Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkoop tanken in Zuid Scharwoude

Over Zuid Scharwoude

Het West-Friese Zuid Scharwoude ligt in de provincie Noord-Holland. Het dorp is onderdeel van de gemeente Langedijk en telt ongeveer 6500 inwoners. Samen met de dorpen Noord Scharwoude en Broek kreeg Zuid Scharwoude de bijnaam: Het Rijk der Duizend Eilanden. Deze naam is afkomstig uit vroeger tijden toen er in het moerasland stukken akker werden opgehoogd om groente op te telen, waardoor het landschap eruit kwam te zien als kleine eilandjes in een waterrijk gebied.

Bezienswaardigheden in Zuid Scharwoude

De kerk in het centrum van Zuid Scharwoude staat op de lijst van rijksmonumenten. De kerk is te bezoeken tijdens de monumentendag. Heeft u kinderen? Dan kunt ook op bezoek bij kinderboerderij de Beestenboel. In het nabijgelegen Noord Scharwoude staat de neogotische Sint-Jan-de-Doperkerk en De Stier: een oorlogsmonument waar de gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog mee worden herdacht, maar ook Indië en Koreastrijders.

Activiteiten in Zuid Scharwoude

U kunt de het rivierenrijk rond Zuid Scharwoude bewonderen vanaf de boot. Met een rondvaart komt u langs verschillende siertuinen en het wijndomein “De Koen”.

Goedkoop tanken in Zuid Scharwoude

U kunt met korting tanken in Zuid-Scharwoude bij de volgende tankstations:

A
Lange Balkweg 30
1722EN ZUID SCHARWOUDE

Heeft u nog geen tankkaart? U kunt zich eenvoudig online aanmelden.

Vraag nu uw tankkaart aan

Met uw UnitedConsumers tankkaart kunt u in Noord-Holland ook goedkoop tanken in:


Alles over tanken en brandstof