Eersel

Goedkoop tanken in Eersel

Goedkoop tanken in of nabij Eersel? Met de UnitedConsumers tankkaart krijgt u korting op iedere tankbeurt. Zo bespaart u op jaarbasis veel op tankkosten. Dit geld kunt u ongetwijfeld aan leukere dingen kunt besteden. Vraag uw UnitedConsumers tankkaart direct online aan om goedkoop te tanken in Eersel en omgeving. U verdient meer.

Vraag uw tankkaart aan

U kunt met korting tanken in eersel bij de volgende tankstations:

A
Postelseweg 9
5521RA EERSEL

Over Eersel

Eersel is een dorp in de provincie Noord-Brabant met een kleine 10.000 inwoners. Het dorp is al bewoond sinds de bronstijd, ongeveer 3.500 jaar geleden. Er zijn tevens resten gevonden van de Romeinen die hier mogelijk hebben gewoond. Het dorp werd armer in de middeleeuwen, maar bloeide weer op tijdens de industriële revolutie. De sigarenfabriek leverde veel werk op. Eersel was tevens door bossen, die later ontgonnen zijn tot akkerland.

Bezienswaardigheden Eersel

De St. Willibrorduskerk is het hoogtepunt van Eersel. De toren dateert nog uit de 14e eeuw en alleen de monumentale orgel van deze kerk is al een bezienswaardigheid. Op de markt van Eersel staat nog een kapel uit de 15e eeuw, in gotische stijl. Zulke kapellen zijn bijna nergens bewaard gebleven. Op de markt is tevens een dorpspomp te zien uit de 19e eeuw. De boterlinde is het koepeldak in Eersel, waar vroeger boter werd verkocht. Tevens staat er een Protestantse kerk uit het begin van de 19e eeuw.