Goedkoop tanken in Obdam

Het Noord-Hollandse dorp Obdam maakt deel uit van de gemeente Koggenland en ligt direct ten oosten van Heerhugowaard. De naam Obdam stamt van het vroegere Opdam, Opperdam of Updamme, wat terugverwijst naar de plek waarop het dorp gebouwd is: een dam. Van oorsprong ligt dit mooie dorp in een veengebied dat regelmatig onderliep. De dijken, kleine meren en plassen doen hier nog aan herinneren.

Bezienswaardigheden in Obdam

Obdam ligt in een poldergebied en er zijn dan ook vele dijken te bewonderen. Een van de belangrijkste dijken die nu nog bestaat is de Obdammerdijk, gelegen ten westen en noorden van Obdam. Verder is Obdam omgeven door vele meren en plassen. Eén van die plassen, De Weel, geldt nu als prachtig natuur- en recreatiegebied.

Door de jaren heen zijn de veeboeren en tuinders helaas uit Obdam getrokken. Toch kunt u buiten de dorpskern nog goed zien hoe Obdam er vroeger bij lag. Een aantal bezienswaardigheden uit die tijd zijn nog bewaard gebleven. In het centrum vindt u een paar statige gebouwen, zoals het gemeentehuis en de Sint-Victorkerk. Deze kerk werd in 2008 verkozen tot mooiste kerk van Noord-Holland. Net buiten de dorpskern vindt u de wipwatermolen aan de Braken, daterend uit 1670.

Goedkoop tanken in Obdam

In Obdam kunt u goedkoop tanken met korting met de tankkaart van UnitedConsumers bij tankstation Total De Dobber. Heeft u nog geen tankkaart? U kunt zich eenvoudig online aanmelden.

Vraag een tankkaart aan >>

U kunt in Noord-Holland goedkoop tanken met korting in de volgende plaatsen:


> Alles over tanken en brandstof