UnitedConsumers
Achtergrond

Vergoeding fysiotherapie kind (tot 18 jaar)

De vergoeding voor fysiotherapie voor jouw kind onder de 18 jaar komt uit de basisverzekering. Daarnaast is het mogelijk om extra fysiotherapiebehandelingen vergoed te krijgen vanuit een aanvullende verzekering. Op deze pagina lees je hoe de vergoeding fysiotherapie voor jouw kind geregeld is.

Vergoeding fysiotherapie kind

Fysiotherapie kind uit de basisverzekering

Kinderen tot 18 jaar krijgen fysiotherapie vergoed uit de basisverzekering. Het gaat hierbij om een vast aantal behandelingen dat vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Je hoeft hier geen eigen risico voor te betalen omdat jouw kind nog geen 18 jaar is. Bekijk hierboven hoeveel behandelingen vergoed worden vanuit de basisverzekering.

Kinderfysiotherapie vergoeding uit de aanvullende verzekering

Is de kinderfysiotherapie vergoeding uit de basisverzekering niet voldoende? Dan kun je ook een aanvullende verzekering afsluiten. Kinderen tot 18 jaar krijgen dan een extra fysiotherapie vergoeding. Voor de vergoeding van fysiotherapie voor kinderen uit de aanvullende verzekering hoef je ook geen eigen risico te betalen. Ook van een eigen bijdrage is geen sprake.

Fysiotherapie kind vergoeding

Om een volledige kinderfysiotherapie vergoeding te krijgen, is het aan te raden om naar een zorgverlener met contract te gaan. Valt jouw kind onder de combinatie basisverzekering? Dan krijgt je kind de fysiobehandeling 100% vergoed, ongeacht of de fysiotherapeut wel of geen contract heeft met de zorgverzekeraar.

Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

Vind een zorgverlener

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

Bekijk zorgverzekeringen
Wil je een goede service?

Een goede service, daar staan wij voor. Om je dit te kunnen bieden gebruiken wij cookies. Door op 'Ja, dat wil ik' te klikken ga je hier mee akkoord. Bekijk hier onze privacy statement voor meer uitleg.

Nee, ik wil alleen minimale cookies