Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkoop tanken in Genemuiden

Over Genemuiden

In Noordwest-Overijssel, ook wel de kop van Overijssel genoemd, vinden we de plaats Genemuiden. Genemuiden verwierf stadsrechten in 1275 toen nog onder de naam Genemuden. Genemuiden ligt aan het Zwarte Water, de Overijsselse rivier die ontspringt in Zwolle en uitmondt in het Zwarte Meer. Het Zwarte Meer werd vroeg ook wel de Gene genoemd, vandaar ook de naam van het plaatsje.

Bezienswaardigheden in Genemuiden

Genemuiden kent een rijke traditie in de tapijtindustrie. Van het gebruik van biezen voor het bekleden van stoelen in de 17e en 18e eeuw tot de productie van kokosmatten, net na de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig is er een moderne tapijtindustrie, maar wordt in Genemuiden ook kunstgras voor sportvelden geproduceerd. Bij een bezoek aan Genemuiden mag een bezoek aan Het Tapijtmuseum dus niet ontbreken.

Evenementen in Genemuiden

Op de derde dinsdag van oktober wordt de Biestemerk gehouden. Traditioneel was dit een Beestenmarkt, waar dieren werden verkochte. Sinds de MKZ-crisis in 2001 is de Biestemerk veranderd in een ‘gewone’ markt met kraampjes in het centrum, kermisattracties op het Havenplein. Nog steeds wordt er wel, zoals in vroeg jaren, snert gegeten op de Biestemerk.

Goedkoop tanken in Genemuiden

Er zijn geen deelnemende tankstations in Genemuiden waar u kunt tanken met korting.

Heeft u nog geen tankkaart? U kunt zich eenvoudig online aanmelden.

Vraag nu uw tankkaart aan

Met uw UnitedConsumers tankkaart kunt u in Overijssel ook goedkoop tanken in:

In Overijssel zijn geen deelnemende tankstations.

Alles over tanken en brandstof