Goedkoop tanken in Zwolle

Over Zwolle

Op de rand van de landstreek Salland ligt Zwolle, de hoofdstad van de provincie Overijssel. De oude Hanzestad ligt aan het Zwarte Water en de Overijsselse Vecht. Lange tijd geldeden kregen de Zwollenaren de bijnaam Blauwvingers. In vroeger tijden was er een grote rivaliteit tussen Zwolle en Kampen en er doet een verhaal de ronde dat de Zwollenaren een klokkenspel verkochten aan de Kampenaren, op voorwaarde dat de Kampenaren mochten bepalen hoe het geld moest worden betaald. Het resultaat waren wagens vol met kleine koperen munten, waardoor de Zwollenaren blauwe vingers kregen van het tellen van de geldstukken.

Bezienswaardigheden in Zwolle

Het waterrijke gebied leent zich goed voor een rondvaart over de Zwolse grachten. Vanaf de boten krijgt u een prachtig zicht op de verschillende bezienswaardigheden:

  • De Sassenpoort
  • Het Maagjesbolwerk
  • De lakfabriek Schaepman
  • De watertoren aan de Turfmarkt
  • De Peperbus, de toren van de basiliek van Onze-Lieve-Vrouwenkerk

Evenementen in Zwolle

Klassieke muziek, Jazz en pop worden samengebracht op het jaarlijkse muziekfestival aan de Thorbeckegracht in Zwolle. U kunt de concerten gratis bijwonen vanaf de kade of vanaf één van de boten. In augustus vindt ieder jaar het Stratenfestival plaats. Op verschillende podia in de stad vinden optredens plaats van internationale en nationale artiesten van formaat.

Goedkoop tanken in Zwole

In Zwolle kunt u goedkoop tanken met korting met de tankkaart van UnitedConsumers bij tankstations Total J.W. Fritse, Texaco Jansen, Haan Hanekamp, Esso Stadshagen en Calpam Brasjen. Heeft u nog geen tankkaart? U kunt zich eenvoudig online aanmelden.

Vraag een tankkaart aan >>

Met uw UnitedConsumers tankkaart kunt u in Overijssel ook goedkoop tanken in:

> Alles over tanken en brandstof