Contact
Mijn UnitedConsumers
Waar ben je naar op zoek?

De beste senioren smartphones van 2024

Zoek je een senioren mobiel die eenvoudig te bedienen is? Met een senioren smartphone kun je alles wat een andere smartphone ook kan: bijvoorbeeld bellen, WhatsApp of je mailinbox gebruiken of internetten. Wij leggen je uit wat een senioren smartphone is en zetten onze 3 beste smartphones voor ouderen op een rij.

Senioren smartphones


 

Wat is een mobiele telefoon voor ouderen?

Met een mobiele telefoon voor ouderen bedoelen we een mobiel die voor senioren vriendelijk in gebruik is. Kenmerken van een senioren mobiel zijn grote, fysieke toetsen, een overzichtelijk telefoonmenu en mobiele telefoons voor ouderen hebben vaak een noodknop om in noodsituaties eenvoudig hulp van familie of andere contacten in te kunnen schakelen. 

Smartphone voor senioren kiezen

Een smartphone voor senioren hoeft niet altijd een mobiel met grote knoppen te zijn. Je kunt ook kiezen voor een smartphone die makkelijk te bedienen is en daarmee geschikt is als mobiele telefoon voor ouderen. Op deze pagina zetten wij een aantal van deze senioren smartphones op een rij.


 

Beste smartphone voor ouderen 2024

Op basis van de kenmerken van een senioren mobiel hebben wij de beste smartphones voor ouderen in ons assortiment geselecteerd. In onze top 3 beste smartphones voor senioren vind je daarom toestellen met een goed leesbaar scherm, een eenvoudige bediening en een krachtige batterij. Dit zijn volgens ons de beste senioren smartphones:


 

Voor- en nadelen van een senioren smartphone

Een smartphone kan even wennen zijn, zeker als je een senioren mobiel met fysieke toetsen gewend bent. Toch heeft een smartphone voor senioren een hoop voordelen:

Voordelen smartphone voor ouderen

  • Tekstgrootte is aan te passen.
  • Vaak een groot, overzichtelijk beeldscherm.
  • Met een smarphone voor senioren heb je toegang tot het internet.
  • Je kunt applicaties downloaden om spelletjes te spelen, de krant te lezen, WhatsApp te gebruiken en ga zo maar door.

Nadelen smartphone voor senioren

  • Door de vele mogelijkheden van een senioren smartphone is het even wennen.
  • Geen fysieke toetsen aanwezig, de senioren smartphone is enkel te bedienen via touchscreen.

 

Senioren smartphone kopen? 3 tips

Wil je een senioren smartphone kopen? Dan wil je natuurlijk wel de beste keuze maken. Met de volgende tips kies je de beste smartphone die bij jou past:

Tip 1: Bepaal jouw budget voor een senioren smartphone

Het budget is altijd een goed uitgangspunt bij de aankoop van een senioren smartphone. Je hebt al een goede budget smartphone voor ouderen vanaf € 100,-. Heb je een hoger budget voor je nieuwe mobiele telefoon voor ouderen? Dan vind je bij onze top 10 beste smartphones ook een aantal goede opties.

Tip 2: Kijk naar je voorkeuren

Wil je een grote senioren smartphone, of heb je juist een voorkeur voor een kleiner model? De meeste smartphones hebben tegenwoordig een vrij groot scherm van 6,5 inch (16,5 centimeter) of groter. Kijk daarom naar wat jij fijn vindt. Hoe groter het beeldscherm, hoe moeilijker deze te bedienen is met één hand. Een groot beeldscherm zorgt er echter wel voor dat je alles makkelijker kunt lezen op je senioren smartphone.

Tip 3: Probeer verschillende besturingssystemen uit

Een smartphone voor senioren draait op een bepaald 'besturingssysteem'. We kennen grofweg twee verschillende besturingssystemen: Android en iOS. Android vind je op smartphones van merken als Samsung, OPPO, Xiaomi, en OnePlus. Het besturingssysteem iOS vind je op smartphones van het merk Apple, de zogeheten iPhones. Probeer daarom eens beide besturingssytemen uit, zodat je kunt bepalen wat jij het meest prettig vindt werken op een senioren smartphone.


Smartphone voor senioren kopen bij UnitedConsumers
 

award

Altijd de beste deal

Wij vergelijken bij je nieuwe telefoon alle abonnementen van de beste providers.

 

duim

Gratis nummerbehoud

Een telefoon met abonnement kopen en hierbij jouw nummer behouden? Wij regelen het.

 

munten

Extra voordelig

Koop een senioren smartphone extra voordelig in combinatie met een abonnement.

 

Bekijk de aanbiedingen


Ook interessant
 

Abonnement afsluiten

Kiezen voor een telefoonabonnement met korting!

> Bereken mijn korting

 

beste budget smartphone

De 10 beste budget smartphones van dit moment

> Lees meer

 

Opslag vrijmaken telefoon

8 tips om geheugen vrij te maken op je smartphone

> Lees meer

 

Blog homepage