Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkoop tanken in Olst

Over Olst

Een klein dorpje aan de IJssel in de provincie Overijssel. Als onderdeel van de gemeente Olst-Wijhe is het plaatsje Olst te vinden in het Zuidwesten van Overijssel. Olst is bereikbaar met een kabelveerpont, genaamd Het Olster Veer. Lange tijd was Olst een belangrijk centrum voor de landbouw. Tegenwoordig is Olst vooral een forensendorp.

Bezienswaardigheden in Olst

De rivier de IJssel vormt de natuurlijke grens van de provincie. Precies aan deze grens staat het kunstwerk “Het baken van Overijssel”. Iedereen die de pont neemt zal het werk passeren en met zijn 12,5 meter is het nauwelijks over het hoofd te zien. Het baken symboliseert het golvende water van de IJssel. Het Baken werd in 1991 onthuld aan de Veerweg en wordt ook wel de verticale rivier genoemd.

Evenementen in Olst

Jarenlange traditie in Olst zijn de Olsterfeesten in het 3e weekend van september. Het festival wordt geopend met de Appelloop, er worden feesten gehouden in een tent in het centrum en er vindt een traditionele jaarmarkt plaats. De zondag is ingericht met een korenfestival en een sportevenement.  Om een hoog niveau van aanwezige artiesten en nieuwe initiatieven te kunnen garanderen, is in 2012 besloten om er een tweejaarlijkse evenement van te maken.

Goedkoop tanken in Olst

U kunt met korting tanken in Olst bij de volgende tankstations:

A
De Meente 25
8121EV OLST

Heeft u nog geen tankkaart? U kunt zich eenvoudig online aanmelden.

Vraag nu uw tankkaart aan

Met uw UnitedConsumers tankkaart kunt u in Overijssel ook goedkoop tanken in:


Alles over tanken en brandstof