Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkoop tanken in Budel

Over Budel

Budel is een Noord-Brabants dorp in de gemeente Cranendonck dat grenst aan de Belgisch-Limburgse gemeente Hamont-Achel. De ruim 9.000 inwoners worden ook wel Buullanders genoemd.

Bezienswaardigheden in Budel

In de dorpskern van Budel bevinden zich een aantal teutenhuizen. Deze huizen waren vroeger in het bezit van zogenaamde teuten, rijke rondreizende handelaren. Doordat de teuten vaak rijker waren dan hun dorpsgenoten hadden zij de mooiste huizen van het dorp in hun bezit. De gevels van deze huizen zijn dan ook een lust voor het oog.

Nog interessanter dan de teutenhuizen zijn de unieke grenspalen. Deze palen werden vroeger ‘douanepalen’ genoemd. Vier van de vijf palen, die geplaatst zijn in de 17e eeuw, zijn nog origineel. Vroeger markeerden deze palen de staatsgrens die in 1648 bij de Vrede van Münster ontstond. Er is een fietstocht uitgezet die langs al deze grenspalen loopt.

Evenementen in Budel

Als u op zoek bent naar een leuk evenement dan moet u in Budel zijn! De jaarlijkse carnavalsoptocht op carnavalsdinsdag is een van de grootste, en volgens sommigen beste, optochten uit de regio. Bent u meer een fan van oude Volkswagen Kevers? Ieder jaar in september wordt in Budel het Keverweekend georganiseerd. Liefhebbers en eigenaren van oude Volkswagen Kevers komen van heinde en verre naar Budel voor dit evenement.

Ook voor muziekliefhebbers heeft Budel wat te bieden. Iedere drie jaar wordt in cultureel centrum De Posthoorn in Hamont de Buulse proms georganiseerd. Inmiddels is dit evenement uitgegroeid tot het grootste indoor muziekevenement van de regio. Na afloop van het concert is er een grandioze After Party met live muziek tot in de late uurtjes. Ieder jaar trekt het evenement ongeveer 3000 bezoekers.

Goedkoop tanken in Budel

U kunt met korting tanken in Budel bij de volgende tankstations:

A
Randweg Oost 1
6021PA BUDEL

Heeft u nog geen tankkaart? U kunt zich eenvoudig online aanmelden.

Vraag nu uw tankkaart aan

Met uw UnitedConsumers tankkaart kunt u in Noord-Brabant ook goedkoop tanken in:


Alles over tanken en brandstof