Senioren mobiel: smartphones voor ouderen

Smartphones zijn populair, zo ook onder ouderen. In 2018 had 45,9% van de senioren van 75 jaar of ouder een smartphone. Dat was 7 jaar eerder nog maar 2%, blijkt uit cijfers van het CBS. Deze stijging laat zien dat een smartphone voor ouderen steeds normaler wordt. Heeft u er ook al een? Wij helpen u bij het kiezen van een geschikte senioren smartphone!

Senioren smartphones

Mobiele telefoon voor ouderen

Niemand is te oud om te leren, ook u niet. Een smartphone voor ouderen heeft veel voordelen. Zo blijft u bijvoorbeeld in contact met uw familie op uw senioren mobiel met WhatsApp en kunt u reageren op die prachtige foto van uw kleinkind op Facebook.

Daarnaast blijft u op de hoogte van alles wat er speelt in de wereld. U kunt namelijk heel gemakkelijk het nieuws lezen op uw smartphone. Tijd voor ontspanning? Ook diverse spelletjes kunt u downloaden op een mobiele telefoon voor ouderen. 

Met een smartphone kunt u (bijna) alles doen dat u ook met een computer kunt. Het grootste voordeel is dat u uw smartphone, door mobiel internet, overal mee naartoe kunt nemen en alle informatie binnen handbereik is.

Smartphone voor ouderen bedienen

Weet u niet hoe een smartphone werkt? Geen zorgen. Zodra u de basis onder de knie heeft, kunt u alle kanten op. De icoontjes zeggen vaak al genoeg en uitproberen kan geen kwaad. Bovendien wordt een smartphone juist als makkelijker ervaren dan een gewone gsm.

Een kleine smartphone is het meest praktisch voor ouderen, want deze zijn goed bedienbaar met de hand. Kunt u het touchscreen niet helemaal goed bedienen met uw vingers, dan zijn er ook speciale pennen te koop. Dit maakt de bediening makkelijker. 

Senioren smartphone

Er zijn veel smartphones voor ouderen op de markt, variërend van senioren gsm tot senioren smartphone. Deze modellen zijn er zodat elke oudere mee kan doen in de online wereld. Een senioren mobiel met WhatsApp is tegenwoordig op alle smartphones mogelijk, maar u bepaalt natuurlijk zelf welke apps u wilt installeren. Wat is dan de beste smartphone voor ouderen?

Dé senioren smartphone bestaat niet en er is niet één type mobiele telefoon voor ouderen, want het is afhankelijk van uw eigen wensen en wat bij u past. In theorie is elke smartphone makkelijk in gebruik, dus alle telefoons kunnen als senioren smartphone dienen. Houd bij de aanschaf van een smartphone voor senioren rekening met het volgende:

 
Mobiel voor ouderen moet bedienbaar blijven, dus niet te groot zijn
 
Mogelijkheid tot vergroten van het lettertype
 
Stevig model, niet te breekbaar
 
Mogelijkheid tot inzoomen

Geheugen

Wanneer u een smartphone voor senioren kiest, moet u ook bepalen hoeveel geheugen u wilt. Variërend van 16GB tot 1TB is er keuze genoeg voor iedereen. Maakt u weinig foto's en heeft u weinig apps? Dan zult u aan 16GB tot 32GB genoeg hebben. Bent u iemand die veel foto's maakt en veel apps op uw telefoon nodig heeft? Kies dan voor een smartphone met meer geheugen. 

Smartphone senioren: top 3

Wij hebben ruime keuze in verschillende soorten senioren smartphones, van budget tot high-end en er is niet één senioren mobiel. Daarom hebben wij drie kleine smartphones geselecteerd die geschikt zijn als mobiele telefoon voor ouderen:

opsomming 1

iPhone SE

Klein, robuust en goed geprijsd: dat is de Apple iPhone SE. De beste senioren mobiel als u het ons vraagt.

Apple iPhone SE refurbished

opsomming 2

iPhone 7

Deze smartphone is makkelijk in gebruik en ligt goed in de hand. Een ideale mobiele telefoon voor ouderen.

Apple iPhone 7

opsomming 3

Galaxy S10e

Dit compacte model is zeer gebruiksvriendelijk en daarom een goede optie als senioren gsm.

Samsung Galaxy S10e

Smartphone senioren met abonnement

Een mobiel voor ouderen is een persoonlijke smaak en betekent keuzes maken. De keuze in toestel is belangrijk, maar minstens zo belangrijk is de keuze in abonnement. Hoeveel u per dag belt en gebruik maakt van mobiel internet, bepaalt de grootte van het abonnement. U kunt een senioren smartphone in combinatie met een abonnement afsluiten, maar u kunt uw senioren smartphone ook los aanschaffen en hier een geschikt Sim Only abonnement bij kiezen. Vindt u het lastig inschatten wat het beste bij u past? Bel ons en wij helpen u graag.

Bekijk alle smartphones

Blog homepage