Anticonceptie in de zorgverzekering

Veel vrouwen maken een groot deel van hun leven gebruik van anticonceptie. Voor deze groep is het vaak prettig als de zorgverzekering een stukje meebetaalt aan deze steeds terugkerende uitgave. Maar in hoeverre is dit mogelijk? Bent u op zoek naar een zorgverzekering met korting die anticonceptie vergoedt? Let dan bij het vergelijken van zorgverzekeringen op welke anticonceptie middelen de zorgverzekering aanbiedt en de hoogte van de vergoeding.

Anticonceptie in de basisverzekering

Bij anticonceptie denken we vaak als eerste aan de pil. Dit is de meest gebruikte vorm van anticonceptie, en deze wordt tot het 21e levensjaar vergoed uit de basisverzekering. Wel geldt er een eigen bijdrage en eigen risico vanaf 18 jaar. Voor vrouwen van 21 jaar en ouder komen de kosten van anticonceptiemiddelen volledig voor eigen rekening, tenzij dit wordt vergoed uit een eventuele aanvullende verzekering.

Er zijn natuurlijk meer vormen van anticonceptie zoals een spiraaltje of pessarium. Ook deze vormen van anticonceptie worden tot 21 jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Innovatieve vormen van anticonceptie, zoals een hormonenpleister, winnen de afgelopen jaren aan populariteit. Afhankelijk van het middel komen ook deze vormen van anticonceptie voor vergoeding in aanmerking.

Anticonceptie in de aanvullende verzekering

Welke aanvullende verzekering precies bij u past kan eigenlijk geen enkele vergelijkingssite of kennisartikel u adviseren. Het aanbod is daarvoor te divers en de voorwaarden verschillen sterk per verzekeraar. Kijk goed naar uw eigen situatie en naar welke behoeftes u heeft als u zorgverzekeringen gaat vergelijken en gaat bepalen of u wilt overstappen van zorgverzekering. Het is belangrijk dat een aanvullende verzekering u perfect past. Bij VGZ worden in veel aanvullende verzekeringen alle vormen van anticonceptie vergoed. Let bij uw zoektocht op het volgende:

  • Vergoedt de zorgverzekering 100%? Of geldt er een maximaal bedrag?
  • Wordt het anticonceptiemiddel van uw keuze vergoed?
  • Past de rest van het pakket bij u?

Ook in aanvullende verzekeringen

Tandarts
Fysiotherapie
Geneesmiddelen
Psychologische hulp
Huisarts en ziekenhuis
Brillen en contactlenzen
Alternatieve geneeswijzen
Zwangerschap en bevalling
Medische hulp in het buitenland

> Alles over zorgverzekeringen