Contact
Mijn UnitedConsumers

Overstappen van zorgverzekering

U mag jaarlijks veranderen van zorgverzekeraar. Vanaf 12 november tot en met 31 december heeft u de mogelijkheid om over te stappen van zorgverzekering. Als u voor 31 december overstapt naar een zorgverzekering van ons, dan zeggen wij uw oude zorgverzekering op en zorgen wij ervoor dat u vanaf het nieuwe jaar uitstekend verzekerd bent voor de meest voordelige premie. Dat is nog eens zorgeloos overstappen van zorgverzekering!

Regel mijn overstap

 

overstappen


Tot wanneer overstappen van zorgverzekeraar?

U kunt tot en met 31 december overstappen van zorgverzekeraar. Uw nieuwe zorgverzekering gaat dan in vanaf 1 januari van het nieuwe jaar. Na 31 december is het niet meer mogelijk om te wisselen van zorgverzekeraar.


Overstappen zorgverzekering na 1 januari

Na 1 januari kunt u niet meer overstappen van zorgverzekering. U kunt wel tot en met 31 januari uw huidige zorgverzekering wijzigen.


Overstappen zorgverzekering Zo werkt het

samenstellen

Stel hier uw
zorgverzekering samen.
 

overstappen

Vraag uw zorgverzekering aan
vóór 31 december.
 

overstap regelen

Wij zeggen uw oude
zorgverzekering gratis voor u op!
 

 

Regel mijn overstap


Overstappen zorgverzekering UnitedConsumers

Uw overstap naar een zorgverzekering van UnitedConsumers is zo geregeld. Wij bieden verschillende ziektekostenverzekeringen aan, zodat er altijd een goedkope zorgverzekering is die aansluit op uw wensen. Bovendien ontvangt u hoge korting op uw zorgverzekering en geniet u van onze gratis overstapservice. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!


 

1. Keuze uit verschillende zorgverzekeringen

Bij ons kunt u kiezen uit verschillende basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen. Zo is er altijd een pakket dat aansluit op uw zorgwensen. De basisverzekering is een verplichte zorgverzekering voor iedereen van 18 jaar en ouder. Met een basisverzekering bent u verzekerd voor alle basiszorg in Nederland. U mag zelf kiezen wat voor polis u wilt voor uw basisverzekering: een budgetpolis, een naturapolis of restitutiepolis.

Bekijk basisverzekeringen

Aanvullende verzekeringen

Heeft u zorg nodig en wordt deze niet vergoed uit de basisverzekering? Dan kunt u voor extra zekerheid een aanvullende verzekering afsluiten. Denk aan een aanvullende verzekering voor fysiotherapiealternatieve zorg en brillen of lenzen

> Bekijk aanvullende verzekeringen

Tandartsverzekering

Een aanvullende tandartsverzekering is een interessante optie als u extra tandzorg nodig heeft. Denk aan een bezoek aan de tandarts of mondhygiënist. Met een tandartsverzekering komt u niet voor onverwachts hoge tandartskosten te staan. Wel zo fijn!

> Bekijk tandartsverzekeringen


 

2. De hoogste korting op uw zorgverzekering

Maandelijks bespaart u op uw vaste lasten met een goedkope zorgverzekering van UnitedConsumers. Uw korting wordt maandelijks bijgeschreven in uw persoonlijke bespaartegoed. De korting kunt u uit laten betalen op uw bankrekening of besteden in onze Kadoshop. Doe er iets leuks mee!

 • 5% korting op de basisverzekering*.
 • 15% korting op aanvullende verzekeringen.
 • Gratis tandongevallenverzekering bij aanvullende verzekeringen.


*Geldt voor de volgende basisverzekeringen: UC Basis Keuze, UC Ruime Keuze en UC Eigen Keuze.

Voordelen UC


 

3. Gratis overstapservice

Een overstap naar UnitedConsumers is niet alleen voordelig, maar ook nog eens gratis. Wij bieden namelijk een gratis overstapservice aan. Als u vóór 31 december overstapt naar een UnitedConsumers zorgverzekering, zeggen wij uw huidige zorgverzekering voor u op. Uw nieuwe zorgverzekering gaat vervolgens in op de eerste dag van het jaar (1 januari). Makkelijk hè?

> Overstappen van zorgverzekering


Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,1!

stersterstersterster kwart

"Wij zijn al 50 jaar verzekerd bij VGZ. En ruim 8 jaar via UnitedConsumers."

Albert

 

sterstersterdriekwart

"Ik ben de afgelopen jaren zeer tevreden geweest dus blijf ik bij UnitedConsumers."

