Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkoop tanken in Almelo

Over Almelo

Als gemeente in de provincie Overijssel, is Almelo ontstaan uit het Ambt Almelo en de Stad Almelo. Tegenwoordig is Almelo de derde stad van Twente, een deel van de Almelose bevolking spreekt dan ook Twents, het traditionele dialect van de streek.

Bezienswaardigheden in Almelo

Al in 1420 verwierf het plaatsje stadsrechten, maar pas sinds de industriële revolutie zette Almelo zich op de kaart als textielproducerende stad. De erfenis van deze geschiedenis is nog steeds te zien aan de villa’s in de stad die werden gebouwd door de rijke textielbazen zoals het Bellinckhof. Om een goed beeld te krijgen van de regionale geschiedenis kunt u terecht bij het monumentale Wevershuisje. Het Wevershuisje staat vlakbij de Grote Kerk: de rooms-katholieke Georgiuskerk die door de Almeloers ook wel “de Sjors” genoemd wordt.

Evenementen in Almelo

Almelo is een sportieve stad, buiten het grote aantal amateursportverenigingen is Almelo natuurlijk ook de thuishaven van voetbalclub Heracles Almelo. Daarnaast worden in Almelo grote sportieve evenementen georganiseerd zoals Topvolleybal, Profronde en de Almelose Ruiterdagen.

Ook als waterstad zet Almelo zichzelf flink op de kaart. Ieder jaar in juli vinden de Almelose Havendagen plaats. Met een groot aantal verschillende boten voor zowel pleziervaart als klassieke en podia door de hele stad, een grote trekpleister voor iedereen.

Goedkoop tanken in Almelo

U kunt met korting tanken in Almelo bij de volgende tankstations:

A
Sluitersveldssingel 299
7603BS ALMELO
B
H.R. Holstlaan 1
7606AN ALMELO

Heeft u nog geen tankkaart? U kunt zich eenvoudig online aanmelden.

Vraag nu uw tankkaart aan

Met uw UnitedConsumers tankkaart kunt u in Overijssel ook goedkoop tanken in:


> Alles over tanken en brandstof