Contact
Mijn UnitedConsumers

Waar bent u naar op zoek?

Wat moet u doen als uw telefoon niet meer aan gaat? Onze tips!

Misschien herkent u het wel: ineens blijft het scherm van uw telefoon zwart en uw toestel reageert nergens meer op. Mijn telefoon gaat niet meer aan, wat nu? We leggen u graag uit wat er aan de hand kan zijn én helpen u het probleem op te lossen!

telefoon gaat niet meer aan


 

Telefoon gaat niet meer aan: mogelijke oorzaken

Uw smartphone gaat niet meer aan: dat is natuurlijk niet wat u wilt. Meestal is dit probleem gelukkig snel zelf op te lossen! We bespreken verschillende oorzaken die zich in de hardware of de software van uw telefoon kunnen bevinden. Bij elk van die oorzaken vertellen wij u ook de mogelijke oplossing!

1. Telefoon gaat niet meer aan door oplaadprobleem

Probeer altijd eerst uw telefoon op te laden. Mogelijk is uw telefoon namelijk uitgevallen, omdat uw batterij plotseling leeg is. Uw Android telefoon of iPhone laadt op, maar gaat niet aan? Dat kan duiden op een oplaadprobleem.

Probeer in dat geval een ander toestel met uw telefoonoplader op te laden. Lukt dit wel? Dan zit het probleem bij uw toestel. Bekijk of er stof of andere viezigheid in uw oplaadpoort zit, en verwijder deze voorzichtig met een pincet of tandenstoker. Probeer daarna uw toestel opnieuw op te laden.

Goed om te weten: het duurt tijdens het opladen soms enkele minuten voordat een telefoon met lege batterij opnieuw opstart. Wacht dus even, voordat u het toestel opnieuw probeert aan te zetten. 

2. Telefoon gaat niet meer aan door waterschade

Uw smartphone en water vormen geen gelukkige combinatie. Als u geen waterdichte telefoon heeft en deze valt per ongeluk in het water, dan kan dit waterschade veroorzaken. Probeer de schade aan uw telefoon te beperken met ons stappenplan bij waterschade.

3. Telefoon gaat niet meer aan door defecte batterij

Heeft u uw telefoon al wat langer? Mogelijk is dan het einde van de levensduur van de batterij bereikt. In dit geval kan een defecte batterij de oorzaak zijn dat uw telefoon niet meer aan gaat. U heeft een paar mogelijke manieren om dit op te lossen:

  • Kalibreren batterij: dit doet u door uw telefoon eerst helemaal op te laden en daarna leeg te laten lopen. Leg de telefoon opnieuw aan de lader en laad deze helemaal op, zonder pauze. Als de batterij 100% aangeeft, laat u de telefoon nog een uur aan de lader. Uw batterij is nu gekalibreerd.
  • Vervangen batterij: als kalibreren niet werkt, moet u de batterij vervangen. Voor deze reparatie van uw telefoon kunt u terecht bij een specialist. 

Tip: naast een verouderde batterij vervangen, kunt u ook voor een gloednieuw toestel kiezen. Met onze top 10 smartphones met de beste accu kunt u zeker weer een tijd vooruit!

4. Telefoon gaat niet meer aan door defect scherm

Is uw telefoon recent gevallen en gaat uw mobiel niet meer aan? Dan is waarschijnlijk een defect scherm de boosdoener. Vaak herkent u een defect in uw scherm aan barsten, strepen of vlekken. In dat geval moet u het scherm vervangen: deze reparatie kunt u laten doen door een specialist.

5. Uw telefoon gaat niet meer aan door probleem software

Dat uw telefoon niet meer aan gaat, kan ook aan de software in uw toestel liggen. In dat geval kunt u het volgende proberen om uw telefoon aan de praat te krijgen: een harde reset uitvoeren óf uw toestel terugzetten naar fabrieksinstellingen. We leggen uit hoe u dit doet als uw Samsung telefoon of iPhone oplaadt, maar niet aan gaat.

Tip: heeft u een Android-telefoon van een ander merk, bijvoorbeeld GoogleOPPO of OnePlus? Dan kunt u dezelfde stappen volgen als bij een Samsung telefoon. Voor het uitvoeren van een harde reset heeft u mogelijk wel een andere toetsencombinatie nodig. Deze kunt u vinden in de gebruikshandleiding van uw toestel.


 

Wat moet u doen als uw iPhone niet meer aan gaat? 

Uw iPhone laadt op, maar gaat niet aan? Of u heeft een ander probleem met uw iPhone? In dat geval kunt u een harde reset van uw iPhone proberen. Dan start de telefoon geforceerd opnieuw op. Is het probleem hardnekkiger? Zet dan de iPhone terug naar fabrieksinstellingen. Maar let op: hierbij gaan al uw persoonlijke gegevens verloren. Maak dus eerst een back-up van uw telefoon op uw computer of laptop.

Stap 1: houd de volume omhoog-knop kort ingedrukt.
Stap 2: houd de volume omlaag-knop kort ingedrukt.
Stap 3: houd vervolgens de knop aan de rechterzijde - oftewel de sluimerknop - aan de rechterzijde ingedrukt, net zolang tot het het logo van Apple in beeld komt.


 

Samsung telefoon gaat niet meer aan

Als uw Samsung telefoon niet meer aan gaat door een softwareprobleem, kunt u eerst proberen uw Samsung opnieuw op te starten. Mocht dit niet lukken, dan kunt u een harde reset van uw Samsung telefoon uitvoeren. Maar let op: dit betekent uw Samsung terugzetten naar fabrieksinstellingen. Daarbij gaan uw persoonlijke gegevens verloren. Zorg daarom voor een back-up van uw belangrijke gegevens!

Stap 1: ga naar 'Instellingen'. 
Stap 2: tik op 'Algemeen beheer'. 
Stap 3: klik op 'Resetten' en vervolgens op 'Fabrieksgegevens herstellen'. 
Stap 4: klik nog een keer op 'Resetten'. 
Stap 5: uw Samsung wordt geleegd en start met het terugzetten naar fabrieksinstellingen. 


 

Telefoon wil niet meer aan: oorzaak niet gevonden

Er zijn veel mogelijke oorzaken waarom uw iPhone of Samsung telefoon niet meer aan gaat. Het probleem kan zich in de hardware of software van uw telefoon bevinden.

Uw telefoon gaat niet meer aan en u heeft de oorzaak niet kunnen achterhalen? Dan adviseren wij u om uw telefoon door een specialist te laten controleren. Bij veel specialisten is een diagnose gratis. Mocht een reparatie aan uw telefoon nodig zijn, dan kunt u nagaan of uw telefoon verzekerd is. Een deel van de kosten wordt dan mogelijk vergoed.


Ook interessant voor u
 

welke smartphone past bij mij

Welke smartphone past bij u? Wij helpen u kiezen

> Lees meer

 

oververhitting telefoon

Telefoon oververhit, wat te doen? Bekijk onze 7 tips

> Lees meer

 

telefoon schoonmaken

Zo laat u het scherm (en de rest) van uw telefoon weer glanzen!

> Lees meer

 

Blog homepage