Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkoop tanken in Valkenswaard

Over Valkenswaard

Valkenswaard is een groot dorp in Noord-Brabant. Het dorp heeft ongeveer 21.000 inwoners. De naam Valkenswaard is uit verschillende elementen ontstaan. Rond 1600 had het dorp de naam ‘Verkenswedert’. Deze naam kwam voort uit de bloeiende varkensmarkt. Toen Valkenswaard internationale bekendheid verwierf vanwege de valkerij en zijn valkenvangers werd Verkenswedert vervangen door Valckenswaert.

Bezienswaardigheden in Valkenswaard

Het Nederlandse Steendrukmuseum bevindt zich in Valkenswaard. In het museum zijn voorwerpen te zien die te maken hebben met lithografie. Een aantal van de drukpersen werkt nog en er zijn veel voorbeelden van steendrukkunst te bewonderen. Het is geen toeval dat het Valkerij en Sigarenmakers Museum ook aan de Oranje Nassaustraat te vinden is. Sigarenbandjes werden vroeger namelijk gemaakt door een steendrukpers. Het museum heeft als onderwerp twee belangrijke bronnen van bestaan in Valkenswaard, de valkerij en de sigarenindustrie. In het valkerijgedeelte van het museum kunt u de geschiedenis en het ontstaan van de valkerij in Valkenswaard bekijken.

Bloemencorso Valkenswaard

Het belangrijkste evenement in Valkenswaard is het Bloemencorso. Dit evenement is ontstaan na de Bevrijding van Valkenswaard in september 1944. Ter herdenking aan deze dag wordt er jaarlijks een optocht gehouden waaraan met bloemen versierde wagens meedoen. In de loop der jaren is dit bloemencorso uitgegroeid tot een evenement van enorme proporties. De optocht heeft ieder jaar een thema en sommige wagens zijn zo groot dat ze boven het groot aantal bezoekers uit torenen. Traditioneel gezien doet er vanuit alle veertien buurtschappen van Valkenswaard een wagen mee met het corso.

Goedkoop tanken in Valkenswaard

U kunt met korting tanken in Valkenswaard bij de volgende tankstations:

A
Dragonder 2
5554GM VALKENSWAARD

Heeft u nog geen tankkaart? U kunt zich eenvoudig online aanmelden.

Vraag nu uw tankkaart aan

Met uw UnitedConsumers tankkaart kunt u in Noord-Brabant ook goedkoop tanken in:


Alles over tanken en brandstof