Contact
Mijn UnitedConsumers

Waar bent u naar op zoek?

Verschil iPhone XR en XS: wat is de beste keuze voor u?

Twijfelt u tussen de iPhone XS of XR? Dan is het goed om de toestellen met elkaar te vergelijken. Wij helpen u graag een handje en zetten het verschil tussen de iPhone XR en XS voor u op een rij, zodat u de beste keuze kunt maken!

iPhone XS en XR


Samenvatting

We zetten hier kort de verschillen tussen de iPhone XS en iPhone XR op een rij.

De iPhone XR is goedkoper, heeft een langere batterijduur én is in meer kleuren beschikbaar dan de iPhone XS.

De iPhone XS kan daarentegen beter tegen water, heeft een extra camera én een beter beeldscherm dan de iPhone XR. 

In de iPhone XR vs iPhone XS vergelijking vinden wij de iPhone XR een betere keuze op het gebied van prijs en accuduur. Als u op zoek bent naar een goedkope optie, gaat u dus voor de iPhone XR. De iPhone 11 Pro blinkt echter nét iets meer uit in specificaties. De XS is dus een betere keuze als u kiest voor kwaliteit.


 

Verschil iPhone XR en XS specs

Hoewel er in de tussentijd al nieuwere iPhones zijn uitgebracht, blijven de iPhone XR en XS toch uitstekende iPhones. Omdat ze uit dezelfde modellijn komen, denkt u misschien dat er weinig verschil zit tussen de iPhone XR en XS. Toch zijn er wel degelijk duidelijke verschillen tussen de twee. 

De iPhone XR is namelijk het instapmodel en heeft hierdoor iets simpelere specificaties. De iPhone XS is een premium uitvoering en heeft daarom nét wat betere specificaties - maar ook een hogere prijs! Na het lezen van dit artikel weet u precies of u de iPhone XR of XS kiest.

Overeenkomsten iPhone XR vs. XS

Voor we het verschil tussen de iPhone XS en XR met u bespreken, is het allereerst belangrijk om te vertellen wat de overeenkomsten zijn:

  • Geen vingerafdrukscanner, maar wel gezichtsherkenning
  • Videoresolutie 3840 x 2160 (4K videoresolutie)
  • Simkaart type Nano-sim en dual sim mogelijk
  • A12 Bionic processor met 6 kernen
  • Draadloos én snelladen mogelijk
  • Standaard iOS 12 geïnstalleerd
  • Mobiel netwerk tot en met 4G
  • Accu is niet verwisselbaar
  • Portretmodus mogelijk

Verschil iPhone XR en XS op een rij

Wij geven u een kort overzicht van het verschil tussen de iPhone XR en XS. Later op deze pagina lichten wij de verschillen nog uitgebreid aan u toe!

iPhone XR

Behuizing Glas en aluminium
Kleuren Zwart/wit/blauw/geel/roze/rood
Gewicht 194 gram
Formaat: lengte x breedte x dikte 150,9 mm x 75,7 mm x 8,3 mm
Beeldscherm 6,1 inch LCD
Resolutie 1792 x 828 pixels
IP certificering IP67 (stof- en spatwaterdicht)
Camera voor 7 megapixel
Camera achter 12 megapixel
Werkgeheugen 3GB
Accucapaciteit 2.942 mAh

iPhone XS

Behuizing Glas
Kleuren Grijs/zilver/goud
Gewicht 177 gram
Formaat: lengte x breedte x dikte 143,6 mm x 70,9 mm x 7,7 mm
Beeldscherm 5,8 inch OLED
Resolutie 2436 x 1125 pixels
IP certificering IP68 (stof- en spatwaterdicht)
Camera voor 7 megapixel
Camera achter Dubbele 12 megapixel
Werkgeheugen 4GB
Accucapaciteit 2.658 mAh

iPhone XR of XS kopen?

Weet u nu al zeker welk toestel u wilt kopen? Dan hebben wij goed nieuws voor u. Bij ons kunt u namelijk de iPhone XR of XS los kopen óf met een goedkoop abonnement. En door onze leuke kortingsacties bent u bij ons altijd voordeliger uit. Bekijk daarom snel ons aanbod en bespaar! 


