Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkoop tanken in Echten

Over Echten

In het zuiden van de provincie Friesland ligt het dorp Echten. Het dorp ligt aan het Tjeukemeer en heeft ongeveer 620 inwoners.

Dagje uit in Echten

Het Tjeukemeer is het grootste meer van Friesland. In 1856 waren er nog plannen om het meer droog te maken. Vanwege de hoge kosten (fl. 459.165) is het plan niet door gegaan. Gelukkig maar, want aan het Tjeukemeer is veel te doen. U vindt er verschillende campings, hotels en appartementen. U kunt er natuurlijk ook heerlijk wandelen en fietsen of recreëren op het water.

De Sint-Laurentiuskerk in Echten is aangewezen als rijksmonument. De hervormde kerk is rond 1245 gebouwd en in de jaren erna steeds verder uitgebreid. Een ander rijksmonument in Echten is het gemaal. Het staat op de dijk van het Tjeukemeer en bemaalde tussen 1856 en 1859 de Veenpolder. Eerst met windkracht en later werd het een stoomgemaal. Bij het gemaal staat het beeld van de vrouwen Tsjûke en Mach, aan wie het Tjeukemeer zijn naam te danken heeft.

Goedkoop tanken in Echten

Met uw UnitedConsumers tankkaart tankt u in Echten met korting bij tankstation Total Bakker aan de Hoofdweg. Hier tankt u goedkoop diesel, benzine en lpg. Het tankstation is van maandag tot en met zaterdag geopend.

Goedkoop tanken in Echten

Er zijn geen deelnemende tankstations in Echten waar u kunt tanken met korting.

Heeft u nog geen tankkaart? U kunt zich eenvoudig online aanmelden.

Vraag nu uw tankkaart aan

U kunt ook goedkoop tanken in:


Alles over tanken en brandstof