Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkoop tanken in Glanerbrug

Over Glanerbrug

Het dorpje Glanerbrug valt onder de gemeente Enschede. Als één van de meest Oostelijke gelegen plaatsjes in Overijssel, maakt Glanerbrug onderdeel uit van de gemeente Twente. Van oudsher is het plaatsje bekend om de het ‘turfhalen’, een belangrijke bron van inkomsten omdat turf lang de goedkoopste brandstof was. Wat later wijdde Glanerbrug zich aan de textielindustrie met bombazijn als specialiteit (een mengsel van katoen en linnen).

Bezienswaardigheden in Glanerbrug

De naam Glanerbrug is ontleend aan de ligging van het plaatsje. Als één van de meest Oostelijke steden van Overijssel ligt Glanerbrug precies op de grens met Duitsland. Zeer bekend in het dorpje is dan ook de speciale burg over de Glanerbeek. De brug vormt de grensovergang en verbindt Glanerbrug aan de Duitse stad Gronau. Het dorpje Glanerbrug is bekend uit de roman De Hunnen  van Jan Cremer. Wegdromend naar het fabrieksdorpje uit zijn kindertijd herinnert Jan Cremer zich de lange rijen kastanjebomen op de weg naar de grensovergang.

Evenementen in Glanerbrug

Het hele jaar door worden er boeken verzameld voor de boekenbeurs van Glanerbrug. De boekenbeurs wordt ieder jaar gehouden in het Dorpshuis aan de Kerkstraat. Er worden zo’n 20.000 titels aangeboden en daarmee is de boekenbeurs de grootste van Twente.

Goedkoop tanken in Glanerbrug

Er zijn geen deelnemende tankstations in Glanerbrug waar u kunt tanken met korting.

Heeft u nog geen tankkaart? U kunt zich eenvoudig online aanmelden.

Vraag nu uw tankkaart aan

Met uw UnitedConsumers tankkaart kunt u in Overijssel ook goedkoop tanken in:


Alles over tanken en brandstof