Contact
Mijn UnitedConsumers
Waar ben je naar op zoek?

Telefoon simlockvrij maken

Als je een nieuw telefoonabonnement wilt afsluiten, dan is het belangrijk om te weten of je telefoon simlockvrij is. Hoe check je of jouw telefoon een simlock heeft en hoe kun je jouw telefoon simlockvrij maken of de simlock verwijderen? Wij helpen je!

Simlock vrij maken

 

Telefoon simlockvrij maken: wat is een simlock?

Een simlock is eigenlijk een digitaal slot dat op je smartphone zit. Jouw telefoon werkt dan enkel met de simkaart van één provider en werkt niet in combinatie met simkaarten van andere providers. Wil je de simlock verwijderen van je toestel? Dat kan. Hoe dit werkt, leggen wij je graag uit.


 

Simlockvrij maken: is mijn smartphone simlockvrij?

Om te beginnen is het handig om te weten of jouw telefoon simlockvrij is. Aan de hand van de volgende stappen controleer je gemakkelijk of je telefoon simlockvrij is:

  Is mijn smartphone simlockvrij?
Opsomming 1

Haal je huidige simkaart uit jouw mobiele telefoon.

Opsomming 2

Plaats de simkaart van een andere provider in je telefoon.

Opsomming 3

Als de simkaart geweigerd wordt, is je telefoon niet simlockvrij.

Opsomming 4

Als jouw mobiele telefoon gewoon werkt, dan is je telefoon wel simlockvrij.


 

Hoe simlock verwijderen?

Is je telefoon niet simlockvrij? Dan kun je de simlock verwijderen bij je provider. De wettelijke afspraak is dat een simlock één jaar op een toestel mag zitten. Na het eerste jaar kun je kosteloos de simlock verwijderen bij je eigen provider. Je kunt jouw telefoon simlockvrij maken door de unlock code op te vragen bij de provider.

Wil je de simlock verwijderen vóór het einde van het eerste jaar? Dan mag de provider hier een vergoeding voor vragen. Deze kosten verschillen per provider. Houd dus rekening met kosten wanneer je de simlock in het eerste jaar wilt verwijderen.


 

Unlockcode opvragen bij provider

Met behulp van de unlockcode kun je jouw toestel zelf simlockvrij maken. Voor het verkrijgen van de unlockcode moet je het IMEI-nummer van jouw toestel ingeven. Deze staat in de handleiding van je telefoon of in de telefoon zelf, op de plek van de batterij. Je kunt het IMEI-nummer ook opvragen door de code *#06# in te toetsen op je smartphone.

Niet alle providers hebben toestellen met een simlock. Wil je jouw telefoon simlockvrij maken? Op de website van je provider staat omschreven hoe je jouw mobiele telefoon simlockvrij kunt maken. Neem bij twijfel altijd contact op met je provider.


 

Simlockvrij toestel aanschaffen

Een telefoon zonder simlock is geschikt voor elke simkaart. Je kunt met een simlockvrije telefoon dus bij iedere provider een abonnement afsluiten en je bent niet meer afhankelijk van de provider waar je het toestel gekocht hebt. Dit is waarom een simlockvrij toestel een goede keuze is:

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw telefoonabonnement, dan is het verstandig om een abonnement te kiezen dat bij je past. Er zijn namelijk abonnementen met of zonder toestel. Door goed te vergelijken, kun je de juiste keuze maken en betaal je de beste prijs.

Bekijk simlockvrije toestellen


Ook interessant
 

Energie besparen

Welke simkaarten zijn er en welke simkaart heb ik?

> Lees meer

 

Energie besparen in de zomer

Wat is mijn dataverbruik en hoe krijg ik hier inzicht in?

> Lees meer

 

Energie besparen in de winter

Hoe onbeperkt is onbeperkt mobiel internet?

> Lees meer

 

Blog homepage