Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkoop tanken in Nunspeet

Over Nunspeet

Het dorp Nunspeet ligt op de Veluwe in het westen van de provincie Gelderland. Nunspeet telt ongeveer 19.500 inwoners.

Nunspeet was een arm dorp, maar door de aanleg van de Zuiderzeestraatweg in 1830 en de aansluiting op het spoorwegnet in 1863 verbeterde de bereikbaarheid en daarmee ook de economie. In Nunspeet vindt u nog enkele ‘locomotiefhuisjes’, die kenmerkend waren voor de omgeving. De huisjes hebben hun naam te danken aan de schoorsteen in de voorgevel.

Dagje uit in Nunspeet

Vooral in de zomer is Nunspeet een toeristische trekpleister. De verscheidenheid in natuur en de vele campings trekt jaarlijks veel toeristen en dagjesmensen naar het dorp. Niet voor niets heeft Nunspeet de bijnaam ‘Parel van de Veluwe’. U vindt veel wandel- en fietsroutes in de omgeving van Nunspeet. Beginpunt is het Veluwetransferium bij het NS station. Ook watersportliefhebbers komen in Nunspeet aan hun trekken. Door het relatief ondiepe water is het Veluwemeer uitermate geschikt voor windsurfers en kitesurfers.

Ieder jaar wordt in Nunspeet op de dag na Hemelvaart ‘Eibertjesdag’ gevierd. Deze braderie heeft zijn oorsprong in 1850, toen Eibertje elke week naar Nunspeet liep om eieren en kaas te verkopen. Ook wordt ieder jaar een beachvolleybaltoernooi, een koetsentocht en de Ronde van Nunspeet georganiseerd.

Goedkoop tanken in Nunspeet

U kunt met korting tanken in Nunspeet bij de volgende tankstations:

A
F.A. Molijnlaan 188
8071AK NUNSPEET

Heeft u nog geen tankkaart? U kunt zich eenvoudig online aanmelden.

Vraag nu uw tankkaart aan

Met uw UnitedConsumers tankkaart kunt u in Gelderland ook goedkoop tanken in:


Alles over tanken en brandstof