Contact
Mijn UnitedConsumers
Waar ben je naar op zoek?

De beste senioren smartphones van 2024

Een mobiele telefoon voor ouderen heeft veel voordelen. Waar kies jij voor; een senioren gsm of een senioren smartphone? Wij zetten graag de verschillen én de drie beste senioren smartphones voor je op een rij. Zo kies je een mobiele telefoon voor ouderen die bij jou past!

Senioren smartphones


 

Beste smartphone voor ouderen 2024

Een goede en geschikte senioren smartphone is niet één bepaald type of merk mobiele telefoon, want het is voornamelijk afhankelijk van jouw eigen wensen en wat bij jou past. Om je een handje te helpen, hebben wij uit ons assortiment de 3 beste senioren smartphones van dit moment geselecteerd!


 

Mobiel voor ouderen

Met een senioren gsm of smartphone voor ouderen kun je contact houden met je familie en vrienden. Een mobiel voor ouderen hoeft dus niet per se een senioren mobiel met grote knoppen te zijn. Je kunt ook kiezen voor een senioren smartphone met WhatsApp. Wat is het verschil tussen een senioren gsm en een smartphone voor senioren?


 

Senioren mobiel

Een senioren mobiel, ofwel een senioren gsm, kenmerkt zich door een overzichtelijk beeldscherm en grote, fysieke knoppen. Met een senioren mobiel kun je bellen en sms'en met je naasten. Er zijn diverse senioren telefoons beschikbaar en een dergelijke mobiele telefoon voor ouderen staat helemaal in het teken van gebruiksgemak. Dit zijn de voor- en nadelen van een senioren mobiel:

Voordelen senioren gsm

 • Makkelijk in gebruik.
 • Fysieke, grote toetsen.
 • Overzichtelijk beeldscherm.

Nadelen senioren mobiel

 • Geen toegang tot internet.
 • Vaak een klein beeldscherm.
 • Geen mogelijkheid om apps te downloaden.

 

Smartphone voor ouderen

Er zijn veel smartphones voor ouderen op de markt. De kans is groot dat jouw kinderen, kleinkinderen en vrienden ook een smartphone hebben. Het is daarom fijn wanneer jij, als oudere zijnde, mee kunt doen in de online wereld. Zo kun je als oudere met een smartphone voor senioren gemakkelijk WhatsAppen of videobellen met familie en vrienden en heb je toegang tot het internet. 

Voordelen smartphone voor ouderen

 • Tekstgrootte is aan te passen.
 • Vaak een groot, overzichtelijk beeldscherm.
 • Met een smarphone voor senioren heb je toegang tot het internet.
 • Je kunt applicaties downloaden om spelletjes te spelen, de krant te lezen, WhatsApp te gebruiken en ga zo maar door.

Nadelen smartphone voor senioren

 • Door de vele mogelijkheden van een senioren smartphone is het even wennen.
 • Geen fysieke toetsen aanwezig, de senioren smartphone is enkel te bedienen via touchscreen.

 

Senioren telefoon of een senioren smartphone

Wil je enkel kunnen bellen en sms'en met je naasten en vind je fysieke toetsen belangrijk? Dan is een senioren telefoon een goede keuze voor jou. Wanneer je ook toegang wilt tot het internet, bijvoorbeeld om wandelroutes te bekijken, te WhatsAppen met je familie of om spelletjes te spelen, dan biedt een senioren smartphone meer mogelijkheden voor je.

Tip: kies je voor een senioren smartphone? Met onze keuzehulp helpen we je graag een smartphone die bij jou past te kiezen. 


 

Aankoop van een senioren smartphone

Wil je een senioren smartphone kopen? Dan wil je natuurlijk wel de beste keuze maken. Met de volgende tips kies je de beste smartphone voor jouw situatie:

Tip 1: Bepaal jouw budget voor een senioren smartphone

Het budget is altijd een goed uitgangspunt bij de aankoop van een senioren smartphone. Je hebt al een smartphone voor ouderen vanaf € 100,-, maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Er zijn namelijk ook smartphones voor ouderen met een steviger prijskaartje. De kosten van een senioren smartphone kunnen soms wel oplopen tot € 1.500,-. Bepaal van tevoren dus wat je budget wordt. Zo kun je specifiek op zoek gaan naar een senioren smartphone!

