Zuinig rijden tips

Zuinig rijden heeft alleen maar voordelen. Het is niet alleen beter voor het milieu, maar u bespaart er ook een hoop geld mee. Door zuinig te rijden hoeft u namelijk minder vaak te tanken

Milieu en duurzaamheid

Motorbrandstoffen zoals benzine, diesel en lpg zijn fossiele brandstoffen die gewonnen worden uit ruwe olie en gas. Fossiele brandstoffen zijn relatief eenvoudig te winnen en zijn daarom vrijwel overal verkrijgbaar. De nadelen van deze brandstoffen zijn dat ze belastend zijn voor het milieu doordat ze onder andere bijdragen aan het broeikaseffect. Door duurzaam te rijden verbruikt u minder brandstof waardoor er minder CO2 wordt uitgestoten.

Duurzaam rijden = goedkoop tanken

Door duurzaam te rijden bespaart u brandstof en hoeft u minder vaak te tanken. U kent vast het begrip ‘het nieuwe rijden’. Dit is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en is in 2004 geïntroduceerd. In 2013 zijn zij een nieuwe campagne gestart om automobilisten te stimuleren hun rijstijl aan te passen.

In onze bespaartips voor zuinig rijden vindt u verschillende manieren om uw rijstijl aan te passen zodat uw auto minder CO2 uitstoot en u geld bespaart op brandstof.

Een goed onderhouden auto is een zuinige auto

Een andere manier om uw auto duurzaam te laten rijden is het goed onderhouden van uw auto. Door bijvoorbeeld de bandenspanning regelmatig te controleren kunt u flink besparen op uw brandstofkosten. In combinatie met een zuinige rijstijl kunt u uw brandstofverbruik zo tot wel 10% verminderen. In onze onderhoudstips voor uw auto vindt u meer slimme manieren om uw auto zo te onderhouden dat u bespaart op uw brandstof.

Een zuinige auto bespaart op de brandstofkosten

U kunt veel geld besparen door zuinig te rijden en uw auto goed te onderhouden. Maar er zijn meer mogelijkheden. Er zijn tegenwoordig veel verschillende auto’s die van zichzelf al zuinig rijden. Ook zijn er de zogenaamde hybride en plug-in hybride auto’s die besparen op de benzinekosten doordat ze gedeeltelijk worden aangedreven door bijvoorbeeld een elektrische motor. Er is ook een alternatieve auto die helemaal geen benzine, diesel of lpg gebruikt; de elektrische auto.

Door de aanschaf van een zuinige auto of een elektrische auto bespaart u op de benzinekosten en heeft u dus minder last van de hoge brandstofprijzen. Nog een mogelijkheid is om te carpoolen. Wanneer u samen met collega’s naar het werk rijdt of met uw vrienden naar de sport- of muziekvereniging bespaart u flink op de brandstofkosten door de rekening te delen.

Goedkoop tanken door tanken met korting

Ook wanneer u al in het bezit bent van een zuinige auto kunt u nog meer besparen op uw brandstof. Met een tankkaart van UnitedConsumers kunt u goedkoop tanken bij 600 tankstations door heel Nederland. De korting krijgt u op basis van de onafhankelijke Gemiddelde Landelijke Adviesprijs die dagelijks wordt vastgesteld op basis van de landelijke adviesprijzen van de vijf grote oliemaatschappijen. Zo bespaart u al snel € 100,00 per jaar.

Vraag nu uw tankkaart aan

Meer over tanken

Vakantietips
Alle tips over tanken en brandstof