Waar bent u naar op zoek?

Smartphone voor ouderen kiezen: waar op letten bij een senioren smartphone?

Een mobiel voor ouderen heeft veel voordelen. Waar kiest u voor; een senioren gsm of een senioren smartphone? Wij zetten graag de verschillen tussen een senioren mobiel en smartphone voor ouderen voor u op een rij. Zo kiest u een mobiele telefoon voor ouderen die bij u past!

Senioren smartphones

 

Mobiel voor ouderen

Met een senioren gsm of smartphone voor ouderen kunt u contact houden met uw familie en vrienden. Een mobiel voor ouderen hoeft dus niet per se een senioren mobiel met grote knoppen te zijn. U kunt ook kiezen voor een senioren smartphone met WhatsApp. Wat is het verschil tussen een senioren gsm en een smartphone voor senioren?


 

Senioren mobiel

Een senioren mobiel, of gsm, kenmerkt zich door een overzichtelijk beeldscherm en grote, fysieke knoppen. Met een senioren mobiel kunt u bellen en sms'en met uw naasten. Er zijn diverse senioren telefoons beschikbaar en een dergelijke mobiele telefoon voor ouderen staat helemaal in het teken van gebruiksgemak. 

Voordelen senioren gsm

 • Makkelijk in gebruik
 • Fysieke, grote toetsen
 • Overzichtelijk beeldscherm

Nadelen senioren mobiel

 • Geen toegang tot internet
 • Vaak een klein beeldscherm
 • Geen mogelijkheid om apps te downloaden

 

Smartphone voor ouderen

Er zijn veel smartphones voor ouderen op de markt. De kans is groot dat uw kinderen, kleinkinderen en vrienden ook een smartphone hebben. Het is daarom fijn wanneer u, als oudere zijnde, mee kunt doen in de online wereld. Zo kunt u als oudere gemakkelijk WhatsAppen of videobellen met familie en vrienden en heeft u toegang tot het internet. 

Voordelen smartphone voor ouderen

 • Tekstgrootte is aan te passen
 • U heeft toegang tot het internet
 • Vaak een groot, overzichtelijk beeldscherm
 • U kunt applicaties downloaden om spelletjes te spelen, de krant te lezen, WhatsApp te gebruiken en ga zo maar door

Nadelen smartphone voor senioren

 • Door de vele mogelijkheden is het even wennen
 • Geen fysieke toetsen aanwezig, enkel via touchscreen

 

Senioren telefoon of een senioren smartphone

Wilt u enkel kunnen bellen en sms'en met uw naasten en vindt u fysieke toetsen belangrijk? Dan is een senioren telefoon een goede keuze voor u. Wanneer u ook toegang wilt tot het internet, bijvoorbeeld om wandelroutes te bekijken, te WhatsAppen met uw familie of om spelletjes te spelen, dan biedt een senioren smartphone meer mogelijkheden voor u. 


 

Aankoop van een senioren smartphone

Wilt u een senioren smartphone kopen? Dan wilt u natuurlijk wel de beste keuze maken. Met de volgende tips kiest u de beste smartphone voor uw situatie:

Tip 1: Bepaal uw budget

Het budget is altijd een goed uitgangspunt bij de aankoop van een senioren smartphone. U heeft al een smartphone voor ouderen vanaf € 100,-, maar u kunt het natuurlijk zo gek maken als u zelf wilt. Er zijn namelijk ook smartphones voor ouderen met een steviger prijskaartje. Dit kan soms wel oplopen tot € 1.500,-. Bepaal van tevoren dus wat uw budget wordt. Zo kunt u specifiek op zoek gaan naar een senioren smartphone.

Tip 2: Kijk naar uw voorkeuren

Wilt u een grote senioren smartphone, of heeft u juist een voorkeur voor een kleiner model? De meeste smartphones hebben een beeldscherm van rond de 6 inch (ongeveer 15 cm lang). Kijk daarom naar wat u fijn vindt. Hoe groter het beeldscherm, hoe moeilijker deze te bedienen is met één hand. Echter, een groot beeldscherm zorgt er wel voor dat u alles gemakkelijker kunt lezen op uw senioren smartphone.

Tip 3: Probeer verschillende besturingssystemen uit

Een smartphone voor senioren draait op een bepaald 'besturingssysteem'. We kennen grofweg twee verschillende besturingssystemen: Android en iOS. Android vindt u op smartphones van merken als Samsung, OPPO, Xiaomi, Huawei en OnePlus. Het besturingssysteem iOS vindt u op smartphones van het merk Apple, de zogeheten iPhones. Probeer daarom eens beide besturingssytemen uit, zodat u kunt bepalen wat u het meest prettig vindt werken.


 

Smartphone voor ouderen in gebruik

Heeft u een smartphone voor ouderen gekocht? Dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag met uw nieuwe senioren smartphone. Wij hebben een aantal tips voor u:

Tip 1: Beveilig uw smartphone

Een smartphone voor ouderen is een waardevol bezit en daarom is het verstandig om zo veilig mogelijk met uw senioren smartphone om te gaan. Denk aan veilig internetten en uw smartphone voor ouderen beveiligen. U kunt uw smartphone - afhankelijk van uw gekozen telefoon - beveiligen middels uw vingerafdruk, een toegangscode of gezichtsherkenning. Zo krijgen derden geen toegang tot uw telefoon!

Tip 2: Maak een medisch ID aan

Op uw senioren smartphone kunt u een medisch ID aanmaken. In het geval van een ongeval kunnen hulpdiensten dan uw medische gegevens inzien. Denk bijvoorbeeld aan welke bloedgroep u heeft, wie uw SOS-contacten zijn en of u eventuele medicijnen slikt. 

Tip 3: Installeer applicaties

Op uw smartphone kunt u diverse applicaties - ook wel 'apps' genoemd - installeren. Denk bijvoorbeeld aan WhatsApp, waarmee u berichten kunt sturen naar uw naasten, spelletjes, de krant, fiets- of wandelroutes en ga zo maar door. Hartstikke leuk!


 

Beste smartphone voor ouderen 2021

Een goede en geschikte senioren smartphone is niet één bepaald type of merk mobiele telefoon, want het is voornamelijk afhankelijk van uw eigen wensen en wat bij u past. Om u een handje te helpen, hebben wij uit ons assortiment de 3 beste senioren smartphones van dit moment geselecteerd!


 

Smartphone voor senioren met abonnement

Welke smartphone voor ouderen bij u past, is afhankelijk van uw voorkeuren. De keuze in toestel is belangrijk, maar minstens zo belangrijk is de keuze in abonnement. Hoeveel u per dag belt en gebruikmaakt van mobiel internet, bepaalt de grootte van het telefoon abonnement of Sim Only abonnement

UnitedConsumers Mobiel


afbeelding Senioren smartphone + abonnement
> Bekijk aanbod


afbeelding Smartphone voor senioren kopen
> Bekijk aanbod


afbeelding Goedkoop abonnement Sim Only
> Bekijk aanbod


Aanbevolen voor u


Abonnement afsluiten

Kiezen voor een telefoonabonnement met korting!

> Bereken mijn korting

 

Energie besparen in de winter

De 10 beste kleine smartphones van dit moment

> Lees meer

 

Energie besparen in de zomer

Mobiele abonnementen vergelijken? Zo doet u dat!

> Lees meer

 

Blog homepage

Terug naar boven