Contact
Mijn UnitedConsumers
Waar bent u naar op zoek?

iOS update: hoe kan ik de laatste iOS versie installeren?

iOS update, en dan met name de laatste iOS versie, waarom is dat zo belangrijk? iOS is het besturingssysteem van Apple dat gebruikt wordt op al haar producten. Na elke nieuwe iOS update wordt uw iPhone veiliger én gebruiksvriendelijker, maar hoe krijgt u de laatste iOS versie op uw toestel?

 

iOS update

Een iOS update is belangrijk. Door het besturingssysteem up-to-date te houden, blijft uw iPhone veilig én wordt deze steeds gebruiksvriendelijker. Bij elke nieuwe iOS update ontvangt u automatisch een melding op uw telefoon. Handig, want zo hoeft u niet zelf in de gaten te houden of er al een nieuwe versie beschikbaar is. Daarnaast is een iOS update vaak binnen een half uur uitgevoerd.


 

Hoe controleer ik of ik de laatste iOS versie heb?

Op het moment dat u wilt weten of uw iPhone de laatste iOS versie heeft, kunt u dit gemakkelijk checken op uw telefoon. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Software-update'. Uw iPhone geeft nu aan of er een nieuwe iOS versie beschikbaar is, of dat uw iPhone up-to-date is. Staat er een nieuwe iOS update voor u klaar? Dan kunt u deze installeren op uw iPhone.


 

iOS update uitvoeren in 5 stappen

U downloadt de iOS update waarna deze vervolgens wordt geïnstalleerd op uw telefoon. Bij het uitvoeren van een update is het verstandig dat uw telefoon aan de oplader ligt en u verbonden bent met wifi. Zo voorkomt u dat er veel batterij of mobiele data verbruikt wordt. Een iOS update voert u als volgt uit:

Stap 1: Ga naar 'Instellingen’
Stap 2: Selecteer ‘Algemeen’
Stap 3: Kies voor ‘Software-update’
Stap 4: Kies voor ‘Downloaden’
Stap 5: Tik op ‘Installeren’

Op het moment dat u een nieuwe iOS update uitvoert, kunt u uw iPhone even niet gebruiken. Na de update start uw telefoon automatisch op en is deze weer up-to-date. 


 

Nieuwe iOS direct installeren of niet?

Niet iedereen is voorstander van het (onmiddellijk) updaten van de laatste iOS versie. De iPhone kan sneller leeg gaan na het uitvoeren van een nieuwe iOS update, wat een nadeel is. Het kan ook zijn dat uw iPhone trager wordt na een geïnstalleerde update, want elke update neemt een stuk geheugen van de telefoon in beslag.

Toch zult u er uiteindelijk aan moeten geloven. De updates zijn nodig voor de beveiliging van uw smartphone en zorgen voor betere prestaties. De update kunt u natuurlijk uitstellen tot het moment dat het u uitkomt. Voert u de update helemaal niet uit? Dan zal dit negatieve gevolgen hebben voor de prestaties van uw telefoon.


 

Laatste iOS versie: wanneer beschikbaar?

Een grote, nieuwe iOS update wordt meestal één keer per jaar in het najaar uitgebracht, gevolgd door enkele kleinere iOS updates in de maanden erna. Nieuwe iPhones kunt u zonder problemen updaten naar de laatste iOS versie, maar voor de oudste modellen komen geen nieuwe updates meer uit. De hardware van deze smartphones is simpelweg te oud en kan een nieuwe iOS update niet aan. Daarnaast is het voor Apple commercieel gezien niet interessant om oude iPhones te blijven updaten – Apple heeft namelijk veel liever dat u een nieuwe iPhone koopt.


 

Nieuwe iOS automatisch instellen

U kunt natuurlijk ook kiezen voor automatische installatie van elke iOS update. Deze functie staat bij nieuwe iPhones standaard ingeschakeld, maar kunt u zelf in- en uitschakelen op de volgende manier:

  • Ga naar 'Instellingen'
  • Selecteer 'Algemeen'
  • Kies voor 'Software-update'
  • Tik 'Automatische updates' aan

Elke nieuwe iOS update wordt automatisch 's nachts geïnstalleerd. U hoeft handmatig niets meer te doen, lekker makkelijk dus! Houd er wel rekening mee dat u uw toestel aan de oplader moet liggen en verbonden moet zijn met wifi. Anders wordt de iOS update 's nachts niet uitgevoerd.

iPhone kopen


Ook interessant voor u
 

Energie besparen

Hoe werkt overstappen van Android naar iOS?

> Lees meer

 

Energie besparen in de zomer

Hoe werkt overstappen van iOS naar Android?

> Lees meer

 

Energie besparen in de winter

Android vs. iOS: welk besturingssysteem is het beste?

> Lees meer

 

Blog homepage