Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkoop tanken in Houthem

Over Houthem

Houthem is een Limburgs kerkdorp in het zuiden van de provincie. Het dorp telt ongeveer 1.600 inwoners en ligt aan de weg van Valkenburg naar Meerssen. In de 12e eeuw leefde de kluizenaar Gerlach in de omgeving van Houthem. Er zijn nog veel religieuze gebouwen naar hem vernoemd in het dorp.

Bezienswaardigheden in Houthem

Het Sint Gerlach landgoed en de Sint-Gerlachuskerk zijn de bekendste bezienswaardigheden van Houthem. Het château op het landgoed was in de 12e eeuw oorspronkelijk gebouwd als klooster. Dit is ook de reden dat de kerk tegen het kasteel aanligt. Tegenwoordig huist er een vijfsterrenhotel in het kasteel. Het is mogelijk om in het restaurant van het hotel te lunchen of dineren.

Bij de Sint-Gerlachuskerk staat een museum waar u kunt leren over de geschiedenis van het landgoed. In de naastgelegen kapel vindt u het mozaïekwerk van de kunstenares Van Vlijmen.

Evenementen in Houthem

Regelmatig worden er op het Sint Gerlach landgoed beeldententoonstellingen georganiseerd. Tijdens deze tentoonstellingen zijn er beelden van kunstenaars uit binnen- en buitenland te zien. De beelden in deze exposities zijn van verschillende materialen gemaakt. U kunt deze tentoonstellingen gratis bezoeken.

Goedkoop tanken in Houthem

Er zijn geen deelnemende tankstations in Houthem waar u kunt tanken met korting.

Heeft u nog geen tankkaart? U kunt zich eenvoudig online aanmelden.

Vraag nu uw tankkaart aan

Met uw UnitedConsumers tankkaart kunt u in Limburg ook goedkoop tanken in:


Alles over tanken en brandstof