Goedkoop tanken in Oosthuizen

Het kleine, knusse dorp Oosthuizen ligt in het oosten van de provincie Noord-Holland. Ondanks zijn grootte vormt het dorp de hoofdplaats van de, eveneens kleine, gemeente Zeevang. Deze gemeente heeft ongeveer 6361 inwoners en bestaat uit de dorpen Beets, Etersheim, Hobrede, Kwadijk, Middelie, Oosthuizen, Schardam en Warder. Oosthuizen zelf heeft ongeveer 3224 inwoners.

Bezienswaardigheden in Oosthuizen

Oosthuizen is op zichzelf al een hele bezienswaardigheid. Omgeven door prachtige natuur en grenzend aan het water waant u zich in een dorp van vroeger tijden. In de dorpskern vindt u nog diverse (houten) panden uit de 18e eeuw. Kleine landweggetjes, veel groen en het beste weidevogelgebied van Nederland maken Oosthuizen en de gemeente Zeevang tot een cultuurhistorisch gebied waar het goed wandelen, fietsen of kanoën is.

De Grote Kerk dateert uit het begin van de 16e eeuw. De kerk is in laatgotische stijl gebouwd en er huist een kerkorgel die rond 1670 werd samengesteld door Pieter Backer. Ook een heus praalgraf en twaalf rouwkassen maken onderdeel uit van het interieur. Dit graf werd in 1723 speciaal voor François van Bredehoff, heer van Oosthuizen, ontworpen. Aan de westgevel van de kerk hangt een zonnewijzer uit de achttiende eeuw.

Goedkoop tanken in Oosthuizen

In Oosthuizen kunt u goedkoop tanken met korting met de tankkaart van UnitedConsumers bij tankstation Total Brandsen. Heeft u nog geen tankkaart? U kunt zich eenvoudig online aanmelden.

Vraag een tankkaart aan >>

U kunt in Noord-Holland goedkoop tanken met korting in de volgende plaatsen:


> Alles over tanken en brandstof