Gemiddeld energieverbruik bepalen

Uw energieverbruik is bepalend voor de hoogte van uw energierekening. Deze variabele leveringskosten worden jaarlijks berekend aan de hand van de meterstanden. Op deze manier kunnen wij exact bepalen hoeveel stroom en gas u heeft verbruikt. Voor stroom wordt gerekend met het aantal kWh en gas wordt op basis van het aantal verbruikte m3 berekend.

Bij UnitedConsumers krijgt u altijd goedkope energie. Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen!

Bespaar op uw energiekosten

Termijnbedrag op uw variabele leveringskosten

U betaalt iedere maand alvast een deel van uw variabele leveringskosten, het zogenaamde termijnbedrag. Wij maken een inschatting van uw termijnbedrag met behulp van uw vorige jaarafrekening. Heeft u een nieuwe woning of is het verbruik onbekend? Dan gaan we uit van een gemiddeld energieverbruik.

Uw energieverbruik inschatten

Om te zorgen dat u niet te veel of veel te weinig betaalt, is het belangrijk dat we een goede inschatting maken van de verwachte variabele leveringskosten. Het maakt uiteraard verschil voor uw energierekening of u een groot, vrijstaand huis heeft of een tweekamerappartement. Maar ook het aantal personen in uw huishouden is van invloed op het stroom- en gasverbruik.

Aantal personen in het huishouden Gemiddeld stroomgebruik per jaar Woningtype Gemiddeld gasverbruik per jaar
1 persoon 1.925 kWh per jaar Flat 1000 m3 per jaar
2 personen 3.005 kWh per jaar Tussenwoning 1.350 m3 per jaar
personen 3.605 kWh per jaar Hoekwoning 1.580 m3 per jaar
personen 4.155 kWh per jaar 2 onder 1 kap 1.800 m3 per jaar
personen 4.375 kWh per jaar Vrijstaand 2.410 m3 per jaar
personen 4.385 kWh per jaar    
Gemiddeld per huishouden 2.990 kWh  Gemiddeld alle woningen 1.470 m3

Bron: Nibud

Energie vergelijken

Een gemiddeld Nederlands gezin (bestaande uit 2,2 personen) verbruikt ongeveer 2910 kWh elektriciteit en 1410 m3 gas. De kans is groot dat uw persoonlijke situatie afwijkt van het exacte landelijke gemiddelde. Zoals blijkt uit de tabel over het gemiddelde energieverbruik is ook het type woning van belang. Maar ook de manier waarop u met energie omgaat is bepalend. Wilt u weten of uw verbruik aan de hoge of lage kant is? Vergelijk energie met woningen en gezinnen van ongeveer dezelfde grootte.

Energie besparen: uw energierekening verlagen

De beste manier om uw energierekening te verlagen, is door uw energieverbruik zo veel mogelijk terug te dringen. Daarvoor hoeft u geen apparaten de deur uit te doen, of in de kou te gaan zitten. Met de handige bespaartips van UnitedConsumers kan iedereen energie besparen.

UnitedConsumers Energie

Een goed begin is het halve werk, daarom is het altijd de moeite waard om een goedkope energieleverancier te overwegen. Bij UnitedConsumers krijgt iedereen korting op energie en lage energieprijzen. Wilt u direct beginnen met besparen? Kies dan voor goedkope energie van UnitedConsumers Energie. Dat is wat we doen.

Meer informatie over uw energierekening

Vermindering energiebelasting
Enkeltarief en dubbeltarief 
Variabele leveringskosten
Energiebelasting
Netbeheerkosten
Regiotoeslag gas
Energieprijzen
Slimme meter
Meterstanden

> Alles over energie