Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkoop tanken in Urk

Over Urk

Urk is een vissersdorp in Flevoland met ongeveer 20.000 inwoners. Het dorp is een voormalig eiland dat door de drooglegging van de polder tegenwoordig bij het vaste land hoort. Omdat het eilandgevoel nog sterk aanwezig is bij de bewoners bent u niet ‘in’ Urk maar ‘op’ Urk.

Bezienswaardigheden in Urk

In Urk is meer te zien dan een aantal kerken en een vissershaven. De oude dorpskern is een prachtig beschermd dorpsgezicht en ook de vuurtoren is zeker het bezichtigen waard. Als u interesse heeft in de geschiedenis van Urk dan is het Urker Museum ‘Het Oude Raadhuis’ aan te raden. Hier leert u alles over dit authentieke vissersdorp.

Evenementen in Urk

Urk staat voornamelijk bekend om de visserij, maar de grote hoeveelheid zangkoren zijn ook het vermelden waard. Jaarlijks worden er door deze koren verschillende evenementen georganiseerd zoals het Zang op Hemelvaart in mei en Zingen in de Zomer in juli en augustus.

In augustus is er een kunstevenement in Urk genaamd Kunst op de Botermarkt. Tijdens dit evenement exposeren Urker kunstenaars in het oude gedeelte van het dorp.

Goedkoop tanken in Urk

U kunt met korting tanken in Urk bij de volgende tankstations:

A
Westwal 1
8321WG URK
B
Urkerweg 1
8321DT URK

Heeft u nog geen tankkaart? U kunt zich eenvoudig online aanmelden.

Vraag nu uw tankkaart aan

Met uw UnitedConsumers tankkaart kunt u in Flevoland ook goedkoop tanken in:


Alles over tanken en brandstof