P. van Maurik 

 

10 stersterstersterdriekwart

"Het sparen is heel fijn! Al diverse familieleden op de hoogte gebracht van de service."

M. Ybeles Smit


Lees alle reviews


Waarom overstappen van zorgverzekering?

U kunt verschillende redenen hebben om over te stappen van zorgverzekering. Misschien vindt u uw premie te hoog, past uw zorgverzekering niet meer bij uw zorgwensen of bent u ontevreden over de service van uw huidige zorgverzekeraar. Wat uw reden ook is: u mag jaarlijks tussen 12 november en 31 december gratis en zonder opgaaf van redenen overstappen van zorgverzekering.

Tip: u doet er goed aan om jaarlijks uw zorgverzekering te vergelijken. Misschien heeft u momenteel geen aanvullende verzekering, maar bijvoorbeeld wel zorg van een fysiotherapeut nodig. In dit geval is het verstandig om over te stappen van zorgverzekering. 

> Bereken mijn premie


Overstappen zorgverzekering tussentijds

In principe kunt u na 31 december niet meer veranderen van zorgverzekeraar. In sommige gevallen is dit wel het geval, bijvoorbeeld als u 18 jaar wordt of u en uw partner gaan scheiden. Lees hier meer over tussentijds overstappen van zorgverzekering.


UC Zorgadvies

Vindt u het lastig om een passende zorgverzekering te kiezen? Geen probleem. Wij helpen u graag met zorgadvies op maat. Beantwoord een aantal korte vragen en ontdek in 3 minuten welke zorgverzekering past bij uw persoonlijke situatie.

> Doe de check


Overstappen van zorgverzekeringnaar UnitedConsumers

Met een zorgverzekering van UnitedConsumers bespaart u direct op uw vaste lasten. Dat wilt u toch ook? Vul uw geboortedatum in en kom er direct achter hoeveel u kunt besparen op uw zorgverzekering!

Overstappen zorgverzekering 2022


Uw geboortedatum:
   


Meer informatie over overstappen

 

Jaarlijks heeft u van 12 november tot en met 31 december de mogelijkheid om te veranderen van zorgverzekeraar, oftewel: u kunt dan overstappen van zorgverzekering. U kunt ervoor kiezen om enkel uw zorgverzekering te wijzigen bij uw huidige zorgverzekeraar of overstappen naar een hele nieuwe zorgverzekeraar. Bijvoorbeeld omdat u bij een andere zorgverzekeraar een lagere premie krijgt of betere vergoedingen.


Tot wanneer overstappen van zorgverzekeraar?

U kunt tot en met 31 december overstappen van zorgverzekeraar. Uw nieuwe zorgverzekering gaat dan in vanaf 1 januari van het nieuwe jaar. Na 31 december is het niet meer mogelijk om te wisselen van zorgverzekeraar. U kunt wel uw polis (bij uw verzekeraar) wijzigen tot en met 31 januari.


Overstappen zorgverzekering tussentijds

Wilt u overstappen van zorgverzekering na 1 januari, of veranderen van zorgverzekering halverwege het jaar? Tussentijds overstappen is in de volgende situaties mogelijk:

 • De polisvoorwaarden van uw huidige zorgverzekering worden tussentijds gewijzigd en u bent het hier niet mee eens.
 • U wordt in de komende maand of u bent in de afgelopen maand 18 jaar geworden.
 • U heeft een nieuwe werkgever en wil naar het nieuwe collectief overstappen.
 • U bent verzekeringsplichtig maar hebt (nog) geen zorgverzekering.
 • U verhuist vanuit het buitenland naar Nederland.
 • Uw huidige collectieve zorgverzekering vervalt.
 • U gaat scheiden en wilt de polis splitsen.
 • U komt uit actieve militaire dienst.

Wanneer kunt u niet veranderen van zorgverzekeraar?

In de volgende situaties kunt u (nog) niet overstappen van zorgverzekering:

 • In geval van detentie.
 • Als u in militaire dienst bent.
 • Als u bent aangemeld als wanbetaler.
 • Indien u een premieachterstand heeft.

Overstappen zorgverzekeraar tijdens een lopende behandeling

Wilt u overstappen van zorgverzekering tijdens een lopende behandeling in het ziekenhuis? Dat kan gewoon! De polisvoorwaarden van de zorgverzekering waarbij u uw behandeling bent gestart, blijven dan gelden.

Is uw behandeling in 2019 gestart en bent u in 2020 overgestapt op een nieuwe zorgverzekering? Dan wordt het eigen risico van 2019 aangesproken. Eventuele vervolgbehandelingen in of na 2020 vallen nog steeds onder de voorwaarden en het eigen risico van uw zorgverzekeraar van 2019.

