Overstappen zorgverzekering

Overstappen van zorgverzekering is zo geregeld! U kunt jaarlijks vanaf half november tot januari overstappen van zorgverekering. Stapt u vóór 31 december van het jaar over? Dan wordt alles voor u geregeld. Wilt u uw zorgverzekering aanpassen? Dan is het handig om te weten welke keuzes u heeft. Wij zetten daarom onze basisverzekeringen voor u op een rij. Zo ziet u direct uit welk aanbod u kunt kiezen.


USP's

UC Basis Keuze

Naturapolis

UC door VGZ


vink Ruime keuze in zorgverleners
vink 70% vergoed bij zorgverleners zonder contract
 

€ 114,85 per maand

 

UC Ruime Keuze

Naturapolis

UC door VGZ


vink Ruime keuze in zorgverleners
vink 80% vergoed bij zorgverleners zonder contract
 

€ 118,23 per maand

 

UC Eigen Keuze

Restitutiepolis

UC door VGZ


vink Eigen keuze in zorgverleners
vink 100% vergoed bij zorgverleners zonder contract
 

€ 125,59 per maand


Overstappen zorgverzekering

Overstappen van zorgverzekering kan jaarlijks van half november tot en met 31 december. Stapt u vóór 31 december over van zorgverzekering? Dan wordt uw huidige zorgverzekering automatisch opgezegd, u hoeft daar niets voor te doen. 

Heeft u uw zorgverzekering vóór 31 december opgezegd, maar op 1 januari nog geen nieuwe zorgverzekering gekozen? Dan kunt u tot 31 januari een nieuwe zorgverzekering afsluiten. De nieuwe zorgverzekering gaat vervolgens met terugwerkende kracht in.

afbeelding

Overstappen van zorgverzekering


Zorgverzekering aanpassen

U wilt uw zorgverzekering wijzigen, maar welke nieuwe zorgverzekering kiest u dan? U heeft de keuze verschillende soorten basisverzekeringen. Welke basisverzekering het beste bij u past, is afhankelijk van uw zorgwensen.

afbeelding

Bekijk basisverzekeringen


Overstappen zorgverzekering: u bent altijd welkom

Zorgverzekeraars zijn verplicht om iedereen te accepteren voor de basisverzekering, maar voor een aanvullende verzekering of tandartsverzekering mag een zorgverzekeraar zelf bepalen of zij u wel of niet accepteert.

Daar doen we bij UnitedConsumers niet aan mee. Bij ons is iedereen welkom!

afbeeldingq

Ik wil overstappen naar UnitedConsumers


Zorgverzekering overstappen cadeau

Maandelijks bespaart u op uw vaste lasten met een zorgverzekering van UnitedConsumers. Al uw korting wordt automatisch bijgeschreven in uw persoonlijke bespaartegoed. En de korting? Die kunt u uit laten betalen wanneer u dat wilt!

afbeelding

Zo werkt de korting


Overstappen zorgverzekering 2021

Vanaf 12 november kunt u weer overstappen naar de nieuwe zorgverzekering voor 2021. Kiest u voor een basisverzekering van UnitedConsumers, dan profiteert u van de maximale korting van 5%. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

 

UC door VGZ

Zorgverzekering afsluiten


 

Veelgestelde vragen over overstappen

Wanneer u uw oude zorgverzekering uiterlijk 31 december op heeft gezegd, dan heeft u tot 31 januari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Heeft u uw oude zorgverzekering op 1 januari nog niet opgezegd? Dan is het niet meer mogelijk om over te stappen van zorgverzekering. U bent dan voor het nieuwe jaar nog steeds bij uw huidige zorgverzekeraar verzekerd.

Wilt u na 31 januari een zorgverzekering afsluiten of overstappen van zorgverzekering? Dat kan alleen in de volgende situaties:

De polisvoorwaarden van uw huidige zorgverzekering worden tussentijds gewijzigd en u bent het hier niet mee eens

  • U wordt in de komende maand of u bent in de afgelopen maand 18 jaar geworden
  • U heeft een nieuwe werkgever en wil naar het nieuwe collectief overstappen
  • U bent verzekeringsplichtig maar hebt (nog) geen zorgverzekering
  • U verhuist vanuit het buitenland naar Nederland
  • Uw huidige collectieve zorgverzekering vervalt
  • U gaat scheiden of uw relatie is voorbij
  • U komt uit actieve militaire dienst

Wilt u overstappen van zorgverzekering tijdens een lopende behandeling in het ziekenhuis? Dat kan gewoon! De polisvoorwaarden van de zorgverzekering waarbij u uw behandeling bent gestart, blijven dan gelden.

Is uw behandeling in 2019 gestart en bent u in 2020 overgestapt op een nieuwe zorgverzekering? Dan wordt het eigen risico van 2019 aangesproken. Eventuele vervolgbehandelingen in of na 2020 vallen nog steeds onder de voorwaarden en het eigen risico van uw zorgverzekeraar van 2019.

Wilt u liever zelf uw zorgverzekering opzeggen of moet u dit omdat u na 31 december wilt overstappen? Dan kunt u ons telefonisch bereiken via 088 222 27 69. Wij kunnen u ook gratis terugbellen als u dat fijner vindt.

Bel mij terug

Ik heb een andere vraag


Kunnen wij u helpen?

Vindt u overstappen van zorgverzekering lastig en kunt u wel wat advies gebruiken? Dan staan onze zorgadviseurs klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze die past bij uw situatie.

service

Neem contact met ons op