Tip 2: Kijk naar je voorkeuren

Wil je een grote senioren smartphone, of heb je juist een voorkeur voor een kleiner model? De meeste smartphones hebben een beeldscherm van rond de 6 inch (ongeveer 15 cm lang). Kijk daarom naar wat jij fijn vindt. Hoe groter het beeldscherm, hoe moeilijker deze te bedienen is met één hand. Een groot beeldscherm zorgt er echter wel voor dat je alles gemakkelijker kunt lezen op je senioren smartphone.

Tip 3: Probeer verschillende besturingssystemen uit

Een smartphone voor senioren draait op een bepaald 'besturingssysteem'. We kennen grofweg twee verschillende besturingssystemen: Android en iOS. Android vind je op smartphones van merken als Samsung, OPPO, Xiaomi, en OnePlus. Het besturingssysteem iOS vind je op smartphones van het merk Apple, de zogeheten iPhones. Probeer daarom eens beide besturingssytemen uit, zodat je kunt bepalen wat jij het meest prettig vindt werken op een senioren smartphone.


 

Smartphone voor ouderen in gebruik

Heb je een smartphone voor ouderen gekocht? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag met jouw nieuwe senioren smartphone. Wij hebben een aantal tips voor je:

Tip 1: Beveilig je smartphone

Een smartphone voor ouderen is een waardevol bezit en daarom is het verstandig om zo veilig mogelijk met je senioren smartphone om te gaan. Denk aan veilig internetten en jouw smartphone voor ouderen beveiligen. Je kunt je smartphone - afhankelijk van jouw gekozen telefoon - beveiligen middels je vingerafdruk, een toegangscode of gezichtsherkenning. Zo krijgen derden geen toegang tot jouw senioren smartphone!

Tip 2: Maak een medisch ID aan

Op je senioren smartphone kun je een medisch ID aanmaken. In het geval van een ongeval kunnen hulpdiensten dan jouw medische gegevens inzien. Denk bijvoorbeeld aan welke bloedgroep je hebt, wie jouw SOS-contacten zijn en of je eventuele medicijnen slikt. Daarom is het slim om van tevoren een medisch ID aan te maken op je smartphone voor ouderen.

Tip 3: Installeer applicaties

Op je senioren smartphone kun je diverse applicaties - ook wel 'apps' genoemd - installeren. Denk bijvoorbeeld aan WhatsApp, waarmee je berichten kunt sturen naar je naasten, spelletjes, de krant, fiets- of wandelroutes en ga zo maar door. Hartstikke leuk!


 

Smartphone voor senioren met abonnement

Welke smartphone voor ouderen bij jou past, is afhankelijk van je voorkeuren. De keuze van jouw senioren smartphone is belangrijk, maar minstens zo belangrijk is de keuze in abonnement. Bij ons vergelijk je eenvoudig een abonnement met toestel of sim only abonnement bij je nieuwe smartphone voor senioren.

award

Altijd de beste deal

Wij vergelijken bij jenieuwe telefoon alle abonnementen van de beste providers.

 

duim

Gratis nummerbehoud

Een telefoon met abonnement kopen en daarbij jouw nummer behouden? Wij regelen het voor je.

 

munten

Elke maand korting

Vergelijk en kies een telefoon met abonnement én profiteer van een korting tot € 60,00 per jaar.

 

Bekijk de aanbiedingen


Ook interessant
 

Abonnement afsluiten

Kiezen voor een telefoonabonnement met korting!

> Bereken mijn korting

 

beste budget smartphone

De 10 beste budget smartphones van dit moment

> Lees meer

 

Opslag vrijmaken telefoon

8 tips om geheugen vrij te maken op je smartphone

> Lees meer

 

Blog homepage