Contact
Mijn UnitedConsumers

Welk telefoonabonnement past bij u? Volg ons stappenplan!

Welk telefoonabonnement past bij mij? Dat is een goede vraag. U heeft veel te kiezen: een mobiel abonnement met toestel of sim only, een looptijd van 1 of 2 jaar en u heeft keuze uit een groot aantal databundels. Wij helpen u binnen vijf simpele stappen een telefoonabonnement te kiezen dat perfect bij u past!


 

Stap 1: Telefoonabonnement of sim only kiezen

De eerste vraag is of u graag een telefoonabonnement mét toestel wilt, of zonder. Een sim only abonnement kiest u wanneer u nog een goed toestel heeft of zojuist een los toestel heeft gekocht. Is uw toestel aan vervanging toe, of wilt u gewoon graag het nieuwste van het nieuwste? Dan is het een goed idee om een een mobiel abonnement te kiezen mét toestel! 

Abonnement met toestel kiezen

De belangrijkste punten om rekening mee te houden bij het kiezen voor een abonnement met toestel zijn:

 • Toestelkrediet vanaf € 250,- betekent BKR-registratie.
 • Keuze uit een eenjarig of tweejarig abonnement.
 • Ruim aanbod van providers.
 • Afbetaling van het toestel.
 • Hogere maandlasten.

Welk mobiel abonnement kiezen

Sim only abonnement kiezen

De belangrijkste punten om rekening mee te houden bij het kiezen voor een sim only abonnement:

 • Keuze uit 1, 12 of 24 maanden telefoonabonnement.
 • In sommige gevallen maandelijks opzegbaar.
 • Ruim aanbod van providers.
 • Geen telefoonkosten.
 • Lage maandlasten.

Welk sim only abonnement kiezen


 

Stap 2: Hoeveel verbruik ik?

Welk telefoonabonnement bij u past, is tevens afhankelijk van hoeveel belminuten en MB's gebruikt u per maand gebruikt. Over het algemeen zijn er drie typen gebruikers:

Een kleingebruiker

Een kleingebruiker is een persoon die zelden belt, sms't of internet - en daarom soms zelfs zijn of haar telefoon kwijt is. Een telefoonabonnement met 100 tot 200 belminuten en 1  tot 3 GB internet is daarom ruim voldoende voor een kleingebruiker.

Een gemiddelde gebruiker

Een gemiddelde gebruiker belt en sms't af en toe, scrollt weleens door social media en zoekt soms iets op via internet. Voor een gemiddelde gebruiker is een telefoonabonnement met 200 belminuten en 4 tot 10 GB internet vaak ruim voldoende. 

Een intensieve gebruiker

Een intensieve gebruiker is vastgelijmd aan zijn of haar telefoon - en kan absoluut niet zonder. Bij een intensieve gebruiker past een telefoonabonnement met een onbeperkt aantal GB's internet en belminuten het beste.


lucy smartphone expert

wist u dat Tip van onze expert...

"Vindt u het moeilijk in te schatten welk type gebruiker u bent? Dan kunt u beter een te hoge schatting maken dan een te lage. Een grotere bundel is namelijk voordeliger dan bijbetalen voor verbruik buiten uw bundel."

Lucy Maduro - Telecom expert


Stel uw ideale mobiele abonnement samen 

Bij UnitedConsumers heeft u de mogelijkheid om uw telefoonabonnement geheel zelf samen te stellen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een minimaal aantal belminuten én onbeperkt internet, of andersom. Zo kiest u altijd een mobiel abonnement dat bij u past.

Abonnement kiezen
*Kies eerst het toestel dat bij u past. Vervolgens kunt u door de schuifjes te verstellen een telefoonabonnement samenstellen dat bij u past!


 

Stap 3: Eén of tweejarig telefoonabonnement kiezen

De volgende stap is bedenken welke looptijd van uw telefoonabonnement het beste bij u past. U kunt namelijk een mobiel abonnement kiezen voor één of twee jaar.

Voordelen eenjarig telefoonabonnement

U kiest voor een eenjarig abonnement als u:

 • Graag ieder jaar opnieuw kiest voor het nieuwste toestel.
 • Niet graag lang ergens aan vastzit en snel wilt kunnen wisselen tussen providers.

Voordelen tweejarig telefoonabonnement

U kiest voor een tweejarig abonnement als u:

 • Graag zo laag mogelijke maandlasten heeft.
 • Liever de af te betalen toestelkosten zo laag mogelijk houdt. 

Tip: als u liever een maandelijks opzegbaar telefoonabonnement wilt hebben, kunt u kiezen voor een sim only abonnement


 

Stap 4: Provider telefoonabonnement kiezen

UnitedConsumers werkt samen met meerdere providers. Welk sim only abonnement of mobiel abonnement met toestel bij u past, hangt ook af van het netwerk van de provider. We werken samen met de volgende providers:

KPN logo

vodafone

   

ben

lebara

 

odido

youfone

 

Personen die in grote steden wonen zullen - ongeacht welke provider ze hebben - goed bereik ervaren. Woont u in een buitengebied? Dan kan het zijn dat niet iedere provider een goede mobiele dekking biedt. 

Tip: vraag aan uw kennissen en vrienden welke provider zij hebben. Zij kunnen u het beste adviseren wat betreft het bereik in uw omgeving. Houd ook rekening met het bereik op uw werk. Daar bent u waarschijnlijk ook een groot deel van de tijd.


 

Stap 5: Telefoonabonnement afsluiten

Nu u weet waar u op moet letten bij het kiezen van een telefoonabonnement, kunt u een telefoonabonnement afsluiten dat perfect bij u past. UnitedConsumers heeft een uitgebreid assortiment aan uitstekende toestellen. Bovendien profiteert u van maandelijkse korting tot wel € 60,00 per jaar. Zo houdt u altijd meer over voor de leukere dingen in het leven!

Telefoonabonnement kiezen