Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkoop tanken in Lochem

Over Lochem

In het noorden van de provincie Gelderland ligt Lochem, een stad met ongeveer 33.000 inwoners.

Zoals op veel plaatsen in Gelderland, heeft de ijstijd ook in Lochem zijn sporen nagelaten. De Lochemse Berg, een bijna 50 meter hoge heuvel, vormt het hoogste punt van de stuwwal. Het gebied rond de Lochemmerberg wordt al sinds de Middeleeuwen bewoond. Volgens de legende zouden er Witte Wieven ronddwalen op de Lochemse Berg.

Tijdens de Tachtigjarige Oorlog probeerde het Spaanse leger in 1590 de stad Lochem in te nemen. Een aantal Spaanse soldaten hadden zich onder het hooi in een hooikar verstopt. De slimme zoon van de poortwachter merkte het, waarop het leger de stad uit gezet werd.

Dagje uit in Lochem

Wie Lochem vanaf het water wil ontdekken, kan zich over de mooie Berkel laten meevoeren met de Berkelzomp. Tijdens de tocht hoort u van de Berkelschipper mooie verhalen over het verleden. U vindt ook een aantal rijksmonumenten in Lochem die de moeite van het bekijken waard zijn. Onder andere het stadhuis uit 1635, de Sint-Gudulakerk uit de 15e eeuw en kasteel De Boekhorst uit 1845 zijn tot rijksmonument verklaard.

Goedkoop tanken in Lochem

U kunt met korting tanken in Lochem bij de volgende tankstations:

A
Zutphenseweg 2 A
7241KR LOCHEM
B
Tramstraat 36
7241CK LOCHEM

Heeft u nog geen tankkaart? U kunt zich eenvoudig online aanmelden.

Vraag nu uw tankkaart aan

Met uw UnitedConsumers tankkaart kunt u in Gelderland ook goedkoop tanken in:


Alles over tanken en brandstof