Nieuwe iOS update

Regelmatig verschijnt er een nieuwe update voor iOS, het besturingssysteem van Apple dat gebruikt wordt op de iPhone, iPad, iPod en de Apple Watch. Na elke update wordt jouw iPhone veiliger én gebruiksvriendelijker, maar hoe krijg je de laatste iOS versie op jouw toestel?

iOS update uitvoeren

Bij elke nieuwe iOS update ontvang je automatisch een melding op je telefoon. Handig, want zo hoef je niet zelf in de gaten te houden of er al een nieuwe versie beschikbaar is. Daarnaast is een iOS update binnen een mum van tijd uitgevoerd en gaat in twee stappen. Je download de software-update en deze wordt vervolgens geïnstalleerd op jouw telefoon. Bij het uitvoeren van een update is het verstandig dat je telefoon aan de oplader ligt en je verbonden bent met wifi. Zo voorkom je dat er veel batterij en mobiele data verbruikt wordt.

Een iOS update voer je als volgt uit:

  • Ga naar 'Instellingen’
  • Selecteer ‘Algemeen’
  • Kies voor ‘Software-update’
  • Kies voor ‘Downloaden’
  • Tik op ‘Installeren’

Op het moment dat je een update uitvoert, kun je jouw toestel even niet gebruiken. Na de update start je telefoon automatisch op en is deze weer up-to-date. 

Nieuwe iOS update

Niet iedereen is voorstander van het (onmiddellijk) updaten van iOS. Je iPhone kan sneller leeg gaan na het uitvoeren van een update, wat een nadeel is. Het kan ook zijn dat je iPhone trager wordt na een geïnstalleerde update, want elke update neemt een stuk geheugen van de telefoon in beslag.

Toch zul je er uiteindelijk aan moeten geloven. De updates zijn nodig voor de beveiliging van jouw smartphone en zorgen voor betere prestaties. De update kun je natuurlijk uitstellen tot het moment dat het jou uitkomt. Voer je de update helemaal niet uit? Dan zal dit negatieve gevolgen hebben voor de prestaties van je telefoon.

Laatste iOS versie

Een grote iOS update wordt meestal één keer per jaar in het najaar uitgebracht, gevolgd door enkele kleinere updates in de maanden erna. Nieuwe iPhones kun je zonder problemen updaten, maar voor de oudste modellen komen geen nieuwe updates meer uit. De hardware van deze smartphones is simpelweg te oud en kan een nieuwe software-update niet aan. Daarnaast is het voor Apple commercieel gezien niet interessant om oude iPhones te blijven updaten – Apple heeft veel liever dat je een nieuwe iPhone aanschaft.

iOS automatisch installeren

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor automatische installatie van elke iOS update. Deze functie staat bij nieuwe toestellen standaard ingeschakeld, maar kun je zelf in- en uitschakelen op de volgende manier:

  • Ga naar 'Instellingen'
  • Selecteer 'Algemeen'
  • Kies voor 'Software-update'
  • Tik 'Automatische updates' aan

Elke nieuwe update wordt automatisch 's nachts geïnstalleerd. Je hoeft handmatig niets meer te doen, lekker makkelijk dus! Houd er wel rekening mee dat je jouw toestel aan de oplader moet liggen en verbonden moet zijn met wifi. Anders wordt de update 's nachts niet uitgevoerd.

iPhone kopen

Blog homepage