Waar bent u naar op zoek?

Waterschade telefoon: beperk telefoon waterschade in 5 stappen

Een telefoon met waterschade; daar zit u natuurlijk niet op te wachten! Misschien is uw telefoon in de wc gevallen of heeft u hem laten vallen in het zeewater. Wanneer uw smartphone wordt ondergedompeld in water, kan dit leiden tot waterschade. Wat moet u doen als u uw telefoon in het water heeft laten vallen? Wij helpen u in 5 stappen!

banner waterschade

Waterschade telefoon en de IP certificering

Waterschade aan een telefoon komt vaak voor. Tegenwoordig zijn vrijwel alle telefoons spatwaterdicht of volledig waterdicht. Dat betekent niet dat u er zomaar mee onder de douche kunt stappen, maar wel dat een paar tellen onder water niet direct het einde van uw telefoon hoeft te betekenen.

Of er waterschade ontstaat nadat uw telefoon in water is gevallen, hangt voornamelijk af van de Internation Protection rating (IP-rating) en de omstandigheden waarin het ongelukje gebeurt. Heeft u een IP van 67 of hoger? Dan kan uw telefoon best tegen wat stof of water. Maar het blijft toch altijd opletten!

Telefoon in het water gevallen: telefoon waterschade beperken in 5 stappen

De vraag is: wat moet u doen bij waterschade? Snel handelen is belangrijk om waterschade aan uw telefoon te voorkomen. In 5 stappen helpen wij u om waterschade aan uw telefoon te beperken.

Stap 1: Schakel uw telefoon direct uit

Stroom en water zijn geen goed team. Zodra u uw mobiele telefoon aanzet kan kortsluiting ontstaan en is de kans klein dat uw telefoon ooit weer goed zal werken. Staat uw telefoon nog aan? Zet de smartphone dan zo snel mogelijk uit. 

Stap 2: Haal de simkaart en geheugenkaart direct uit het toestel

Wanneer uw telefoon in het water is gevallen, is het belangrijk dat u de simkaart en eventueel het geheugenkaartje direct uit uw toestel haalt. Op uw simkaart staan namelijk al uw contactgegevens en andere belangrijke en persoonlijke gegevens. Laat de simkaart - buiten de telefoon - op een stuk keukenpapier goed drogen. 

Stap 3: Leg uw telefoon in rijst na waterschade

Een van de bekendste oplossingen: leg uw telefoon minimaal 48 uur in een bak met rijst. Rijst trekt vocht aan, dus na een dag of twee kan het goed zijn dat uw telefoon helemaal droog/vochtvrij is. Vaak zorgt deze truc ervoor dat de telefoon weer gewoon werkt na een val in de wc. 

Stap 4: Laat uw telefoon goed drogen

Geduld is een schone zaak en dat geldt zeker voor een telefoon die in het water is gevallen. Zorg dat uw telefoon in alle rust kan drogen en schud niet met uw smartphone. Dit kan er namelijk toe leiden dat het water langs belangrijke onderdelen van de smartphone sijpelt en dus nog meer schade aanricht. Leg de telefoon bovendien niet op de verwarming en ga ook niet met een föhn aan de slag.

Stap 5: Zet na 48 uur de telefoon weer aan

Wanneer u na 48 uur uw smartphone weer aanzet en geen problemen ondervindt, dan heeft uw telefoon waarschijnlijk geen waterschade opgelopen. Controleer ook of uw uw telefoon kunt opladen, oordopjes werken en het beeldscherm goed functioneert. Is dit het geval? Dan heeft uw telefoon geen waterschade! 

Waterschade telefoon repareren

Blijft uw scherm op zwart? Of kunt u uw smartphone na 48 uur niet opladen? Dan is er toch iets beschadigd en heeft uw telefoon waterschade. Een reparatie is in dat geval noodzakelijk. Wij adviseren u altijd om een reparatie uit te laten voeren door een specialist.


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage