wat lager liggen. De gemiddelde snelheden van 4G liggen ongeveer op 20 Mbps voor downloaden en op 10 Mbps voor uploaden.


 

Beste 4G dekking

Alle Nederlandse telefoonproviders bieden de mogelijkheid om gebruik te maken van het 4G netwerk. Er zijn vier providers die een eigen 4G netwerk onderhouden en de overige telecomaanbieders maken gebruik van een van deze netwerken.

4G-netwerk Wordt gebruikt door
KPN
Vodafone
T-Mobile
Tele2

 

4G abonnement

Met alle moderne smartphones (vanaf 2011) kunt u gebruikmaken van 4G internet. Indien u toe bent aan een nieuwe smartphone die geschikt is voor het 4G internet, dan hebben wij wat u zoekt.

Wij hebben een ruime keuze in smartphones en abonnementen. Zo vindt u altijd een toestel en abonnement dat aansluit op uw budget en wensen.

4G abonnement kiezen


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage

Terug naar boven