Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkoop tanken in Klarenbeek

Over Klarenbeek

Klarenbeek is een dorp in het midden van de provincie Gelderland en telt ongeveer 3.500 inwoners. Het dorp is genoemd naar een landgoed dat aan de Klaarbeek lag. Het dorp is onderdeel van twee gemeenten: Apeldoorn en Voorst. De gemeentegrens loopt dwars door Klaarbeek heen.

In de omgeving van het dorp heeft het laatste oerbos van Nederland gelegen: het Beekbergerwoud. 8000 geleden ontwikkelde dit bos zich na de laatste ijstijd. Omdat er weinig landbouwgrond in de omgeving beschikbaar was, werd het bos rond 1870 ontgonnen. Het Beekbergerwoud werd eerst drooggelegd en vervolgens gekapt.

Het landhuis op landgoed Klarenbeek werd in 1842 gebouwd. Het totale complex, inclusief landhuis, boerderijen, de tuin en de grafkelder, is een rijksmonument. De tuin is aangelegd in Engelse landschapsstijl.

Dagje uit in Klarenbeek

Houdt u van wandelen? Dan kent u misschien de Europese wandelroute E11. Deze route loopt van Den Haag tot de grens Polen/Litouwen en komt door het dorp Klarenbeek. Hoewel het dorp niet zo groot is, heeft het wel een treinstation. Geopend in 1882 doordat de familie Krepel hun hout per spoor wilde vervoeren. De houtzagerij is nu nog steeds in bezit van de familie. Het station is ook het beginpunt voor diverse wandelroutes door de IJsselvallei.

Klarenbeek heeft diverse jaarlijks terugkerende evenementen. De Klarenbeekse kermis wordt ieder jaar in het derde weekend van augustus gehouden. Met Pasen wordt sinds 2008 ieder jaar het piratenfestijn georganiseerd.

Goedkoop tanken in Klarenbeek

U kunt met korting tanken in Klarenbeek bij de volgende tankstations:

A
Klarenbeekseweg 86
7381BG KLARENBEEK

Heeft u nog geen tankkaart? U kunt zich eenvoudig online aanmelden.

Vraag nu uw tankkaart aan

Met uw UnitedConsumers tankkaart kunt u in Gelderland ook goedkoop tanken in:


Alles over tanken en brandstof