Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkoop tanken in Staphorst

Over Staphorst

Het dorp Staphorst ligt in het Noorden van de provincie Overijssel: tussen Zwolle en de provinciegrens met Drenthe. Karakteristiek in het straatbeeld van Staphorst zijn de felgroene luiken en de felblauwe kozijnen. De blauwe kleur is ook terug te vinden in het wapen: een lazuurblauw wapen met drie torens van goud. Deze torens verwijzen mogelijk naar het Mariënklooster aan het Zwarte Water of naar de drie kerkdorpen: Staphorst, IJshorst en Rouveen.

Bezienswaardigheden in Staphorst

Staphorst heeft een beschermd dorpsgezicht. In het hele dorp staan boerderijen met rietbedekte daken, vaak in rijtjes van vier. De boerderijen zijn een bezienswaardigheid op zichzelf, maar aan de gemeenteweg vindt u de museumboerderij. Hier kunt u een typisch interieur van een Staphorster boerderij bewonderen. In Staphorst vindt u ook een groot aantal rijksmonumenten zoals de Molen aan de Halfweg en een indrukwekkend oorlogsmonument aan de Binnenweg.

Evenementen in Staphorst

In de zomermaanden is er veel bedrijvigheid in Staphorst. Op drie woensdagen in de maanden juli en augustus vinden er de Staphorstdagen plaats. Tijdens dit festival zijn er demonstraties van de oude ambachten en wordt de traditionele klederdracht getoond. Bijzonder is het speciale Staphorster Stipwerk; het kleurrijke stempelwerk en veelkleurige patronen die worden gebruikt voor de klederdracht.

Goedkoop tanken in Staphorst

U kunt met korting tanken in Staphorst bij de volgende tankstations:

A
Achthoevenweg 2 a
7951SK STAPHORST

Heeft u nog geen tankkaart? U kunt zich eenvoudig online aanmelden.

Vraag nu uw tankkaart aan

Met uw UnitedConsumers tankkaart kunt u in Overijssel ook goedkoop tanken in:


Alles over tanken en brandstof