Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkoop tanken in Groningen

Er gaat niets boven Groningen. Die slogan heeft u vast wel eens gehoord. Maar weet u ook waarom? De provincie ligt geografisch gezien natuurlijk boven Friesland en Drenthe, maar er is meer.

Over Groningen

Met ongeveer 580.000 inwoners, verdeeld over 23 gemeenten is Groningen een van de kleinere provincies van Nederland. Tot 1990 bestond de provincie Groningen uit veel kleine gemeenten. Na de herindeling en het samenvoegen van enkele gemeenten, bestaat de provincie tegenwoordig uit 23 gemeenten. Na Drenthe, Friesland en Zeeland is de provincie Groningen de dunst bevolkte provincie van Nederland.

Dagje uit in Groningen

In de provincie Groningen vindt u nog veel herinneringen aan de rijke historie van het gebied. De zogenoemde Borgen bijvoorbeeld. Dit zijn de buitenverblijven van de jonkers uit vorige eeuwen. In verschillende plaatsen in Groningen zijn deze Borgen te vinden en sommigen zijn als museum ingericht.

Meer historie kunt u in Bourtange vinden. Het dorpje aan de grens met Duitsland is een reconstructie van de oorspronkelijke vesting uit 1742. Ook de vele kerken in Groningen bieden een kijkje in het verleden. De eeuwenoude gebouwen in romaanse, laatromaanse en gotische bouwstijl zijn vaak voor het publiek opengesteld.

Geniet van de natuur in Groningen

Een bezoek aan de provincie Groningen leent zich ook uitstekend om van de mooie natuur te genieten. In 1969 werd de Lauwerszee afgesloten waardoor een van de mooiste natuurgebieden van Nederland gecreëerd werd: het Nationaal Park Lauwersmeer. Zeker als u van watersport houdt, kunt u uw hart ophalen.

Zeilen, kanoën, surfen en kitesurfen, het kan allemaal in dit ongerepte gebied. Ook vindt u een uitgebreid aanbod van wandel- en fietsroutes door het gebied. Een bezoekje aan Pieterburen mag eigenlijk niet ontbreken als u in Groningen bent. Het dorpje is vooral bekend door de zeehondencrèche, maar het is bijvoorbeeld ook het centrum voor de wadloper.

Goedkoop tanken in Groningen

Met uw UnitedConsumers tankkaart kunt u ook in Groningen goedkoop tanken. U tankt altijd goedkoper, want u krijgt gegarandeerd 6 cent korting op de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs. Krijgt u al hoge kortingen aan de pomp? Dan doen wij er nog eens 1 cent korting per liter bovenop.

Vraag de tankkaart aan >>

In Groningen kunt u goedkoop tanken in:Alles over tanken en brandstof