Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkoop tanken in Ugchelen

Over Ugchelen

Ugchelen is een dorp in de gemeente Apeldoorn in de provincie Gelderland. Hoewel Ugchelen en Apeldoorn versmolten zijn, heeft Ugchelen nog altijd zijn eigen dorpskern behouden. Met 7000 inwoners is Ugchelen klein, maar het herbergt vele plekjes die het ontdekken waard zijn.

De geschiedenis van Ugchelen

Ugchelen is een oud dorp. Al in 1326 komen we de naam Oechelen of Ochelen tegen in de boeken. In het begin van de 17e eeuw wordt Ugchelen aangemerkt als mogelijk gebied voor de productie van papier. De bouw van 11 papiermolens volgde. In het begin werd de Ugchelsebeek gebruikt om papier te scheppen, maar al snel is er meer water nodig en worden er zogenoemde sprengen gegraven. Deze sprengen zijn nog steeds in Ugchelen te vinden.  

Dagje uit in Ugchelen

Brengt u een bezoek aan Ugchelen? Vergeet dan niet de Hamermolen en Bouwhofmolen te bezichtigen. Deze molens behoorden vroeger tot één van de elf watermolens die verantwoordelijk waren voor de productie van papier. Beide molens worden niet meer als papiermolen ingezet.

De Hamermolen stamt uit 1644. Sinds 2005 werkt deze molen elektriciteit op. De Bouwhofmolen stamt van voor 1686. Gedurende de jaren werd deze molen als papiermolen en wasserijmolen gebruikt. In 2003 werden de fundering en het metselwerk hersteld. Later werd ook een nieuwe waterrad geplaatst. Sindsdien kunt u de molen tijdens een mooie wandeling door Ugchelen bewonderen. 

De oude watermolens komt u vanzelf tegen als u een rondje Ugchelen doet. Dit is een ruim 16 kilometer lange wandelroute langs de Ugchelse beken en sprengen. Let ook op de gevelstenen op verschillende gebouwen in Ugchelen. 

Goedkoop tanken in Ugchelen

Er zijn geen deelnemende tankstations in Ugchelen waar u kunt tanken met korting.

Heeft u nog geen tankkaart? U kunt zich eenvoudig online aanmelden.

Vraag nu uw tankkaart aan

Met uw UnitedConsumers tankkaart kunt u in Gelderland ook goedkoop tanken in:


Alles over tanken en brandstof