 

design

Verschil iPhone XR en XS design en formaat


Apple heeft met de X-lijn een uitzonderlijk design bedacht, maar er zitten toch verschillen tussen beide toestellen. Wat is het verschil tussen het design en het formaat van de iPhone XR en XS? 

iPhone XR

De iPhone XR heeft een hele andere behuizing dan de XS. De voorkant is voorzien van hetzelfde hoogwaardige glas, maar de achterkant is volledig bekleed met aluminium. De iPhone XR is verkrijgbaar in zwart, wit, blauw, geel, roze en rood. U heeft bij de iPhone XR dus veel meer keuze uit kleuren dan bij de iPhone XS!

iPhone XS

De iPhone XS is aan de voor- en achterkant voorzien van hoogwaardig, krasbestendig glas en is afgewerkt met een metalen rand. Ook is het toestel met een IP68 certificering beter bestand tegen invloeden van buitenaf! De iPhone XS is verkrijgbaar in grijs, zilver en goud. Mooie kleuren, maar u heeft minder keuze dan bij de XR. 

Met een lengte van 150,9 mm en een breedte van 75,7 mm is de iPhone XR groter dan de XS. Het toestel bedienen met één hand kan daardoor wel wat uitdagender zijn. De iPhone XR is bovendien - met een gewicht van 194 gram - redelijk zwaar.

De iPhone XS is met een lengte van 143,6 mm en een breedte van 70,9 mm een stukje kleiner dan de XR. Bediening met één hand gaat daarom veel makkelijker. De iPhone XS is met een gewicht van 177 gram lichter dan de iPhone XR.

 

beeldscherm

iPhone XS of XR beeldscherm


Filmpjes kijken is natuurlijk een stuk prettiger op een beeldscherm met een groot en helder display! De iPhone XR en iPhone XS hebben ieder een ander soort scherm. Welke iPhone heeft het beste beeldscherm; de XR of XS?

iPhone XR

De iPhone XR is uitgerust met een standaard LCD-scherm. LCD is wel iets minder mooi dan OLED, maar in de praktijk zult u er vrij weinig van merken. Met een resolutie van 1792 x 828 pixels en een groot beeldscherm van 6,1 inch, biedt de smartphone voldoende en comfortabel kijkplezier. 

De iPhone XR is niet voorzien van 3D touch. Dit betekent dat de interactie met het scherm wordt bepaald aan de hand van hoe lang u op het scherm drukt. 

iPhone XR

iPhone XR bekijken

iPhone XS

De iPhone XS is voorzien van een uitstekend OLED-scherm. OLED is beter dan LCD, dus voor de echte kenner zal deze verbetering duidelijk zichtbaar zijn. Met een resolutie van 2436 x 1125 pixels wordt alle content op het beeldscherm van 5,8 inch van de XS prachtig weergegeven.

De iPhone XS beschikt over een drukgevoelig scherm, oftewel 3D Touch. Dit betekent dat het scherm reageert op hoe hard u op het scherm drukt.

iPhone XS

 

 

camera

Verschil tussen de iPhone XR en XS camera's


Ieder nieuw toestel heeft tegenwoordig een uitstekende smartphonecamera. Apple blijft daarin nooit achter. Maar welke iPhone heeft de beste camera's; de XR of XS? 

iPhone XR

De camera's van de XR zijn iets minder geavanceerd dan die van de iPhone XS. De iPhone XR heeft slechts één camera aan de achterzijde van 12 megapixel.

Wat wel fijn is aan de camera is dat u digitaal kunt zoomen. Hierdoor kunt u tot wel 5 keer inzoomen, zonder te veel kwaliteit te verliezen. Jammer is dat de portretmodus van de XR alleen werkt bij gezichten van mensen - bij de XS kunt u alles in portretmodus fotograferen. 

iPhone XS

De iPhone XS heeft betere camera's dan de iPhone XR. De XS heeft namelijk twee 12 megapixel camera's aan de achterzijde. 

Een groot pluspunt is de optische beeldstabilisatie. Hiermee kunt u tot wel 10 keer digitaal zoomen én 2 keer optisch zoomen. Zo kunt u met de XS veel betere zoomfoto's maken dan met de XR. De XS is tevens voorzien van Smart HDR, waarmee u - ook bij beweging - altijd een scherpe foto schiet. 

