Contact
Mijn UnitedConsumers
Waar bent u naar op zoek?

Dating apps: de 8 beste dating app voor uw smartphone

| Laatste update: 26-6-2023 |

Tegenwoordig doen we alles op onze telefoon, zelfs daten! Er zijn verschillende soorten dating apps op de markt die u helpen bij het vinden van een maatje, een flirt of een serieuze relatie. Wat uw wens ook is; er is een dating app die u helpt om het te vinden. Maar, welke dating app past het beste bij u? Wij zetten de 8 beste dating apps van dit moment voor u op een rij!

dating app


Dating apps

In de App Store en Play Store vindt u verschillende soorten dating apps. Waar de een uniek is door het 'swipen', is de andere dating app juist uniek omdat u zomaar uw potentiële partner op straat tegen kunt komen.

Ondanks dat daten via een dating app op uw smartphone leuk en gemakkelijk is, adviseren wij u om slim om te blijven gaan met dating apps. Wees bijvoorbeeld voorzichtig met het delen van persoonlijke informatie, weet welke foto's u plaatst op uw profiel, wees uzelf bewust dat er ook nepprofielen actief kunnen zijn en zorg ervoor dat een vriend(in) of familielid op de hoogte is van een eventuele date. 


De 8 beste dating apps

Welke dating app bij u past, is natuurlijk afhankelijk van uw voorkeuren. Elke app heeft zo zijn eigen, unieke kenmerken. Daarom zetten wij de 8 beste dating apps voor u op een rij.


tinder

1. Tinder

De meest bekende en de beste dating app van dit moment is Tinder. Deze dating app staat bekend om het 'swipen'. Wanneer u iemand voorbij ziet komen die u aantrekkelijk vindt, dan 'swipet' u naar rechts. Is de eerste indruk van iemand niet goed? Dan 'swipet' u naar links om deze persoon af te wijzen. Vindt u iemand leuk en is dat wederzijds? Dan is er een match en kunt u contact leggen met elkaar!

Deze dating app is beschikbaar voor iOS en Android.


innercircle

2. Inner Circle

De dating app Inner Circle richt zich op het vinden van de perfecte match voor u. Alle profielen worden geverifieerd en u kunt met behulp van filters andere personen vinden die bij u passen. De app Inner Circle heeft haar naam niet voor niets gekregen. U moet namelijk uitgenodigd worden voor Inner Circle en goedkeuring krijgen om gebruik te kunnen maken van deze dating app. 

Deze dating app is beschikbaar voor iOS en Android.


lexa

3. Lexa

Bijna iedereen kent de Lexa dating app bij naam. Wat deze dating app zo interessant maakt, is dat er een zeer ruime keuze is uit singles. Het is één van de meest populaire en beste dating apps van Nederland. De kans op een serieuze relatie wordt groter door het handige matchsysteem waar Lexa gebruik van maakt. Zo krijgt u direct profielen te zien die aansluiten op uw voorkeuren en interesses.

Deze dating app is beschikbaar voor iOS en Android.


her

4. Her

De Her dating app is speciaal gemaakt voor vrouwen die op zoek zijn naar andere vrouwen. Het is een van de beste dating apps voor vrouwen. Binnen de dating app Her kunt u op zoek gaan naar een serieuze partner, een flirt of een leuke vriendschap. Doordat de app zich op een specifieke doelgroep richt, weet u zeker dat u mensen vindt die dezelfde voorkeuren hebben als u.

De Her dating app is beschikbaar voor iOS en Android


grindr

5. Grindr

De dating app Grindr is gemaakt voor mannen die op zoek zijn naar andere mannen, biseksuelen en transgenders die graag met elkaar in contact komen. De dating app Grindr staat meer bekend als een flirt of hook-up app, dan een dating app waarin vaste relaties aangegaan worden.

Deze gratis dating app is beschikbaar voor iOS en Android.


happn

6. Happn

De Happn dating app brengt het vinden van een partner naar een nieuw niveau. Met de Happn dating app kunt u namelijk mensen terugvinden die u in het dagelijks leven tegen bent gekomen. Denk aan die ene leuke man of vrouw die u passeerde in het park of deze ene leuke dame of heer die u tegenkwam in de supermarkt. Als deze persoon ook de Happn app heeft en u elkaar een like geeft, dan is er een match!

Deze gratis dating app is beschikbaar voor iOS en Android.


bumble

7. Bumble

Binnen de Bumble dating app zijn vrouwen aan de eerste zet. Bumble wil met haar dating app een platform aanbieden dat gebaseerd is op gelijkheid en respect. Door het initiatief in de handen van vrouwen te leggen, worden de regels van daten veranderd. Wat leuk is aan de Bumble dating app, is dat het een platform is waarbij u op zoek kunt gaan naar een relatie met inhoud, nieuwe vrienden kunt vinden of uw zakelijk netwerk uit kunt breiden. 

De Bumble dating app is beschikbaar voor iOS en Android.


bumble

8. Breeze

Breeze is de beste dating app voor mensen die niet van chatten houden. Hebt u een match met iemand? Dan is het meteen tijd voor een date! Na het matchen wordt u direct doorgestuurd naar een datumplanner waar de beschikbaarheid kan worden aangegeven en de date kan worden gepland. Breeze noemt zichzelf dan ook de 'Offline dating app'.

De Breeze dating app is beschikbaar voor iOS en Android.


Dating app en uw mobiele abonnement

Een dating app kunt u thuis gebruiken wanneer u verbonden bent met wifi, maar het kan ook zijn dat u uw databundel hiervoor gebruikt. In dat geval is het goed om uw huidige abonnement eens onder de loep te nemen.

Past uw nieuwe verbruik nog wel bij het telefoonabonnement dat u heeft? Daar komt u achter wanneer u telefoonabonnementen vergelijkt. Zo weet u zeker dat u een telefoonabonnement kiest dat past bij uw verbruik. Wel zo fijn!

UnitedConsumers Mobiel


afbeelding Goedkoop abonnement + toestel
> Bekijk aanbod


afbeelding Los toestel kopen
> Bekijk aanbod


afbeelding Goedkoop abonnement sim only
> Bekijk aanbod


Ook interessant voor u
 

veilig internetten

Hoe kan ik veilig internetten op mijn smartphone?

> Lees meer

 

foto bewerken

Wat zijn de beste gratis foto bewerken apps?

> Lees meer

 

Energie besparen in de winter

Onze tips voor het maken van de perfecte foto

> Lees meer

 

Blog homepage