Contact
Mijn UnitedConsumers

Waar bent u naar op zoek?

De beste senioren smartphones van 2023

Een mobiele telefoon voor ouderen heeft veel voordelen. Waar kiest u voor; een senioren gsm of een senioren smartphone? Wij zetten graag de verschillen én de drie beste senioren smartphones voor u op een rij. Zo kiest u een mobiele telefoon voor ouderen die bij u past!

Senioren smartphones


 

Beste smartphone voor ouderen 2023

Een goede en geschikte senioren smartphone is niet één bepaald type of merk mobiele telefoon, want het is voornamelijk afhankelijk van uw eigen wensen en wat bij u past. Om u een handje te helpen, hebben wij uit ons assortiment de 3 beste senioren smartphones van dit moment geselecteerd!


 

Mobiel voor ouderen

Met een senioren gsm of smartphone voor ouderen kunt u contact houden met uw familie en vrienden. Een mobiel voor ouderen hoeft dus niet per se een senioren mobiel met grote knoppen te zijn. U kunt ook kiezen voor een senioren smartphone met WhatsApp. Wat is het verschil tussen een senioren gsm en een smartphone voor senioren?


 

Senioren mobiel

Een senioren mobiel, ofwel een senioren gsm, kenmerkt zich door een overzichtelijk beeldscherm en grote, fysieke knoppen. Met een senioren mobiel kunt u bellen en sms'en met uw naasten. Er zijn diverse senioren telefoons beschikbaar en een dergelijke mobiele telefoon voor ouderen staat helemaal in het teken van gebruiksgemak. Dit zijn de voor- en nadelen van een senioren mobiel:

Voordelen senioren gsm

 • Makkelijk in gebruik.
 • Fysieke, grote toetsen.
 • Overzichtelijk beeldscherm.

Nadelen senioren mobiel

 • Geen toegang tot internet.
 • Vaak een klein beeldscherm.
 • Geen mogelijkheid om apps te downloaden.

 

Smartphone voor ouderen

Er zijn veel smartphones voor ouderen op de markt. De kans is groot dat uw kinderen, kleinkinderen en vrienden ook een smartphone hebben. Het is daarom fijn wanneer u, als oudere zijnde, mee kunt doen in de online wereld. Zo kunt u als oudere met een smartphone voor senioren gemakkelijk WhatsAppen of videobellen met familie en vrienden en heeft u toegang tot het internet. 

Voordelen smartphone voor ouderen

 • Tekstgrootte is aan te passen.
 • Vaak een groot, overzichtelijk beeldscherm.
 • Met een smarphone voor senioren heeft u toegang tot het internet.
 • U kunt applicaties downloaden om spelletjes te spelen, de krant te lezen, WhatsApp te gebruiken en ga zo maar door.

Nadelen smartphone voor senioren

 • Door de vele mogelijkheden van een senioren smartphone is het even wennen.
 • Geen fysieke toetsen aanwezig, de senioren smartphone is enkel te bedienen via touchscreen.

 

Senioren telefoon of een senioren smartphone

Wilt u enkel kunnen bellen en sms'en met uw naasten en vindt u fysieke toetsen belangrijk? Dan is een senioren telefoon een goede keuze voor u. Wanneer u ook toegang wilt tot het internet, bijvoorbeeld om wandelroutes te bekijken, te WhatsAppen met uw familie of om spelletjes te spelen, dan biedt een senioren smartphone meer mogelijkheden voor u.

Tip: kiest u voor een senioren smartphone? Met onze keuzehulp helpen we u graag een smartphone die bij u past te kiezen. 


 

Aankoop van een senioren smartphone

Wilt u een senioren smartphone kopen? Dan wilt u natuurlijk wel de beste keuze maken. Met de volgende tips kiest u de beste smartphone voor uw situatie:

Tip 1: Bepaal uw budget voor een senioren smartphone

Het budget is altijd een goed uitgangspunt bij de aankoop van een senioren smartphone. U heeft al een smartphone voor ouderen vanaf € 100,-, maar u kunt het natuurlijk zo gek maken als u zelf wilt. Er zijn namelijk ook smartphones voor ouderen met een steviger prijskaartje. De kosten van een senioren smartphone kunnen soms wel oplopen tot € 1.500,-. Bepaal van tevoren dus wat uw budget wordt. Zo kunt u specifiek op zoek gaan naar een senioren smartphone!

