iOS update: Zo update u naar de nieuwe iOS versie

Regelmatig verschijnt er een nieuwe iOS update, het besturingssysteem van Apple dat gebruikt wordt op de iPhone, iPad, iPod en de Apple Watch. Na elke update wordt uw iPhone veiliger én gebruiksvriendelijker, maar hoe krijgt u de laatste iOS versie op uw toestel?

iOS update uitvoeren

Bij elke nieuwe iOS update ontvangt u automatisch een melding op uw telefoon. Handig, want zo hoeft u niet zelf in de gaten te houden of er al een nieuwe versie beschikbaar is. Daarnaast is een iOS update binnen een mum van tijd uitgevoerd. 

U downloadt de software-update waarna deze vervolgens wordt geïnstalleerd op uw telefoon. Bij het uitvoeren van een update is het verstandig dat uw telefoon aan de oplader ligt en u verbonden bent met wifi. Zo voorkomt u dat er veel batterij of mobiele data verbruikt wordt.

Een iOS update voert u als volgt uit:

  1. Ga naar 'Instellingen’
  2. Selecteer ‘Algemeen’
  3. Kies voor ‘Software-update’
  4. Kies voor ‘Downloaden’
  5. Tik op ‘Installeren’

Op het moment dat u een iOS update uitvoert, kunt u uw iPhone even niet gebruiken. Na de update start uw telefoon automatisch op en is deze weer up-to-date. 

Nieuwe iOS update

Niet iedereen is voorstander van het (onmiddellijk) updaten van iOS. De iPhone kan sneller leeg gaan na het uitvoeren van een iOS update, wat een nadeel is. Het kan ook zijn dat uw iPhone trager wordt na een geïnstalleerde update, want elke update neemt een stuk geheugen van de telefoon in beslag.

Toch zult u er uiteindelijk aan moeten geloven. De updates zijn nodig voor de beveiliging van uw smartphone en zorgen voor betere prestaties. De update kunt u natuurlijk uitstellen tot het moment dat het u uitkomt. Voert u de update helemaal niet uit? Dan zal dit negatieve gevolgen hebben voor de prestaties van uw telefoon.

Laatste iOS versie

Een grote iOS update wordt meestal één keer per jaar in het najaar uitgebracht, gevolgd door enkele kleinere iOS updates in de maanden erna. Nieuwe iPhones kunt u zonder problemen updaten, maar voor de oudste modellen komen geen nieuwe updates meer uit. De hardware van deze smartphones is simpelweg te oud en kan een nieuwe software-update niet aan. Daarnaast is het voor Apple commercieel gezien niet interessant om oude iPhones te blijven updaten – Apple heeft namelijk veel liever dat u een nieuwe iPhone koopt.

iOS update automatisch installeren

U kunt natuurlijk ook kiezen voor automatische installatie van elke iOS update. Deze functie staat bij nieuwe iPhones standaard ingeschakeld, maar kunt u zelf in- en uitschakelen op de volgende manier:

  • Ga naar 'Instellingen'
  • Selecteer 'Algemeen'
  • Kies voor 'Software-update'
  • Tik 'Automatische updates' aan

Elke nieuwe iOS update wordt automatisch 's nachts geïnstalleerd. U hoeft handmatig niets meer te doen, lekker makkelijk dus! Houd er wel rekening mee dat u uw toestel aan de oplader moet liggen en verbonden moet zijn met wifi. Anders wordt de update 's nachts niet uitgevoerd.

iPhone kopen

Blog homepage