Contact
Mijn UnitedConsumers

Waar bent u naar op zoek?

Waterschade telefoon: beperk telefoon waterschade in 5 stappen

Een telefoon met waterschade; daar zit u natuurlijk niet op te wachten! Misschien is uw telefoon in de wc gevallen of heeft u hem laten vallen in het zeewater. Wanneer uw smartphone wordt ondergedompeld in water, kan dit leiden tot waterschade. Wat moet u doen als u uw telefoon in het water heeft laten vallen? Wij helpen u in 5 stappen!

banner waterschade

 

Waterschade telefoon en de IP certificering

Waterschade aan een telefoon komt vaak voor. Tegenwoordig zijn vrijwel alle telefoons spatwaterdicht of volledig waterdicht. Dat betekent niet dat u er zomaar mee onder de douche kunt stappen, maar wel dat een paar tellen onder water niet direct het einde van uw telefoon hoeft te betekenen.

Of er waterschade ontstaat nadat uw telefoon in water is gevallen, hangt voornamelijk af van de Internation Protection rating (IP-rating) en de omstandigheden waarin het ongelukje gebeurt. Heeft u een IP van 67 of hoger? Dan kan uw telefoon best tegen wat stof of water. 

Maar let op! Waterschade valt vrijwel nooit onder de fabrieksgarantie. Of waterschade onder de garantie valt, hangt namelijk af van de visie en garantie van de fabrikant. Wees hier dus alert op!


 

Telefoon in het water gevallen: telefoon waterschade beperken in 5 stappen

De vraag is: wat moet u doen bij waterschade? Snel handelen is belangrijk om waterschade aan uw telefoon te voorkomen. In 5 stappen helpen wij u om waterschade aan uw telefoon te beperken.

Stap 1: Schakel uw telefoon direct uit

Stroom en water zijn geen goed team. Zodra u uw mobiele telefoon aanzet kan kortsluiting ontstaan en is de kans klein dat uw telefoon ooit weer goed zal werken. Staat uw telefoon nog aan? Zet de smartphone dan zo snel mogelijk uit. 

Stap 2: Haal de simkaart en geheugenkaart direct uit het toestel

Wanneer uw telefoon in het water is gevallen, is het belangrijk dat u de simkaart en eventueel het geheugenkaartje direct uit uw toestel haalt. Op uw simkaart staan namelijk al uw contactgegevens en andere belangrijke en persoonlijke gegevens. Laat de simkaart - buiten de telefoon - op een stuk keukenpapier goed drogen. 

Stap 3: Laat uw telefoon goed drogen

Maak uw telefoon droog met een handdoek en stop het in een plastic zak. Zorg ervoor dat u de zak zoveel mogelijk luchtdicht afsluit. Het probleem met waterschade is dat in vocht bepaalde zuren zitten die - zelfs na enkele dagen of weken - in combinatie met zuurstof corrosie kunnen veroorzaken. Hierdoor kan uw telefoon - zelfs achteraf - flink wat schade oplopen.

Schud vooral niet met uw smartphone. Dit kan er namelijk toe leiden dat het water langs belangrijke onderdelen van de smartphone sijpelt en dus nog meer schade aanricht. Ook belangrijk; leg de telefoon niet op de verwarming en ga ook niet met een föhn aan de slag. 

Stap 4: Zet na 48 uur de telefoon weer aan

Wanneer u na 48 uur uw smartphone weer aanzet en geen problemen ondervindt, dan heeft uw telefoon waarschijnlijk geen waterschade opgelopen. Controleer ook of uw uw telefoon kunt opladen, oordopjes werken en het beeldscherm goed functioneert. Ondanks dat uw telefoon het weer doet, is het in de meeste gevallen toch verstandig om door te gaan naar stap 5. 

Stap 5: Waterschade telefoon repareren

Gaat uw telefoon niet meer aan? Of twijfelt u aan de staat van uw telefoon? Dan doet u er altijd verstandig aan de telefoon weg te brengen naar een servicecentrum die in staat is de zuren die in het vocht zitten te verwijderen. Wij adviseren u om een reparatie uit te laten voeren door een specialist. Als uw telefoon verzekerd is, worden (een deel van) de kosten van de reparatie vergoed. 


 

Waterschade telefoon: tijd voor een nieuw toestel

Heeft uw smartphone waterschade en valt deze niet meer te redden? Dan is een nieuwe smartphone waarschijnlijk onvermijdelijk. Door onze ruime keuze in diverse smartphones, is er altijd een toestel dat aansluit op uw wensen en budget. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Bekijk aanbod smartphones


Ook interessant voor u
 

Energie besparen

Mijn telefoon is oververhit: wat moet ik doen?

> Lees meer

 

Energie besparen in de zomer

Wat is de beste manier om mijn smartphone schoon te maken?

> Lees meer

 

Back-up telefoon

Back-up smartphone: wij helpen u op weg met ons stappenplan

> Lees meer

 

Blog homepage