Contact
Mijn UnitedConsumers

Welk telefoonabonnement kiezen? Dat zit zo!

Welk telefoonabonnement past bij mij? Dat is een hele goede vraag. Om te weten welk mobiel abonnement u moet kiezen, is het een goed idee om een aantal zaken op een rijtje te zetten. Wij helpen u binnen zes simpele stappen een telefoonabonnement te kiezen dat perfect bij u past!

 

Stap 1: Telefoonabonnement of Sim Only kiezen

De eerste vraag is of u graag een telefoonabonnement mét toestel wilt, of zonder. Een Sim Only abonnement kiest u wanneer u nog een goed toestel heeft of zojuist een los toestel heeft gekocht. Is uw toestel aan vervanging toe, of wilt u gewoon graag het nieuwste van het nieuwste? Dan is het een goed idee om een een mobiel abonnement te kiezen mét toestel! 

Abonnement met toestel kiezen

De belangrijkste punten om rekening mee te houden bij het kiezen voor een abonnement met toestel zijn:

 • Toestelkrediet vanaf € 250,- betekent BKR-registratie.
 • Keuze uit een eenjarig of tweejarig abonnement.
 • Ruim aanbod van providers.
 • Afbetaling van het toestel.
 • Hogere maandlasten.

Welk mobiel abonnement kiezen

Sim Only abonnement kiezen

De belangrijkste punten om rekening mee te houden bij het kiezen voor een Sim Only abonnement:

 • Keuze uit 1, 12 of 24 maanden telefoonabonnement.
 • In sommige gevallen maandelijks opzegbaar.
 • Ruim aanbod van providers.
 • Geen telefoonkosten.
 • Lage maandlasten.

Welk Sim Only abonnement kiezen


 

Stap 2: Wel of geen toestelkrediet?

Als u een telefoonabonnement met toestel afsluit, dan kunt u ervoor kiezen het toestel in delen af te betalen - dit heet ook wel toestelkrediet. Bij een toestelkrediet van € 250,- of meer, krijgt u een BKR-registratie. Om dit te voorkomen kunt u ervoor kiezen een groot deel van de toestelkosten vooraf af te betalen, waardoor uw toestelkrediet lager is dan € 250,-.

Een BKR-registratie door een toestelkrediet is niet direct een negatieve BKR-registratie. Pas als u uw facturen niet netjes of op tijd betaalt, dan kan de positieve BRK-registratie - na enkele waarschuwingen - worden omgezet naar een negatieve BKR-registratie.

Nadelen BKR-registratie bij toestelkrediet:

Een positieve BKR-registratie kan invloed hebben op het afsluiten van een hypotheek of andere leningen. Enkele nadelen van een BKR-registratie zijn:

 • Mogelijk minder hoge hypotheek.
 • Ook leningen of andere kredietverstrekkingen hebben beperkingen.
 • Is uw BKR-registratie negatief? Dan kan een lening of krediet worden geweigerd.

 

Stap 3: Hoeveel verbruik ik?

Welk telefoonabonnement bij u past, is tevens afhankelijk van hoeveel belminuten en MB's gebruikt u per maand gebruikt. Over het algemeen zijn er drie typen gebruikers:

Een kleingebruiker

Een kleingebruiker is een persoon die zelden belt, sms't of internet - en daarom soms zelfs zijn of haar telefoon kwijt is. Een telefoonabonnement met 100 tot 500 belminuten en 500 MB tot 1GB internet is daarom ruim voldoende voor een kleingebruiker.

Een gemiddelde gebruiker

Een gemiddelde gebruiker belt wel eens en appt regelmatig. Voor een gemiddelde gebruiker is een telefoonabonnement met 500 belminuten en 1 tot 5 GB internet vaak ruim voldoende. Vaak kan het abonnement tussentijds nog worden verhoogd!

Een hardcore gebruiker

Een hardcore gebruiker is vastgelijmd aan zijn of haar telefoon - en kan absoluut niet zonder. Voor een hardcore gebruiker is daarom een telefoonabonnement met een ruim tot onbeperkt aantal belminuten en onbeperkt GB internet echt aan te raden.

Oneindig veel mogelijkheden bij UC

Bij UnitedConsumers heeft u de mogelijkheid om uw telefoonabonnement geheel zelf samen te stellen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een minimaal aantal belminuten én onbeperkt internet, of andersom. Het maakt niet uit wat u zoekt, wij hebben voor ieder wat wils. 

Abonnement kiezen
*Kies eerst het toestel dat bij u past. Vervolgens kunt u door de schuifjes te verstellen een telefoonabonnement samenstellen dat bij u past!


 

Stap 4: Eén of tweejarig telefoonabonnement kiezen

Een telefoonabonnement met toestel sluit u af voor één of twee jaar, maar wat is dan het beste? Dat hangt af van uw persoonlijke voorkeur. Welk telefoonabonnement past het beste bij u: een éénjarig- of tweejarig abonnement?

Voordelen eenjarig telefoonabonnement

U kiest voor een eenjarig abonnement als u:

 • Graag ieder jaar opnieuw kiest voor het nieuwste toestel.
 • Niet graag lang ergens aan vastzit en snel wilt kunnen wisselen tussen providers.

Voordelen tweejarig telefoonabonnement

U kiest voor een tweejarig abonnement als u:

 • Graag zo laag mogelijke maandlasten heeft.
 • Liever de af te betalen toestelkosten zo laag mogelijk houdt. 

Tip: als u liever een maandelijks opzegbaar telefoonabonnement wilt hebben, kunt u kiezen voor een Sim Only abonnement


 

Stap 5: Provider telefoonabonnement kiezen

UnitedConsumers werkt samen met meerdere providers. Welke provider het beste bij u past, hangt niet alleen af van de leukste aanbiedingen, maar ook van het bereik en natuurlijk van uw eigen voorkeur. We werken samen met de volgende providers:

BEN KPN tele2 tmobile vodafone youfone

Personen die in grote steden wonen zullen - ongeacht welke provider ze hebben - goed bereik ervaren. Woont u in een buitengebied? Dan kan het zijn dat niet iedere provider goed bereik biedt.

Tip: vraag aan uw kennissen en vrienden welke provider zij hebben. Zij kunnen u het beste adviseren wat betreft het bereik in uw omgeving. Houd ook rekening met het bereik op uw werk. Daar bent u waarschijnlijk ook een groot deel van de tijd.


 

Stap 6: Telefoonabonnement afsluiten

Nu u weet waar u op moet letten bij het kiezen van een telefoonabonnement, kunt u een telefoonabonnement afsluiten dat perfect bij u past. UnitedConsumers heeft een uitgebreid assortiment aan uitstekende toestellen. Bovendien hebben wij meerdere leuke acties waarmee u korting spaart. Zo houdt u altijd meer over voor de leukere dingen in het leven!

Telefoonabonnement kiezen