Contact
Mijn UnitedConsumers

Waar bent u naar op zoek?

Telefoon simlockvrij maken

Als u een nieuw telefoonabonnement wilt afsluiten, dan is het belangrijk om te weten of uw telefoon simlockvrij is. Hoe checkt u of uw telefoon een simlock heeft en hoe kunt u uw telefoon simlockvrij maken of de simlock verwijderen? Wij helpen u!

Simlock vrij maken

 

Telefoon simlockvrij maken: wat is een simlock?

Een simlock is eigenlijk een digitaal slot dat op uw smartphone zit. Uw telefoon werkt dan enkel met de simkaart van één provider en werkt niet in combinatie met simkaarten van andere providers. Wilt u de simlock verwijderen van uw toestel? Dat kan. Hoe dit werkt, leggen wij u graag uit.


 

Simlockvrij maken: is mijn smartphone simlockvrij?

Om te beginnen is het handig om te weten of uw telefoon simlockvrij is. Aan de hand van de volgende stappen controleert u gemakkelijk of uw telefoon simlockvrij is:

  Is mijn smartphone simlockvrij?
Opsomming 1

Haal uw huidige simkaart uit uw mobiele telefoon.

Opsomming 2

Plaats de simkaart van een andere provider in uw telefoon.

Opsomming 3

Als de simkaart geweigerd wordt, is uw telefoon niet simlockvrij.

Opsomming 4

Als uw mobiele telefoon gewoon werkt, dan is uw telefoon wel simlockvrij.


 

Hoe simlock verwijderen?

Is uw telefoon niet simlockvrij? Dan kunt u de simlock verwijderen bij uw provider. De wettelijke afspraak is dat een simlock één jaar op een toestel mag zitten. Na het eerste jaar kunt u kosteloos de simlock verwijderen bij uw eigen provider. U kunt uw telefoon simlockvrij maken door de unlockcode op te vragen bij de provider. 

Wilt u de simlock verwijderen vóór het einde van het eerste jaar? Dan mag de provider hier een vergoeding voor vragen. Deze kosten verschillen per provider. Houd dus rekening met kosten wanneer u de simlock in het eerste jaar wilt verwijderen.


 

Unlockcode opvragen bij provider

Met behulp van de unlockcode kunt u uw toestel zelf simlockvrij maken. Voor het verkrijgen van de unlockcode moet u het IMEI-nummer van uw toestel ingeven. Deze staat in de handleiding van uw telefoon of in de telefoon zelf, op de plek van de batterij. U kunt het IMEI-nummer ook opvragen door de code *#06# in te toetsen op uw smartphone.

Niet alle providers hebben toestellen met een simlock. Wilt u uw telefoon simlockvrij maken en heeft u een abonnement bij een van de onderstaande providers? Op de website van deze providers staat omschreven hoe u uw mobiele telefoon simlockvrij kunt maken. Staat uw provider niet in onderstaande rij? Dan biedt uw provider waarschijnlijk geen toestellen met simlock aan. Neem bij twijfel altijd contact op met uw provider.

Telfort
Vodafone
KPN
 

 

Simlockvrij toestel aanschaffen

Een telefoon zonder simlock is geschikt voor elke simkaart. U kunt met een simlockvrije telefoon dus bij iedere provider een abonnement afsluiten en bent u niet meer afhankelijk van de provider waar u het toestel gekocht heeft. Dit is waarom een simlockvrij toestel een goede keuze is:

Wanneer u op zoek bent naar een nieuw telefoonabonnement, dan is het verstandig om een abonnement te kiezen dat bij u past. Er zijn namelijk abonnementen met of zonder toestel. Door goed te vergelijken, kunt u de juiste keuze maken en betaalt u de beste prijs.

Bekijk simlockvrije toestellen


Ook interessant voor u
 

Energie besparen

Welke simkaarten zijn er en welke simkaart heb ik?

> Lees meer

 

Energie besparen in de zomer

Wat is mijn dataverbruik en hoe krijg ik hier inzicht in?

> Lees meer

 

Energie besparen in de winter

Hoe onbeperkt is onbeperkt mobiel internet?

> Lees meer

 

Blog homepage