Vakantie apps: handige apps voor op reis

Op vakantie gaan is heerlijk. Er even lekker tussenuit en ontsnappen aan de dagelijkse sleur. In veel gevallen gaat de smartphone ook mee op reis. Met een smartphone kunt u hotels boeken, vluchten zoeken, het weer bekijken, een buitenlandse taal spreken en een reisverslag bijhouden. Nog geen smartphone of toe aan een nieuwe via onze smartphone vergelijker vindt u snel de beste deal. Met apps kunt u bijna alles! Wij hebben een top 10 van handige én gratis vakantie apps op een rijtje gezet. Zo doen we dat.

1. Tripadvisor           Android, iOS, Windows tripadvisor app
Een app met miljoenen reizigersbeoordelingen, foto’s en kaarten. Met meer dan 225 miljoen beoordelingen maakt Tripadvisor het u makkelijker om de laagste vluchttarieven, de beste hotels, geweldige restaurants, leuke activiteiten en interessante bezienswaardigheden te vinden.


2. Accuweather          Android, iOS, Windows app afbeelding accuweather
Een app met nauwkeurige weersverwachtingen waar ter wereld u zich ook bevindt. Bekijk de weergave van de actuele weersomstandigheden, een beknopte en uitgebreide weersverwachting, lokale- en korte termijnverwachtingen en bewegende radar- en satellietbeelden.

screenshot accuweather

3. Wi-Fi Finder           iOS app afbeelding wifi finder
De app Wi-Fi finder laat zien op welke locaties in uw omgeving er een Wi-Fi verbinding aanwezig is. De app heeft zo’n 650.000 locaties in de database in 144 landen. Het is aan te raden om offline de database te installeren, zodat u de app ook in het buitenland kunt gebruiken.

4. Skyscanner           Android, iOS,
De app van Skyscanner vergelijkt razendsnel miljoenen vluchten van meer dan 1000 luchtvaartmaatschappijen en ticketwebsites en vindt voor u goedkope vliegtickets. Skyscanner is ook te gebruiken voor het vinden van de beste hotelaanbiedingen, autoverhuur en vakantie aanbiedingen.

skyscanner app afbeelding

5. ANWB Pechhulp    AndroidiOS, Windows   anwb app afbeelding  
Met deze handige app van de ANWB kunt u snel en eenvoudig in contact komen met de Wegenwacht. Zowel in eigen land als op vakantie weet de Wegenwacht u te vinden dankzij de GPS tracker. Met de app kunt u hulp melden, heeft u uw digitale ledenpas altijd bij u en kunt u adviesvideo’s bekijken.  

6. Foursquare            Android, iOS, Windows foursquare app
Deze app is de ultieme stadsgids in uw broekzak. De app is erop gericht om u op ieder moment van de dag leuke aanraders te geven. De leukste tentjes om te lunchen, te dineren of om een kop koffie te drinken en de beste winkels en bezienswaardigheden.  Meer dan 60 miljoen reviews van experts.


7. Google Translate   Android, iOS google translate app
Vertalen was nog nooit zo eenvoudig met deze vertaal app van Google. Met deze app kunt u zowel online als offline woorden en teksten vertalen in meer dan 50 talen. Er zit ook een spraakfunctie in de app gebouwd waarbij de zinnen van u en uw gesprekspartner naar elkaars taal vertaald kunnen worden.

8. Navmii                   Android, iOS, Windows navmii app
Deze app combineert navigatie met spraakbegeleiding, live verkeersinfo, lokale zoekopdrachten en nuttige plaatsen. U kunt offline kaarten lokaal opslaan zodat u ze ook thuis of in het buitenland kunt gebruiken zonder internetverbinding.
 


9. Booking.com        Android, iOS booking.com app afbeelding
Met de app van Booking.com kunt u direct een hotel reserveren, papierloos inchecken en offline kaarten bekijken. En dat op uw telefoon! U heeft de keuze uit ruim 855.000 hotels, appartementen en vakantiehuizen. Met meer dan 77 miljoen beoordelingen kiest u het beste verblijf. Ook voor een last-minute hotelreservering.

app afbeelding booking.com
  
10. Skype                 Android, iOS, Windows skype app afbeelding
Met Skype blijft u in contact met gratis video-, audio- en chatgesprekken. Zo kunt u tijdens uw vakantie toch (oog)contact onderhouden met het thuisfront als u aan de andere kant van de wereld verblijft. U kunt nu ook groepvideobellen en voordelig bellen naar vaste en mobiele nummers.

Bovenstaande apps zijn geschikt voor Android, iPhone of de Windows Phone. Bent u op zoek naar een nieuwe smartphone waar deze apps op kunnen draaien? Bij ons kunt u eenvoudig smartphone vergelijken. Zo vindt u altijd de smartphone die écht bij u past. U verdient meer.

Lees ook:
Handige apps voor onderweg
Foto bewerken apps
Android app games
iOS app games