Waar bent u naar op zoek?

Telefoon simlock vrij maken

Als u een nieuw telefoonabonnement wilt afsluiten, dan is het belangrijk om te weten of uw telefoon simlock vrij is. Hoe checkt u of uw telefoon een simlock heeft en hoe kunt u uw telefoon simlock vrij maken of de simlock verwijderen? Wij helpen u!

Simlock vrij maken

 

Telefoon simlock vrij maken: wat is een simlock?

Een simlock is eigenlijk een digitaal slot dat op uw smartphone zit. Uw telefoon werkt dan enkel met de simkaart van één provider en werkt niet in combinatie met simkaarten van andere providers. Wilt u de simlock verwijderen van uw toestel? Dat kan. Hoe dit werkt, leggen wij u graag uit.


 

Simlock vrij maken: is mijn smartphone simlock vrij?

Om te beginnen is het handig om te weten of uw telefoon simlock vrij is. Aan de hand van de volgende stappen controleert u gemakkelijk of uw telefoon simlock vrij is:

  Is mijn smartphone simlock vrij?
Opsomming 1

Haal uw huidige simkaart uit uw mobiele telefoon.

Opsomming 2

Plaats de simkaart van een andere provider in uw telefoon.

Opsomming 3

Als de simkaart geweigerd wordt, is uw telefoon niet simlock vrij.

Opsomming 4

Als uw mobiele telefoon gewoon werkt, dan is uw telefoon wel simlock vrij.


 

Hoe simlock verwijderen?

Is uw telefoon niet simlock vrij? Dan kunt u de simlock verwijderen bij uw provider. De wettelijke afspraak is dat een simlock één jaar op een toestel mag zitten. Na het eerste jaar kunt u kosteloos de simlock verwijderen bij uw eigen provider. U kunt uw telefoon simlock vrij maken door de unlockcode op te vragen bij de provider. 

Wilt u de simlock verwijderen vóór het einde van het eerste jaar? Dan mag de provider hier een vergoeding voor vragen. Deze kosten verschillen per provider. Houd dus rekening met kosten wanneer u de simlock in het eerste jaar wilt verwijderen.


 

Unlockcode opvragen bij provider

Met behulp van de unlockcode kunt u uw toestel zelf simlock vrij maken. Voor het verkrijgen van de unlockcode moet u het IMEI-nummer van uw toestel ingeven. Deze staat in de handleiding van uw telefoon of in de telefoon zelf, op de plek van de batterij. U kunt het IMEI-nummer ook opvragen door de code #06# in te toetsen op uw smartphone.

Niet alle providers hebben toestellen met een simlock. Wilt u uw telefoon simlock vrij maken en heeft u een abonnement bij een van de onderstaande providers? Op de website van deze providers staat omschreven hoe u uw mobiele telefoon simlock vrij kunt maken. Staat uw provider niet in onderstaande rij? Dan biedt uw provider waarschijnlijk geen toestellen met simlock aan. Neem bij twijfel altijd contact op met uw provider.

Telfort
Vodafone
KPN
T-mobile
 

 

Simlock vrij toestel aanschaffen

Een telefoon zonder simlock is geschikt voor elke simkaart. U kunt met een simlock vrije telefoon dus bij iedere provider een abonnement afsluiten en bent u niet meer afhankelijk van de provider waar u het toestel gekocht heeft. Dit is waarom een simlock vrij toestel een goede keuze is:

Wanneer u op zoek bent naar een nieuw telefoonabonnement, dan is het verstandig om een abonnement te kiezen dat bij u past. Er zijn namelijk abonnementen met of zonder toestel. Door goed te vergelijken, kunt u de juiste keuze maken en betaalt u de beste prijs.

Bekijk simlockvrije toestellen


Aanbevolen voor u


Energie besparen

Welke simkaarten zijn er en welke simkaart heb ik?

> Lees meer

 

Energie besparen in de zomer

Wat is mijn dataverbruik en hoe krijg ik hier inzicht in?

> Lees meer

 

Energie besparen in de winter

Hoe onbeperkt is onbeperkt mobiel internet?

> Lees meer

 

Blog homepage

Terug naar boven