Enkeltarief en dubbeltarief

De hoogte van uw energierekening is afhankelijk van uw energieverbruik, de gasprijzen en stroomprijzen, vaste tarieven voor het gebruik van het netwerk en de energiebelasting. Voor stroom zijn twee tarieven mogelijk: enkeltarief en dubbeltarief. Het tarief dat voor uw stroomverbruik wordt gehanteerd, staat vermeld in uw energiecontract. Welk tarief voor u voordeliger is, hangt af van uw persoonlijke situatie.

Enkeltarief

Bij het enkeltarief is altijd sprake van een vaste stroomprijs: 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Dat is handig als u geen rekening wilt houden met daluren wanneer u bijvoorbeeld de wasmachine of de vaatwasser wilt aanzetten.

Dubbeltarief

Zoals de naam als zegt, is er bij het dubbeltarief sprake van twee tarieven. Het lage tarief voor stroom betaalt u ’s nachts, in het weekend en op feestdagen. Het hogere stroomtarief geldt overdag op werkdagen.

De juiste meter

Om te kunnen meten op welke tijden u stroom verbruikt, heeft u een dubbele energiemeter nodig. Deze meter werkt met twee telwerken; één voor overdag (normaal tarief) en één voor de daluren (daltarief). Met behulp van de dubbele meter worden altijd de juiste gegevens aan uw energieleverancier doorgegeven zodat met de juiste stroomprijzen wordt gerekend.

Meter vervangen of aanpassen

Heeft u al een dubbele meter, maar wilt u energie tegen enkeltarief? Geen probleem, ook met een dubbele meter kunt u stroom tegen enkeltarief afnemen. Alleen als u een enkele meter heeft en wilt overstappen naar dubbeltarief, moet u de meter laten vervangen. Op termijn wordt ieder huishouden voorzien van een slimme meter. Dat is nog gemakkelijker, want bij een slimme meter kunt u altijd zelf kiezen of stroom wilt tegen enkeltarief of dubbeltarief.

Goedkope energie

Wij helpen u graag uw energierekening te verlagen. Met de eenvoudige bespaartips van UnitedConsumers kunt u veel energie besparen in en om het huis. Want de goedkoopste energie, is natuurlijk altijd de energie die u niet gebruikt. Voor de energie die u wel gebruikt, bent u bij UnitedConsumers aan het juiste adres. Bij ons krijgt u stroom en gas met korting en altijd de beste service. Goed voor elkaar.

Meer informatie over uw energierekening

Vermindering energiebelasting
Gemiddeld energieverbruik
Variabele leveringskosten
Netbeheerkosten
Regiotoeslag gas
Energiebelasting
Termijnbedrag
Meterstanden

> Alles over energie