Contact
Mijn UnitedConsumers
Waar bent u naar op zoek?

Telefoon kwijt of smartphone gestolen: wat nu?

Telefoon kwijt of uw smartphone gestolen? Dan wilt u deze natuurlijk zo snel mogelijk terugvinden! In veel gevallen vindt u uw verloren telefoon terug in huis of in de auto, maar soms is dat niet het geval. Misschien is uw iPhone gestolen of bent u uw Android smartphone kwijtgeraakt. Hoe het ook is gebeurd, u wilt niet dat uw persoonlijke gegevens in handen komen van een ander óf op straat komen te liggen. Wij helpen u graag wat u moet doen als u uw telefoon kwijt bent.

banner diefstal

Telefoon kwijt: wat nu?

Onze smartphone zit bijna aan onze handen vastgeplakt. Wanneer we deze even niet kunnen vinden, breekt er bij veel mensen al het zweet uit. Al snel denkt u: "ik ben mijn telefoon kwijt". In sommige gevallen is de telefoon zo weer teruggevonden en heeft u deze op een onlogische plek in huis neergelegd. Maar wat nou als u uw telefoon écht kwijt bent of deze gestolen is? Wij helpen u graag bij het terugvinden van uw smartphone.

Uw telefoon bellen

Een makkelijke manier om uw smartphone op te sporen is door uzelf te bellen. Dit werkt natuurlijk alleen wanneer u een andere telefoon bij de hand heeft om uzelf te bellen en wanneer de telefoon op trilstand of geluid staat. Staat de telefoon die u kwijt bent op stil of heeft u geen andere telefoon bij de hand? Dan wordt het lastig om uw verloren telefoon op deze manier terug te vinden.

Zoek op alle logische plekken

Heeft u uw smartphone vaak verstopt in een speciaal vakje in uw tas? Of neemt u uw smartphone overal mee naartoe in huis? Zoek dan op de plekken waar u allemaal bent geweest. In tassen, onder papieren, in de auto, kamers in huis, in broekzakken en jaszakken en tussen de kussens van de bank.

Spoor uw smartphone op

Uw telefoon nog niet kunnen vinden? Log dan in op de computer en probeer uw telefoon online terug te vinden. Wanneer u in het bezit bent van een iPhone kunt u "Zoek mijn iPhone" gebruiken. Voor Android gebruikt u "Android-apparaatbeheer". Uw smartphone kunt u vervolgens zien op een kaart. Zo weet u precies waar uw toestel is.


Smartphone gestolen

Heeft u uw telefoon niet kunnen vinden? Of bent u erachter gekomen dat uw smartphone gestolen is door iemand? Dan is het verstandig om uw telefoon onbruikbaar te maken voor de dief en aangifte te doen bij de politie. Wij leggen uit hoe u een iPhone en Android toestel onbruikbaar maakt in geval van diefstal.

iPhone gestolen

Bent u erachter gekomen dat uw iPhone gestolen is? Dan kunt u deze op afstand vergrendelen of zelfs wissen vanaf de computer met "Zoek mijn iPhone". Log in op deze website met uw Apple-ID en zie direct op de kaart waar uw smartphone is. U kunt uw gestolen iPhone van een afstand vergrendelen of wissen. Zo wordt uw gestolen iPhone onbruikbaar gemaakt.

Android gestolen

Indien uw Android telefoon is gestolen, kunt u op deze website inloggen op de computer met het Google account dat gekoppeld is aan uw smartphone. Op de kaart ziet u waar uw smartphone precies is. U kunt uw Android toestel vervolgens van een afstand vergrendelen of zelfs wissen. Zo maakt u uw Android smartphone onbruikbaar voor de dief.

Blokkeer uw simkaart

Als u er achter komt dat uw telefoon gestolen is, laat uw simkaart dan blokkeren door de provider. Zo voorkomt u dat dieven misbruik kunnen maken van uw databundel door te bellen of uw mobiele internet te gebruiken.

Aangifte doen bij de politie

U doet er goed aan om uw gestolen iPhone of Android toestel aan te geven bij de politie. U kunt ervoor kiezen om persoonlijk of digitaal aangifte te doen.

Let op: online aangifte doen kan alleen middels DigiD. De sms die DigiD u toestuurt, komt binnen op uw gestolen telefoon en dat is natuurlijk niet handig. U kunt dus online aangifte doen op het moment dat u een nieuwe simkaart bij uw provider heeft aangevraagd en in het bezig bent van een andere smartphone. 

Heeft u inmiddels een nieuwe smartphone en simkaart? Log dan eerst in bij DigiD op de computer, pas uw gegevens en telefoonnummer aan en sla deze op. U kunt vervolgens online aangifte doen met uw DigiD.

Tip: U kunt uw telefoon verzekeren tegen schade, verlies of diefstal. Zo voorkomt u hoge kosten als uw toestel gestolen is en u een nieuwe smartphone nodig heeft.


Nieuwe smartphone nodig?

Is uw smartphone kwijt of gestolen en heeft u een nieuwe smartphone nodig? Dan hebben wij precies wat u zoekt. Door onze ruime keuze, is er altijd een smartphone die aansluit op uw wensen en budget.

Bekijk alle smartphones


Ook interessant voor u
 

beste wachtwoorden app

Beste wachtwoorden app: 10 gratis apps op een rij

> Lees meer

 

Energie besparen

Hoe voorkom ik ransomware op mijn smartphone?

> Lees meer

 

IMEI

Waar vind ik het IMEI nummer van mijn smartphone?

> Lees meer

 

Blog homepage