U kunt uw zorgverzekering van 12 november tot en met 31 december opzeggen. U heeft vervolgens tot 31 januari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.  

Opzeggen voor 1 januari

Wanneer u tussen 12 november en 31 december een nieuwe zorgverzekering afsluit, zeggen wij uw huidige zorgverzekering automatisch voor u op. De opzegging wordt automatisch geregeld dankzij uw burgerservicenummer (BSN). U hoeft enkel te wachten op de polis van uw nieuwe zorgverzekeraar.

Opzeggen na 1 januari

Wanneer u zelf uw huidige zorgverzekering voor 31 december opzegt, heeft u tot en met 31 januari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. De nieuwe zorgverzekering gaat dan - met terugwerkende kracht - per 1 januari in. U ontvangt daarom vaak eenmalig een factuur van een dubbele premie: van zowel januari als februari.  

Zelf oude zorgverzekering opzeggen

Wilt u liever zelf uw zorgverzekering opzeggen of moet u dit omdat u na 31 december wilt overstappen? Dan kunt u ons telefonisch bereiken via 088 222 27 69. Wij kunnen u ook gratis terugbellen als u dat fijner vindt.

Bel mij terug

Bij het overstappen van uw zorgverzekering komt u voor verschillende keuzes te staan. Naar welke zorgverzekeraar stapt u over, welke zorgverzekering past bij u en hoe kiest u de goedkoopste zorgverzekering? Wij geven u drie tips.

Tip 1: Vergelijk uw zorgverzekering

U mag jaarlijks tussen 12 november en 31 december overstappen van zorgverzekering. Het is daarom verstandig om jaarlijks uw zorgverzekering te vergelijken. Uw zorgwensen kunnen namelijk veranderen. Bovendien geeft het vergelijken van zorgverzekeringen meteen een goed beeld of uw premie goedkoper kan. Wel zo fijn!

Tip 2: Wacht tot alle premies bekend zijn

Zorgverzekeraars maken uiterlijk 12 november hun premies bekend. Er zijn zorgverzekeraars die al voor 12 november hun premie bekend hebben gemaakt. Het is verleidelijk om direct bij een van deze zorgverzekeraars een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. U doet er verstandig aan om pas na 12 november zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Zo weet u welke premies gelden voor alle zorgverzekeraars en kunt u de goedkoopste zorgverzekering voor uw situatie kiezen.

Tip 3: Check of uw zorgverlener een contract heeft met de zorgverzekeraar

U doet er goed aan om vooraf te controleren of de zorgverlener van uw keuze een contract met uw nieuwe zorgverzekeraar heeft. Bij een zorgverlener met contract krijgt u namelijk 100% van de zorgkosten uit de basisverzekering vergoed. Bij een zorgverlener zonder contract betaalt u - afhankelijk van uw polis - vaak een deel van de zorgkosten zelf. Houd daarnaast rekening met het eigen risico of eventuele eigen bijdrage.

Overstappen zorgverzekering

Basisverzekering

De basisverzekering is verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder in Nederland. U mag wel zelf kiezen welke polis u wilt.

> Lees meer

 

Vergoedingen

U wilt natuurlijk weten of de zorg die u nodig heeft vergoed wordt vanuit uw zorgverzekering. U vindt het in ons vergoedingenoverzicht.

> Bekijk vergoedingen

 

Aanvullende verzekering

Een aanvullende verzekering is interessant wanneer u extra zorg nodig heeft. Denk aan fysiotherapie, alternatieve zorg of brillen of lenzen.

> Lees meer

 

Tandartsverzekering

Met een tandartsverzekering bent u verzekerd voor tandzorg. Denk aan een bezoek aan de tandarts of mondhygiëniste.

> Lees meer

 

Naturapolis

De naturapolis is de meest populaire basisverzekering in Nederland. Met een naturapolis heeft u een ruime keuze in zorgverleners met contract.

> Lees meer

 

Restitutiepolis

De restitutiepolis is de meest uitgebreide basisverzekering die u kunt kiezen. Met deze verzekering heeft u vrije keuze in zorgverleners.

> Lees meer

 

Eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat jaarlijks door de overheid wordt vastgesteld en geldt voor de basisverzekering.

> Lees meer

 

Eigen bijdrage

Voor bepaalde zorgsoorten kan een eigen bijdrage gelden. Dit staat los van het verplicht en vrijwillig eigen risico.

> Lees meer

> Veelgestelde vragen


Wij staan voor u klaar

boogje

Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig? Onze medewerkers helpen u graag!

Unitedconsumers


Terug naar boven