Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkoop tanken in Hoensbroek

Over Hoensbroek

Hoensbroek is een Limburgs dorp in de gemeente Heerlen met ongeveer 20.000 inwoners. De naam komt van het oud Nederlandse woord “broich” dat moeras betekent.

Bezienswaardigheden in Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek is de grootste bezienswaardigheid van Hoensbroek en omgeving. Het kasteel stamt uit de 13e eeuw en is het tweede kasteel dat op deze plek is gebouwd. U kunt dit kasteel bezoeken aangezien het ingericht is als museum. In het museum zijn meer dan veertig authentieke kasteelvertrekken te bewonderen waaronder een geheime kamer. Neem gerust uw kinderen mee naar dit museum, ze zullen zich zeker niet vervelen.

Evenementen in Hoensbroek

Veel van de evenementen in Hoensbroek vinden plaats in of om het kasteel. Zo is er ieder jaar in mei een riddertoernooi waarbij niet alleen de zwaarden kletteren, maar er ook spellen gespeeld kunnen worden in ridderstijl.

Het grootste Zandsculpturen Festival van Europa vindt ieder jaar in juli plaats in Kasteel Hoensbroek. Uit acht miljoen kilo zand worden maar liefst 24 prachtige scènes in zand gecreëerd. Sommige sculpturen zijn wel  zeven meter hoog. De zandsculpturen blijven na het evenement tot november staan.

Goedkoop tanken in Hoensbroek

U kunt met korting tanken in Hoensbroek bij de volgende tankstations:

A
Koumenweg 15
6433KJ HOENSBROEK

Heeft u nog geen tankkaart? U kunt zich eenvoudig online aanmelden.

Vraag nu uw tankkaart aan

Met uw UnitedConsumers tankkaart kunt u in Limburg ook goedkoop tanken in:


Alles over tanken en brandstof