Goedkoop tanken in Groenlo

Groenlo ligt in het oosten van de provincie Gelderland en telt ongeveer 10.000 inwoners. Tot 2005 was Groenlo een zelfstandige gemeente. Daarna werd de stad onderdeel van de gemeente Oost Gelre.

Over Groenlo

Rond 610, toen de Saksen zich in de Achterhoek vestigden, is Groenlo ontstaan. De plaats is gesticht aan de rivier de Groenlose Slinge. Vanaf 1277 heeft Groenlo stadsrechten en groeide de welvaart. Doordat Groenlo dicht tegen de grens met Duitsland ligt, ontstond er een handelsplaats en werd de stad nog welvarender.

Groenlo werd ommuurd om de stad te beschermen tegen rovers. In de 16e en 17e eeuw werd Groenlo een sterke vesting, die vaak werd belegerd. Hoewel de meeste verdedigingswerken zijn afgebroken, kunt u in Groenlo nog steeds bastions, grachten en kanonnen vinden. De Oude Calixtuskerk in Groenlo is tussen 1275 en 1520 gebouwd en heeft alle belegeringen doorstaan. De kerk is nu een rijksmonument.

Evenementen in Groenlo

Groenlo is een katholieke enclave in de Achterhoek en er wordt dan ook ieder jaar Carnaval gevierd. Verder vindt er ieder jaar een Dweilorkestendag, Jazzfestival en kermis plaats. Het biermerk Grolsch werd eeuwenlang in Groenlo gebrouwen. Het bier is dan ook vernoemd naar de plaats.

Goedkoop tanken in Groenlo

Met uw UnitedConsumers tankkaart tankt u met korting bij BP De Laarberg aan de Eibergseweg. Hier kunt u iedere dag van de week terecht voor diesel, benzine en lpg.

Vraag de tankkaart aan >>

U kunt ook goedkoop tanken in:


Alles over tanken en brandstof