Tip 2: Kijk naar uw voorkeuren

Wilt u een grote senioren smartphone, of heeft u juist een voorkeur voor een kleiner model? De meeste smartphones hebben een beeldscherm van rond de 6 inch (ongeveer 15 cm lang). Kijk daarom naar wat u fijn vindt. Hoe groter het beeldscherm, hoe moeilijker deze te bedienen is met één hand. Een groot beeldscherm zorgt er echter wel voor dat u alles gemakkelijker kunt lezen op uw senioren smartphone.

Tip 3: Probeer verschillende besturingssystemen uit

Een smartphone voor senioren draait op een bepaald 'besturingssysteem'. We kennen grofweg twee verschillende besturingssystemen: Android en iOS. Android vindt u op smartphones van merken als Samsung, OPPO, Xiaomi, en OnePlus. Het besturingssysteem iOS vindt u op smartphones van het merk Apple, de zogeheten iPhones. Probeer daarom eens beide besturingssytemen uit, zodat u kunt bepalen wat u het meest prettig vindt werken voor uw senioren smartphone.


 

Smartphone voor ouderen in gebruik

Heeft u een smartphone voor ouderen gekocht? Dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag met uw nieuwe senioren smartphone. Wij hebben een aantal tips voor u:

Tip 1: Beveilig uw smartphone

Een smartphone voor ouderen is een waardevol bezit en daarom is het verstandig om zo veilig mogelijk met uw senioren smartphone om te gaan. Denk aan veilig internetten en uw smartphone voor ouderen beveiligen. U kunt uw smartphone - afhankelijk van uw gekozen telefoon - beveiligen middels uw vingerafdruk, een toegangscode of gezichtsherkenning. Zo krijgen derden geen toegang tot uw senioren smartphone!

Tip 2: Maak een medisch ID aan

Op uw senioren smartphone kunt u een medisch ID aanmaken. In het geval van een ongeval kunnen hulpdiensten dan uw medische gegevens inzien. Denk bijvoorbeeld aan welke bloedgroep u heeft, wie uw SOS-contacten zijn en of u eventuele medicijnen slikt. Daarom is het slim om van tevoren een medisch ID aan te maken op uw smartphone voor ouderen.

Tip 3: Installeer applicaties

Op uw senioren smartphone kunt u diverse applicaties - ook wel 'apps' genoemd - installeren. Denk bijvoorbeeld aan WhatsApp, waarmee u berichten kunt sturen naar uw naasten, spelletjes, de krant, fiets- of wandelroutes en ga zo maar door. Hartstikke leuk!


 

Smartphone voor senioren met abonnement

Welke smartphone voor ouderen bij u past, is afhankelijk van uw voorkeuren. De keuze van uw senioren smartphone is belangrijk, maar minstens zo belangrijk is de keuze in abonnement. Bij ons vergelijkt u eenvoudig een abonnement met toestel of sim only abonnement bij uw nieuwe smartphone voor senioren.

award

Altijd de beste deal

Wij vergelijken bij uw nieuwe telefoon alle abonnementen van de beste providers.

 

duim

Gratis nummerbehoud

Een telefoon met abonnement kopen en daarbij uw nummer behouden? Wij regelen het voor u.

 

munten

Elke maand korting

Vergelijk en kies een telefoon met abonnement én profiteer van een korting tot € 60,00 per jaar.

 

Bekijk de aanbiedingen


Ook interessant voor u
 

Abonnement afsluiten

Kiezen voor een telefoonabonnement met korting!

> Bereken mijn korting

 

beste budget smartphone

De 10 beste budget smartphones van dit moment

> Lees meer

 

Opslag vrijmaken telefoon

8 tips om geheugen vrij te maken op uw smartphone

> Lees meer

 

Blog homepage