Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkoop tanken in Scheemda

Over Scheemda

Het kleine dorp Scheemda ligt in het zuidelijke deel van de streek Oldambt in de provincie Groningen. De naam van de plaats komt oorspronkelijk van 'Eexta-Scheemte', wat ongeveer hetzelfde betekent als 'heemsteden van Eexta'. Wie een bezoek brengt aan Scheemda, kan dit dorpje door de ligging in de buurt van de A7 gemakkelijk bereiken.

Dagje uit in Scheemda

Scheemda kent een lange historie. Al eind 12e eeuw ontstond de plaats in een veengebied. Vanwege de drassige bodem moest dit gebied worden ontwaterd, waarbij het niet altijd even goed ging. Wie nu in de archieven zoekt, vindt dan ook vele waterovereenkomsten die toentertijd werden gesloten.

Hoewel Scheemda een kleine plaats is, is er in en rondom Scheemda veel te doen. Het Midwolderbos, waar u heerlijk kunt wandelen, de Midwolderplas en het Oldambtmeer met strand liggen dicht bij de rand van het dorp. Wie van architectuur houdt, kan zijn hart ophalen bij de vele rijksmonumenten die Scheemda rijk is. Bekijk bijvoorbeeld de Hervormde kerk van Eexta, waarvan alleen nog de toren overeind staat. Of geniet van het aanzicht van de oude Oldambtster boerderijen.

Willen uw (klein)kinderen nog langer genieten van Scheemda, dan kan dat ik een van de weinig jeugdherbergen die Groningen telt. Wie slaapt in Scheemda, slaapt in het 18e eeuwse gebouw Esbörg, waarvan de oudste stenen dateren van 1792.

Goedkoop tanken in Scheemda

U kunt met korting tanken in Scheemda bij de volgende tankstations:

A
Rijksweg A7
9679TN SCHEEMDA

Heeft u nog geen tankkaart? U kunt zich eenvoudig online aanmelden.

Vraag nu uw tankkaart aan

Met uw UnitedConsumers tankkaart kunt u in Groningen ook goedkoop tanken in:


Alles over tanken en brandstof