Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkoop tanken in Epe

Over Epe

Het dorp Epe is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente. Epe ligt in het noorden van de provincie Gelderland en telt ongeveer 15.000 inwoners.

Dagje uit in Epe

Houdt u van geschiedenis? Dan bent u in Epe aan het juiste adres! Al voor het begin van de jaartelling was het gebied rond Epe bewoond. Dat blijkt uit de vele prehistorische vondsten en grafheuvels uit de steentijd. Uniek voor Nederland zijn de zogenaamde Celtic fields in Epe. Dit zijn vierkante akkers waar tot in de Romeinse tijd graan op verbouwd werd. De akkers werden niet langer gebruikt tot de grond niet meer vruchtbaar was, maar werden afwisselend bebouwd met verschillende gewassen en lagen gedeeltelijk braak. Door de uitvinding van de ploeg in de Vroege Middeleeuwen, verdwenen de Celtic fields. Het was praktischer om de akkers langwerpig te maken, zodat de ploeg zo min mogelijk gedraaid hoefde te worden.

Wilt u de tijd nemen om al deze geschiedenis op u in te laten werken? Boek dan een overnachting in Epe. In een hotel, op een camping of in een bed&breakfast. In juni kunt u bovendien een kijkje nemen langs de route van de Eper Paardenvierdaagse. Past u wel op voor wilde zwijnen! Elk jaar kampt Ede met overlast van deze wilde dieren. Ze vernielen tuinen en grasperken en veroorzaken ongelukken op de weg.

Jazzliefhebber? Tijdens de zomermaanden wordt in Epe een gratis toegankelijk jazzfestival georganiseerd. Jazz Comes to Town heeft onder meer Candy Dulfer en The Dutch Swing College Band een podium geboden.

Goedkoop tanken in Epe

U kunt met korting tanken in Epe bij de volgende tankstations:

A
Paasvuurweg 9
8161CA EPE
B
Beekstraat 56
8162HB EPE
C
Hoofdstraat 204
8162AT EPE

Heeft u nog geen tankkaart? U kunt zich eenvoudig online aanmelden.

Vraag nu uw tankkaart aan

Met uw UnitedConsumers tankkaart kunt u in Gelderland ook goedkoop tanken in:


Alles over tanken en brandstof