Goedkoop tanken in Culemborg

Over Culemborg

De stad Culemborg ligt in het westen van de provincie Gelderland en telt ongeveer 27.500 inwoners. Oorspronkelijk was Culemborg een handelsdorp. In de 12e eeuw bouwde de Heer van Beusichem er een kasteeltje en stichtte zo het dorp. In 1318 kreeg Culemborg stadsrechten en werd het een Vrijstad. In de 14e eeuw werd er een stadsmuur om Culemborg gebouwd om vijandelijke troepen buiten te houden. Na de Franse overheersing ging de stad op in het Koninkrijk der Nederlanden.

Bezienswaardigheden in Culemborg

Een groot gedeelte van het Culemborgs grondgebied maakt deel uit van de Waterlinie. Deze oude verdedigingslinie werd tussen 1815 en 1940 gebruikt. Een strook land van 85 km lang en 4 km breed werd onder water gezet, zodat het voor de vijand onbegaanbaar was. Ook het stadspark van Culemborg: de Plantage en stadsboerderij Caetshage zijn een bezoekje waard.

Parkeren in Culemborg

In een groot gedeelte van Culemborg is betaald parkeren ingevoerd.

Goedkoop tanken in Culemborg

Met uw UnitedConsumers tankkaart tankt u met korting bij Esso Culemborg aan de Wethouder Schoutweg. Dit station heeft ook een winkel waar u verse broodjes en koude dranken kunt kopen.

Vraag de tankkaart aan >>

U kunt ook goedkoop tanken in:


Alles over tanken en brandstof