Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkoop tanken in Oosthuizen

Over Oosthuizen

Het kleine, knusse dorp Oosthuizen ligt in het oosten van de provincie Noord-Holland. Ondanks zijn grootte vormt het dorp de hoofdplaats van de, eveneens kleine, gemeente Zeevang. Deze gemeente heeft ongeveer 6361 inwoners en bestaat uit de dorpen Beets, Etersheim, Hobrede, Kwadijk, Middelie, Oosthuizen, Schardam en Warder. Oosthuizen zelf heeft ongeveer 3224 inwoners.

Bezienswaardigheden in Oosthuizen

Oosthuizen is op zichzelf al een hele bezienswaardigheid. Omgeven door prachtige natuur en grenzend aan het water waant u zich in een dorp van vroeger tijden. In de dorpskern vindt u nog diverse (houten) panden uit de 18e eeuw. Kleine landweggetjes, veel groen en het beste weidevogelgebied van Nederland maken Oosthuizen en de gemeente Zeevang tot een cultuurhistorisch gebied waar het goed wandelen, fietsen of kanoën is.

De Grote Kerk dateert uit het begin van de 16e eeuw. De kerk is in laatgotische stijl gebouwd en er huist een kerkorgel die rond 1670 werd samengesteld door Pieter Backer. Ook een heus praalgraf en twaalf rouwkassen maken onderdeel uit van het interieur. Dit graf werd in 1723 speciaal voor François van Bredehoff, heer van Oosthuizen, ontworpen. Aan de westgevel van de kerk hangt een zonnewijzer uit de achttiende eeuw.

Goedkoop tanken in Oosthuizen

U kunt met korting tanken in Oosthuizen bij de volgende tankstations:

A
Provinciale weg 2
1474HK OOSTHUIZEN

Heeft u nog geen tankkaart? U kunt zich eenvoudig online aanmelden.

Vraag nu uw tankkaart aan

Met uw UnitedConsumers tankkaart kunt u in Noord-Holland ook goedkoop tanken in:


Alles over tanken en brandstof