 

hardware

Verschil XR en XS accu


De iPhone XS en de iPhone XR kunnen allebei bekabeld snelladen en draadloos opladen. Maar toch zit er een duidelijk verschil in de accu's van de XR en de XS. Wij lichten het verschil aan u toe:

iPhone XR

Tot op heden is er geen andere iPhone uitgebracht met een betere accuduur dan de iPhone XR. Met een accucapaciteit van 2.942 mAh verslaat de XR dus de batterij van de XS. Het voordeel is ook dat het LCD-scherm minder energie verbruikt, waardoor de batterij nóg langer meegaat. 

Heeft u een draadloze oplader op uw bureau liggen? Houd er dan rekening mee dat u iets langer moet wachten. De batterij van de XR kan namelijk minder snel draadloos opladen.  

iPhone XS

De iPhone XS heeft een prima accu met een capaciteit van 2.658 mAh. Eigenlijk scheelt dit niet enorm veel met de accucapaciteit van de XR. Maar het prachtige OLED-scherm van de XS verbruikt ook nog eens meer energie. Hierdoor legt u de XS toch veel sneller aan de oplader dan de XR.

Het grote voordeel van de accu van de XS is dat het sneller draadloos kan opladen dan de XR. De iPhone XS kan tot wel 30 minuten sneller draadloos opladen dan de iPhone XR. 

 

software

XR of XS werkgeheugen


De iPhone XR en XS hebben redelijk wat overeenkomsten wat betreft de hardware. Maar er zit een duidelijk verschil in het werkgeheugen van de toestellen. 

Werkgeheugen XR

De iPhone XR heeft een werkgeheugen van 3GB. Hierdoor kunt u prima apps tegelijkertijd openen, maar zult u bij hele zware apps toch een hapering merken. 

iPhone XR

iPhone XR bekijken

Werkgeheugen XS

De XS heeft een werkgeheugen van 4GB. Dit betekent dat multitasking een stuk gemakkelijker en soepeler gaat dan bij de XR. De XS is hierin dus een heel stuk sterker.

iPhone XS

 


 

Conclusie: iPhone XS of XR

De iPhone XR en XS hebben allebei geweldige features in huis. Zo zijn er veel overeenkomsten, maar ook enkele duidelijke verschillen aanwezig. Welk model het beste bij u past, hangt af van uw voorkeur wat betreft het scherm, de accu, de camera's en de prijs. Want bent u op zoek naar een iPhone met een uitstekende accu tegen een scherpe prijs? Dan is de iPhone XR een goede keuze voor u! Hecht u meer waarde aan een goede set camera's en een kraakhelder beeldscherm? Dan is de iPhone XS de beste optie. 

Waarom kiezen voor de iPhone XR?

U kiest de iPhone XR omdat deze verkrijgbaar in zes verschillende kleuren, een langere accuduur heeft én omdat u graag wat minder betaalt voor een nieuwe smartphone.

Waarom niet kiezen voor de iPhone XR?

U kiest de iPhone XR niet als u betere camera's, een mooier OLED-scherm wilt en graag sneller draadloos wilt opladen. 

Waarom kiezen voor de iPhone XS? 

U kiest de XS als u een mooier scherm met 3D touch wilt, de allerbeste camera's wenst en graag razendsnel draadloos wilt kunnen opladen.

Waarom niet kiezen voor de iPhone XS?

U kiest de XS niet als u een langere accuduur wenst, minder wilt betalen en graag wilt kiezen uit meer kleurtjes. 


iPhone XR of XS kopen?

Heeft u uw keuze kunnen maken en wilt u graag de iPhone XR of XS kopen? Goed nieuws! Bij ons kunt u het toestel los kopen óf in combinatie met een voordelig abonnement. Wij hebben regelmatig leuke kortingsacties, waardoor u nooit te veel betaalt en dus meer overhoudt voor een leuker leven. Bekijk snel ons aanbod en start met besparen! 


 

Alternatieven iPhone XS en XR

Toch geen keuze kunnen maken tussen de iPhone XR of XS? Geen paniek! Apple heeft - naast deze twee modellen - nog meer iPhones in haar assortiment, bijvoorbeeld de iPhone 11. Bekijk snel ons aanbod van de beste iPhones! 

Aanbod Apple bekijken


Ook interessant voor u
 

X, XR of XS

iPhone X, XR of XS

> Lees meer

 

iPhone X vs XR

iPhone X vs. XR

> Lees meer

 

iPhone 11 vs 11 Pro

iPhone 11 of 11 Pro

> Lees meer

 

Blog homepage