Goedkoop tanken in Rozenburg

Over Rozenburg

Rozenburg is een dorp op het Zuid-Hollandse (440) eiland Rozenburg. Het dorp heet ongeveer 12.500 inwoners en wordt omsloten door de industrie van het Botlekgebied en de Europoort.

Het eiland Rozenburg is ontstaan door de indijking van een aantal zandplaten. De eerste poging hiertoe mislukte en in het begin van de 16e eeuw probeerde men het opnieuw. De eerste bewoners trokken in 1586 naar het eiland.

In de jaren vijftig werd het Botlekgebied aangelegd; een havengebied dat met Rotterdam verbonden is. Later in de jaren vijftig werd vanaf de andere kant de Europoort aangelegd. Samen met het Botlekgebied is het een van de grootste petrochechemische-industriegebieden van de wereld.

Bezienswaardigheden in Rozenburg

De oude molen De Hoop is in 1887 opgericht als korenmolen. Deze werd geplaatst toen een andere molen stammende uit 1658 vervangen moest worden. De Hoop is in gebruik geweest tot begin jaren zestig. In 1964 heeft de gemeente Rozenburg de molen gekocht en heeft deze helemaal laten restaureren. De molen is te bezoeken. Hiervoor dient een afspraak gemaakt te worden.

Evenementen in Rozenburg

Jaarlijks keren er verschillende evenementen terug in Rozenburg. Zo wordt in de laatste week van mei de Avondvierdaagse georganiseerd en vindt er in juni de jaarlijks terugkerende kermis en wielerronde plaats. In het najaar is er een circus in Rozenburg en uiteraard wordt de Sinterklaasintocht ook gevierd.

Goedkoop tanken in Rozenburg

In Rozenburg kunt u goedkoop tanken met uw UnitedConsumers tankkaart bij tankstation Shell Lievaart. Heeft u nog geen tankkaart? Vraag deze dan eenvoudig online aan!

Vraag een tankkaart aan >>

Met uw UnitedConsumers tankkaart kunt u in Zuid-Holland ook goedkoop tanken in:


> Alles over tanken en brandstof