Fysiotherapie

Zo’n 13% van de Nederlanders gaat ieder jaar naar de fysiotherapeut. De meeste mensen die de fysiotherapeut bezoeken doen dat meerdere malen per jaar. Ben u op zoek naar een zorgverzekering met korting en wilt u weten in hoeverre u financiële ondersteuning van deze zorgverzekering kunt verwachten?  En waar kunt u op letten bij het vergelijken van zorgverzekeringen als u vergoedingen voor fysiotherapie belangrijk vindt?

Lees meer over de zorgverzekering van 2019.

Fysiotherapie in de basis zorgverzekering

De basisverzekering vergoedt fysiotherapie maar beperkt. Voor volwassenen geldt dat fysiotherapie pas na 20 behandelingen vergoed wordt, en alleen bij bepaalde chronische aandoeningen waarvoor u fysiotherapie nodig heeft. Erg prettig natuurlijk als u daadwerkelijk meer dan 20 behandelingen nodig heeft, maar voor de gemiddelde volwassene wordt fysiotherapie niet uit de basisverzekering vergoed.

Voor verzekerden onder de 18 jaar gelden andere voorwaarden. Kinderen en jongeren krijgen maximaal 18 behandelingen per aandoening per jaar vergoed. Heeft uw kind een chronische aandoening, dan worden alle behandelingen bij de fysiotherapeut vergoed vanuit de basisverzekering.

Fysiotherapie in de aanvullende zorgverzekering

Door de talloze aanvullende pakketten die er in Nederland worden aangeboden is het verstandig om in uw zoektocht naar de juiste aanvullende verzekering goed te kijken wat bij u past. Er zijn veel aanvullende verzekeringen die vergoedingen voor fysiotherapie kennen, alleen hoeveel en onder welke voorwaarden verschilt per zorgverzekeraar.

Alle aanvullende verzekeringen van VGZ bevatten vergoeding voor een aantal behandelingen voor beweegzorg. Dit geldt ook voor de Alles-in-1 pakketten. Bij Bewuzt heeft u een aparte aanvullende optie uitsluitend voor fysiotherapie.

Probeert u zorgverzekeringen te vergelijken op vergoedingen voor fysiotherapie, houd dan altijd in de gaten of de geboden vergoedingen passen bij uw situatie. Misschien verwacht u veel minder te gaan gebruiken, dan is het zonde van de zorgpremie die ervoor betaalt. Kijk verder goed naar de rest van het pakket: is de zorg die dit pakket dekt relevant voor u?

Fysiotherapiepraktijken
Naast dat het belangrijk is om vooraf te weten wat er vergoed wordt vanuit uw zorgverzekering, is het ook fijn om te weten wat de eerdere ervaringen met een praktijk zijn. UnitedConsumers is daarom benieuwd hoe tevreden u bent met de fysiotherapiepraktijk waar u onder behandeling bent of bent geweest. Geef uw beoordeling over de praktijk en kies samen de beste fysiotherapiepraktijk van Nederland.

Ook in aanvullende verzekeringen

Tandarts
Anticonceptie
Geneesmiddelen
Psychologische hulp
Huisarts en ziekenhuis
Brillen en contactlenzen
Alternatieve geneeswijzen
Zwangerschap en bevalling
Medische hulp in het buitenland

> Alles over zorgverzekeringen