Contact
Mijn UnitedConsumers

UnitedConsumers steunt Serious Request

Elke dag sterven er 2.200 kinderen in ontwikkelingslanden aan diarree. Dat zijn ruim 800.000 kinderen per jaar. Vooral jonge kinderen tot vijf jaar worden hierdoor getroffen. Zij moeten nog weerstand opbouwen en diarree breekt de weerstand af. Kinderen die diarree hebben en niet behandeld worden sterven als gevolg van uitdroging.

UnitedConsumers en Serious Request in actie

Woensdag 18 december tot en met dinsdag 24 december 2013 stond het Glazen Huis van 3FM Serious Request in het teken van de vele kinderen die jaarlijks onnodig sterven aan de gevolgen van diaree. Het gedoneerde geld ging naar het Rode Kruis. Zij zet zich in om slachtoffers van deze stille ramp op te vangen en draagt zorg voor preventie.

UnitedConsumers steunde Serious Request en het Rode Kruis in deze strijd en kwam in actie. Voor iedere like & share op ons Facebook actiebericht doneerde wij € 0,25 aan Serious Request.

Rode Kruis

Het Rode Kruis zet zich in voor schoon drinkwater, zeep en de bouw van sanitaire voorzieningen. Zowel thuis, als in de gemeenschap. Getrainde Rode Kruis vrijwilligers geven ouders en kinderen voorlichting over hygiëne en hoe zieke kinderen met diarree behandeld moeten worden.

Het resultaat

In een week tijd hebben ruim 5.000 mensen de Serious Request actie van UnitedConsumers gesteund. Een mooi bedrag van € 1.250,- werd opgehaald. UnitedConsumers heeft dit bedrag verviervoudigd en € 5.000,- overhandigd aan Serious Request.

De eindstand van 3FM Serious Request 2013 is € 12.302.747,-

Namens UnitedConsumers, Serious Request en het Rode Kruis, bedankt voor uw steun!


Lees ook

Acties UnitedConsumers
UnitedConsumers steunt de Hartstichting

Terug naar boven