Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkoop tanken in Franeker

Franeker ligt in het westen van Friesland en is een van de Friese elf steden. Er wonen ongeveer 12.900 mensen in de stad.

Over Franeker

Franeker is afkomstig van “Froonacker”, wat “land van de koning” betekent. Toen de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden tegen Spanje in opstand kwam, koos Franeker al snel de kant van Willem van Oranje. Daar werd de stad voor beloond met een universiteit: de Universiteit van Franeker.

Dagje uit in Franeker

Een deel van Franeker is uitgeroepen tot beschermd stadsgezicht. U vindt er dan ook een aantal bijzondere gebouwen en rijksmonumenten. Het stadhuis van Franeker stamt uit 1591 en is gebouwd in Renaissancestijl. In Franeker staat ook het oudst werkende planetarium ter wereld. In 1774 bouwde Eise Eisinga het planetarium in zijn woning. Hij wilde ermee laten zien dat de voorspelling dat de aarde in 1774 zou vergaan, onzin was. In museum Martena vindt u de oudste eikenhouten kast van Nederland.

Zoekt u een parkeerplaats voor uw auto? Volg dan de parkeerroute. Die voert u langs alle parkeerplaatsen in Franeker. In de stad geldt op maandag tot en met zaterdag betaald parkeren.

Goedkoop tanken in Franeker

Er zijn geen deelnemende tankstations in Franeker waar u kunt tanken met korting.

Heeft u nog geen tankkaart? U kunt zich eenvoudig online aanmelden.

Vraag nu uw tankkaart aan

Met uw UnitedConsumers tankkaart kunt u in Friesland ook goedkoop tanken in:

In Friesland zijn geen deelnemende tankstations.

Alles over tanken en brandstof